Lige deplâsmanda Pazarspor’u yenerek başlayan yeşil-beyazlı ekibimiz evinde şampiyon adaylarından Amedspor’u da eli boş göndererek puanını 6’ya çıkardı

KIRŞEHİR BELEDİYESPOR 
LİDERLİĞİNİ SÜRDÜRDÜ

TFF 2’nci Lig Beyaz Grup’ta mücadeleye Cumartesi, Pazar ve Pazartesi günü oynanan 8 karşılaşmayla devam edildi. Lige deplâsmanda Pazarspor’u yenerek başlayan yeşil-beyazlı ekibimiz evinde şampiyon adaylarından Amedspor’u da eli boş göndererek puanını 6’ya çıkardı. Nazili Belediyespor da haftayı kayıpsız geçerek 2’de 2 yapıp yoluna kayıpsız devam etti. Bucaspor, Tarsus İdmanyurdu, Ankara Demirspor, Pendikspor’da 2’nci haftayı 3 puanla noktaladı. 
TFF 2’nci Lig Beyaz grupta 2’nci hafta maçları sona erdi. Toplam 8 karşılaşmanın oynandığı 2’nci Beyaz Grupta fileler 11 kez ağlarla buluştu. Bu 8 zorlu karşılaşmayı 5 ev sahibi, 1 deplâsman takım kazanırken, 2 karşılaşma ise beraberlikle sonuçlandı.
Sezonu Pazarspor deplâsmanında aldığı 3-0’lık galibiyetle açan ve 90 dakika sonunda mücadeleyi 3-0’lık net bir skorla kazanarak lige galibiyetle başlayan Kırşehir Belediyespor, 2’nci hafta seyircisi önünde konuk ettiği Amedspor’u da 1-0’lık skorla mağlup etmeyi başardı. Ahi Stadı’nda oynanan ve ilk yarısı golsüz sona eren maçta Kırşehir Belediyespor, ikinci yarının 74. Dakikasında Hasan Kaşıkara’nın nefis golüyle sahadan üç puanla ayrılmayı başardı.
Kırşehir Belediyespor 2 maçta topladığı 6 puanla liderliğini sürdürürken, ilk haftayı kazanan Amedspor ise Kırşehir deplâsmanından eli boş dönerek 2’nci haftayı 3 puanda kapattı.
Ligin ilk haftasında deplâsmanda Kırklarelispor’u 3 golle geçerek sezona 3 puanla başlayan Nazilli Belediyespor, 2’nci haftasında kendi sahasında konuk ettiği Pazarspor’u da tek golle geçerek 2’de 2 yapıp temsilcimiz Kırşehir Belediyespor gibi yoluna kayıpsız devam ediyor. Bu sonucun ardından puanını 6 yapan Nazilli Belediyespor haftayı 2’nci sırada tamamlarken, Pazarspor ise bu yenilginin ardından haftayı son sırada tamamladı.
2’nci haftanın kapanış maçında iki Ege temsilcisi Akhisarspor ile Bucaspor karşı karşıya geldi. Mücadeleyi 2-0’lık skorla deplâsman ekibi Bucaspor kazandı. Haftayı galibiyetle kapatan Bucaspor puanını 4’e çıkararak 2’nci haftayı 3’üncü sırada, evindeki ilk maçı kaybeden Akhisarspor ise 3 puanda kalarak haftayı 10’uncu sırada bitirdi.
Geçtiğimiz hafta deplâsmanda Karacabey Belediyespor’u 2-1’lik skorla geçerek sezona 3 puanla başlayan Eskişehirspor, 2’nci hafta sahasında konuk ettiği Şanlıurfaspor’la golsüz berabere kalarak puanını 4’e çıkarıp 2’nci haftayı 4’üncü sırada tamamladı. Ligin ilk haftasını kazanan Şanlıurfaspor ise bu beraberliğin ardından puanı 4’e çıkarıp haftayı da 5’inci sırada geçti.
Kendi sahasında konuk ettiği Erzincanspor’u tek golle geçen Tarsus İdmanyurdu, ilk hafta deplâsmanda almış olduğu 1 puanına ardından 2’nci haftada puanını 4’e çıkarıp 6’ncı sırada kaldı. İlk haftayı maç yapmadan bay olarak geçiren Erzincanspor ise haftayı puansız olarak 14’üncü sırada tamamladı.
Geçtiğimiz hafta maç yapmadan bay olarak haftayı geçiren bir diğer ekip ola Pendikspor, 2’nci haftada evinde konuk ettiği Zonguldakspor’u 3-2’lik skorla mağlup etmeyi başardı. Ligdeki ilk maçında ilk galibiyetini alan İstanbul temsilcisi haftayı 8’inci sırada tamamladı. 2 maçta henüz galibiyetle tanışamayan Zonguldakspor ise haftayı 15’inci sırada yer buldu. 
