TFF 2’nci Lig Beyaz Grup’ta lige iddialı başlayan temsilcimiz Kırşehir Belediyespor ilk yarıyı hedeflediği noktada bitiremeyerek hayal kırıklığı yarattı.

Yeşil-beyazlı ekibimiz Kırşehir Belediyespor özellikle ligin ilk yarısında kendi saha ve seyirci önünde kendisinden zayıf rakiplere yenilerek büyük düşüş yaşadı.

İlk yarıda inişli-çıkışlı bir grafik sergileyen temsilcimiz Kırşehir Belediyespor, ilk yarının son maçında seyircisinin önünde Kırklarelispor ile karşı karşıya geldi. Yeşil-beyazlı temsilcimiz oynadığı oyunla rakibiyle 0-0 berabere kaldı ve haftayı 1 puanla kapattı. Bu sonucun ardından Ligin ilk yarısını topladığı 22 puanla 11’inci sırada tamamladı. Deplasmanda almış olduğu bu beraberliğin ardından Kırklarelispor ise 24 puanla ilk yarıyı 6’ncı sırada tamamladı.

Kırşehir Belediyespor’un ilk yarısını son maçında kendi sahasında oynayacağı Kırklarelispor maçı öncesi evindeki 9’uncu maçına çıktı. Yeşil-beyazlı temsilcimiz Kırklareli maçı öncesi çıktığı 9 maçta 3 galibiyet, 3 beraberlik, 3’te yenilgi aldı.

Evindeki ilk maçında Amedspor’u konuk eden Kırşehir Belediyespor, rakibini Hasan Kaşıkara’nın golüyle 1-0 mağlup etti. İlk maçında ilk galibiyetini alan Kırşehir ekibi daha sonra Zonguldakspor’a 2-0, 1922 Konyaspor’a da 2-1 yenilirken, Tarsus İdmanyurdu’nu 2-1’le geçmeyi başardı.

Yeşil-beyazlı temsilcimiz Akhisarspor’a 1-0’lık skorla yenilirken Uşakspor ve Ankara Demirspor’la 1-1 berabere kalırken, son oynadığı maçta ise Karacabey Belediyespor’u 2-0’la geçmeyi başardı.

Bu sezon evinde oynadığı 9 maçta 3 galibiyet alan Kırşehir Belediyespor, 3 kez berabere kalırken, 3 karşılaşmayı ise puansız tamamladı. 8 maçta rakip filelere 8 gol atarken, kalesinde ise 8 gol gördü.

İlk yarının, haftanın belki de en önemli spor kamuoyu tarafından da sonucu merakla beklenen maçında grubun lideri Pendikspor, kendi saha ve seyircisi önünde Play-Off mücadelesi veren Amedspor ile karşı karşıya geldi. Oldukça çekişmeli ve kıran kırana geçen maçı Amedspor 3-0 gibi net bir skorla kazanarak çok önemli bir galibiyet alarak ilk yarıda oynadığı 17 maçta topladığı 28 puanla 2’nci sırada tamamladı. Haftalardır yenilmezliğini sürdüren ve seriyi Amedspor maçında sonlandıran Pendikspor ise ilk yarıyı 39 puanla 1’inci sırada bitirdi.

Ligde zirve mücadelesi veren İzmir temsilcisi Bucaspor, deplasmanda Tarsus İdmanyurdu ile karşı karşıya geldi. Mücadele karşılıklı atılan gollerle 1-1 sona erdi. Her iki ekipte haftayı 1’er puanla kapattı. Play-Off hattında bulunan Bucaspor, ilk yarıyı 27 puanla 3’üncü, Tarsus İdmanyurdu ise ilk yarıyı 20 puanla 15’inci sırada tamamladı.

Kendi saha ve seyircisi önünde grubun güçlü ekiplerinden Şanlıurfaspor’u konuk eden Nazilli Belediyespor, mücadeleyi 1-0’lık skorla kazandı ve ligin ilk devresini topladığı 27 puanla 4’üncü sırada tamamladı. 7 maçtır galibiyet yüzü göremeyen Şanlıurfaspor ise ilk yarıyı 23 puanla 10’uncu sırada yer aldı.

Son 3 maçını kazanıp geçtiğimiz hafta Bucaspor’a yenilerek seriye son veren Erzincanspor, Pazar günü kendi sahasında 1922 Konyaspor ile karşılaştı. Kırmızı-siyahlı ekip maçtan 3-1’lik skorla galip ayrılarak puanını 23 yapıp 9’uncu sıraya yükseldi. 1922 Konyaspor ise ligdeki 7’nci yenilgisini alarak 18 puanda kalıp ilk yarıyı 16’ncı sırada tamamladı.

Zirve mücadelesi içinde yer alan Ispartaspor ilk yarının son maçınca evinde ağır bir yara aldı. Mutlak kazanması gereken maçta kendi sahasında Zonguldakspor’u konuk eden pembe-yeşilli ekip hiç ummadığı bir yenilgi alarak sahadan 2-1’lik skorla mağlup oldu. Bu sonucun ardından 25 puanda kalan Ispartaspor, ilk yarıyı 5’inci sırada, Zonguldakspor ise 21 puanla 14’üncü sırada bitirdi.

İlk yarının son maçını kazanan Ankara Demirspor, puanını 24 yapıp haftayı 7’nci sırada tamamladı. Düşme hattından uzaklaşamayan Karacabey Belediyespor ise bu yenilginin ardından 16 puanda kalıp devreyi 17’nci sırada tamamladı.

Son 3 karşılaşmasından 5 puan çıkaran Uşakspor, ilk yarının son maçını kazandı. Kendi sahasında Pazarspor’u konuk eden Uşakspor, rakibini 2-0 yendi ve puanını da 24 yapıp 8’inci sıraya yükseldi. Bu yenilgi sonrası 22 puanda kalan Pazarspor ise haftayı 12’nci sırada tamamladı.

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) 2’nci Lig beyaz grupta 2’nci yarı 16 Ocak 2022 Pazar günü oynanacak olan 8 karşılaşmayla devam edilecek. 20’nci haftada temsilcimiz Kırşehir Belediyespor, kendi sahasında Pazarspor ile karşı karşıya gelecek. Bilindiği üzere Kırşehir Belediyespor rakibini deplasmanda 3-0 yenerek lige iyi bir başlangıç yapmıştı. (HABER: SALİH GÜNER)