Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) 3.Lig 2.Grupta mücadeleye 19’uncu haftada oynanan 9 karşılaşmayla devam edildi. Temsilcimiz Kırşehir Belediyespor başta olmak üzere zirve mücadelesi içinde bulunan takımlardan sadece Van Büyükşehir Belediyespor haftayı galibiyetle kapattı. Zirve yarışı içinde bulunan takımların puan kaybetmesinin ardından Kırşehir Belediyespor, en yakın rakibine 3 puan fark attı.

Türkiye Futbol Federasyonu 3.Lig 2.Grupta 19’uncu hafta oynanan 9 birbirinden zorlu karşılaşmalar ile tamamlandı. Bu oynanan 9 karşılaşmada toplam 31 gol filelerle buluştu. 31 golün atıldığı 9 karşılaşmayı 4 ev sahibi takım, 2 deplasman takımı kazanırken kalan 3 karşılaşma ise beraberlikle sonuçlandı.
Ligin ikinci yarısına 1-0’lık Orduspor galibiyeti başlayan Kırşehir Belediyespor, ilk yarı inişli-çıkışlı bir grafik sergileyerek orta sıralarda mücadele eden Adıyamanspor’a konuk oldu. Yeşil-beyazlılar, oldukça etkili futbol sergilediği maçta hakemin çalan düdüğü ile birlikte 90 dakikayı 3-1’lik skorla galip tamamlayarak hem 3 puan alıp yoluna emin adımlarla devam etti, hem de 4 maçlık deplasman galibiyeti hasretine son vermiş oldu. Bu sonucun ardından ligdeki 10’uncu galibiyetini alan yeşil-beyazlılar, puanını 36 yaparak liderliğini korudu. Ligdeki 8’inci yenilgisini Kırşehir Belediyespor’dan alarak düşme korkusu yaşamaya başlayan Adıyamanspor ise 21 puanda kalarak haftayı 15’inci sırada tamamladı.
Haftanın merakla beklenen maçında ise şampiyonluk yarışından uzaklaşan ve Play-Off kovalayan Yeni Orduspor sahasında şampiyonluk yarışı içinde yer alan Başkent temsilcisi Altında Belediyespor’u konuk etti. Mücadeleyi ilk yarıda attığı gollerle 2-0’lık skorla yenen Yeni Orduspor, ligdeki 7’nci galibiyetini alarak puanını 29 yapıp haftayı 9’uncu sırada tamamladı. Ligdeki 4’üncü mağlubiyetini alan Altındağ Belediyespor ise 33 puanda kalarak haftayı 2’nci sırada tamamladı.
Kendi saha ve seyircisi önünde Kemerspor’u 2-0’lık skorla geçerek şampiyonluk yarışında bende varım diyen Van Büyükşehir Belediyespor, puanını 30’a çıkararak haftayı 3’üncü sırada tamamladı. 16 puanda kalan Antalya ekibi Kemerspor ise haftayı 17’nci sırada tamamladı.
Ligde inişli-çıkışlı bir grafik sergileyen Esenler Erokspor, İstanbul derbisinde Sultanbeyli Belediyespor ile 1-1 berabere kalarak puanını 30 yaparak haftayı 4’üncü sırada tamamlarken, Sultanbeyli ise puanını 28 yaparak haftayı 7’nci sırada tamamladı.
Haftanın en gollü maçında ise Çatalcaspor, ilk yarının flaş ekibi olan ve ikinci yarıya çok kötü başlayan Kızılcabölükspor’u konuk etti. Gol sağanağı şeklinde geçen maçı 4-3’lük skorla kazanan Çatalcaspor puanını 30 yaparak haftayı 5’inci sırada tamamladı. Ligdeki 5’inci yenilgisini alan Kızılcabölükspor ise 28 puanda kalarak haftayı 7’nci sırada tamamladı.
Bir ara ligde düşme potası içinde yer alan fakat son haftalarda sergilediği performansla ilk 5’i hedefleyen Osmaniyespor, deplasmanda son sırada yer alan Bergama Belediyespor’a konuk oldu. Mücadeleyi 3-0 gibi farklı bir skorla kazanarak puanını 27 yapıp 8’inci sıraya yükseldi. 12 puanda kalan Bergama Belediyespor ise ligin son sırasında yer aldı.
Sahasında, Karşıyaka Spor kulübünü konuk eden Düzcespor mücadeleden 1-1’lik sonuçla ayrılarak puanını 26 yapıp haftayı 10’uncu sırada tamamlarken, puanını 23’e çıkaran Karşıyaka ise haftayı 14’üncü sırada tamamladı.
Karadeniz derbisinde gülen olmadı. Play-Off hedefinden uzaklaşan iki takım Pazarspor sahasında konuk ettiği Ofspor ile 1-1 berabere kalarak puanları paylaştı.
Haftanın bir diğer maçında ise Elaziz Belediyespor sahasında Alibeyköyspor’u 3-2’lik skorla mağlup etti. Elaziz Belediyespor puanını 24’e çıkararak haftayı 12’nci sırada tamamlarken, Alibeyköyspor ise 23 puanda kalarak haftayı 13’üncü sırada tamamladı.
19. HAFTANIN TOPLU SONUÇLARI: Adıyaman 1959 Spor-Kırşehir Belediyespor: 1-3, Bergama Belediyespor-Osmaniyespor: 0-3, Çatalcaspor-Kızılcabölükspor: 4-3, Sultanbeyli Belediyespor-Esenler Erokspor: 1-1, Elaziz Belediyespor-Alibeyköyspor: 3-2, Pazarspor-Ofspor: 2-2, Yeni Orduspor-Altındağ Belediyespor: 2-0, Düzcespor-Karşıyaka: 1-1, Van Büyükşehir Belediyespor-Kemerspor: 2-0
20. HAFTANIN MAÇLARI: Kırşehir Belediyespor-Sultanbeyli Belediyespor, Altındağ Belediyespor-Adıyaman 1959 Spor, Kızılcabölükspor-Yeni Orduspor, Esenler Erokspor-Alibeyköyspor, Osmaniyespor-Çatalcaspor, Pazarspor-Düzcespor, Kemerspor-Karşıyaka FK, Ofspor-Bergama Belediyespor. (HABER: SALİH GÜNER)