Türkiye Futbol Federasyonu 2’nci Lig Beyaz Grupta mücadeleye ilk hafta oynanan maçlarla devam edildi. Ligin ilk haftasında temsilcimiz Kırşehir Belediyespor olmak üzere Amedspor, Nazilli Belediyespor, Akhisarspor ve Şanlıurfaspor haftayı galibiyetle tamamladı.
Kırşehir Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu, yeşil-beyazlıların lige deplasmanda alınan üç puanla başlamasından duyduğu memnuniyeti dile getirerek, galibiyetin mimarları olan Kulüp yöneticilerimizi, teknik heyetimizi ve futbolcularımızı kutluyorum. Başarılarının devalını diliyorum. İnşallah bu sezon da başarıdan başarıya koşarak Kırşehirimizin adını duyuracaklarına inanıyorum” dedi.
TFF 2’nci Lig Beyaz grupta 1’inci hafta 1 karşılaşma dışında tamamladı. Hatırlanacağı gibi Kastamonuspor’un ligden çekilmesinin ardından Erzincanspor ve Pendikspor haftayı maç yapmadan bay olarak geçirdi. Diğer oynanan 8 karşılaşmayı 2 ev sahibi, 3’de deplasman takımı kazanırken, 2 karşılaşma ise beraberlikle sonuçlandı. Pazar günü oynanan bu 8 karşılaşmada ise fileler 17 kez ağlarla buluştu.
Yepyeni bir teknik ekip ve tamamen yenilen kadro ile sezona başlayan Kırşehir Belediyespor, Ligin ilk haftasında deplasmanda Pazarspor ile karşılaştı. İlk yarısını 1-0 galip tamamladığı maçı 2’nci yarıda da bulduğu peş peşe gollerle 3-0’lık net bir skorla kazanan Kırşehir Belediyespor, sezona hem galibiyetle başlarken, hemde ilk hafta averajla lider olarak tamamladı. Evinde 3-0’lık skorla mağlup olan Pazarspor ise ilk haftayı puan alamadan 18’inci sırada tamamladı.
Amedspor, Kırşehir Belediyespor’un eski futbolcularıyla galibiyet uzandı. Kendi saha ve seyircisi önünde Uşakspor’u konuk eden Diyarbakır temsilcisi maçı 3-1’lik skorla kazanmasını bildi. 3-1’lik galibiyeti getiren golleri ise Mehmet Alaeddinoğlu ile Üstün Bilgi kaydetti. Bu sonucun ardından ilk haftayı galibiyetle tamamlayan Amedspor, 2’nci sırada tamamladı. Uşakspor ise bu yenilgi sonrası ilk haftayı 17’nci sırada tamamladı.
Lige galibiyetle başlayan bir diğer ekip ise Nazilli Belediyespor oldu. Deplasmanda Kırklarelispor ile karşılaşan Ege temsilcisi maçın başından sonuna kadar üstün oyununu 3-1’lik galibiyetle süsleyip ilk haftayı 3 puanla kapatarak 3’üncü sırada tamamladı. Kırklarelispor ise bu yenilgi sonrası haftayı 16’ncı sırada tamamladı.
Deplasmanda konuk olduğu Karacabey Belediyespor’u 2-0’lık skorla geçen Eskişehirspor, ilk haftayı galibiyetle kapatarak haftayı 4’üncü sırada, sahadan mağlup ayrılan ev sahibi ekip Karacabey Belediyespor ise 13’üncü sırada tamamladı.
Sezonu deplasmanda Zonguldakspor maçıyla açan Akhisarspor ilk yarısı golsüz biten maçı ikinci yarıda bulduğu golle 1-0’lık skorla kazanıp lige galibiyetle başlayan takımlar arasına ismini yazdırdı. İlk haftaya 3 puanla başlayan Manisa temsilcisi 5’inci sırada kendine yer bulurken, Zonguldak ise aldığı bu yenilginin ardından ilk haftayı 15’inci sırada tamamladı.
Haftayı galibiyetle tamamlayan son ekip ise Şanlıurfaspor oldu. Yeşil-sarılı ekip kendi saha ve seyircisi önünde konuk ettiği Ankara Demirspor’u tek golle geçip haftayı galibiyetle tamamlayıp almış olduğu bu 3 puanla haftayı 6’ncı sırada tamamladı. Başkent temsilcisi ise bu tek gollü yenilgiyle sezona puansız başlayıp 1’inci haftayı 14’üncü sırada tamamladı.
İzmir temsilcisi Bucaspor kendi sahasında konuk ettiği Ispartaspor’la 1-1’lik skorla berabere kalıp haftayı 1’er puanla kapattı. Bu sonucun ardından Isparta 7’nci, Bucaspor ise 8’inci sırada haftayı tamamladı.
Haftanın son karşılaşmasında ise 1922 Konyaspor sahasında Tarsus İdmanyurdu ile karşılaştı. Mücadele başladığı gibi golsüz eşitlikle sona erdi. Bu sonucun ardından her iki ekip haftayı 1’er puanla kapattı. Tarsus İdmanyurdu haftayı 9’uncu, 1922 Konyaspor ise 10’uncu sırada tamamladı.
Öte yandan haftanın bir diğer oynanması gereken karşılaşmasında ise Kastamonuspor ile Pendikspor karşı karşıya gelecekti. Oluşan sel felaketi yüzünden liglere katılmayan Kastamonuspor, Pendikspor karşılaşması oynanmadı. Pendikspor ise tıpkı Erzincanspor gibi haftayı maç yapmadan bay olarak geçirdi.
Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) 2’nci Lig Beyaz grupta 2’nci hafta 12 Eylül Pazar günü oynanacak olan 8 karşılaşmayla devam edilecek. Ligin 2’nci haftasında temsilcimiz Kırşehir Belediyespor kendi sahasında Amedspor’la karşı karşıya gelecek. Ligin 2’nci haftasında ise Uşakspor ile Karacabey maç yapmadan dinlenerek geçirecek. (HABER: SALİH GÜNER)