Geçtiğimiz hafta dâplasmanda Şanlıurfaspor’a tek golle yenilen Başkent temsilcisi Ankara Demirspor, 2’nci hafta sahasında konuk ettiği Kırklarelispor’u 1-0’la geçerek haftayı galibiyetle tamamladı. Ligdeki ilk galibiyetini alan mavi-beyazlı ekip 2’nci haftayı 3 puanla 9’uncu sırada tamamladı. Geçtiğimiz hafta Nazilli, bu haftada Ankara Demirspor’a yenilerek lige kötü bir başlangıç yapan Kırklarelispor, haftayı 17’nci sıraya geriledi.
2’nci haftanın son karşılaşmasında ise Ispartaspor ile 1922 Konyaspor karşı karşıya geldi. Mücadelenin 90 dakikalık bölümünde gol sesi çıkmadı ve her iki taraf haftayı 1’er puanla kapattı. Bu sonucun ardından Ispartaspor 2 maçta 2 puanla haftayı 11’inci, 1922 Konyaspor ise 2 puanlan 12’nci sırada tamamladı.
Pazartesi günü oynanan son maçta ise İzmir temsilcisi Bucakspor, Manisa ekibi Akhisarspor’u 2-0 yenerek puanını 4’e çıkartarak temsilcimiz lider Kırşehir Belediyespor’un ardından üçüncü sırada yer aldı.
Öte yandan Ligin 2’nci haftasında Uşakspor ve Karacabey Belediyespor haftayı maç yapmadan bay olarak geçirdi.
Türkiye Futbol Federasyonu 2’nci Lig beyaz grupta 3’üncü hafta Pazar günü oynanacak olan 8 karşılaşmayla devam edilecek. Ligin 3’üncü haftasında temsilcimiz Kırşehir Belediyespor ile birlikte Tarsus İdmanyurdu maç yapmadan bay olarak geçirecek.
1.HAFTANIN TOPLU SONUÇLARI: Kırşehir Belediyespor-Amedspor: 1-0, Ankara Demirspor-Kırklarelispor: 1-0, Pendikspor-Zonguldakspor: 3-2, Nazilli Bld.Spor-Pazarspor: 1-0, Tarsus İ.Y.-Erzincanspor: 1-0, Ispartaspor-1922 Konyaspor: 0-0, Eskişehirspor-Şanlıurfaspor: 0-0, Akhisarspor-Bucaspor: 0-2, Uşakspor (BAY), Karacabey Bld.Spor (BAY)
3.HAFTANIN MAÇLARI: Kırşehir Belediyespor (BAY), Pazarspor-Ankara Demirspor, Erzincanspor-Ispartaspor, 1922 Konyaspor-Akhisarspor, Zonguldakspor-Uşakspor, Kırklarelispor-Eskişehirspor, Amedspor-Nazillispor, Şanlıurfaspor-Karacabey Belediyespor, Bucaspor-Pendikspor, Tarsus İdmanyurdu (BAY)
KIRŞEHİR’İN İLK YARI MAÇLARI
3.HAFTA: Maç yapmadan bay geçiyoruz
4.HAFTA: Kırşehir Belediyespor-Zonguldakspor (Ahi Stadyumu)
5.HAFTA: Bucaspor-Kırşehir Belediyespor (Yeni Buca Stadyumu)
6.HAFTA: Kırşehir Belediyespor-1922 Konyaspor (Ahi Stadyumu)
7.HAFTA: Erzincanspor-Kırşehir Belediyespor (Mustakil Atletizm Pisti Sahası)
8.HAFTA: Kırşehir Belediyespor-Tarsus İdmanyurdu
9.HAFTA: Ispartaspor-Kırşehir Belediyespor (Isparta Atatürk Stadı)
10.HAFTA: Kırşehir Belediyespor-Akhisarspor (Ahi Stadyumu)
11.HAFTA: Pendikspor-Kırşehir Belediyespor (Pendik Stadyumu)
12.HAFTA: Kırşehir Belediyespor-Uşakspor (Ahi Stadyumu)
13.HAFTA: Maç yapmadan bay geçiyoruz
14.HAFTA: Nazilli Belediyespor-Kırşehir Belediyespor (Nazilli İlçe Stadyumu)
15.HAFTA: Kırşehir Belediyespor-Ankara Demirspor (Ahi Stadyumu)
16.HAFTA: Eskişehirspor-Kırşehir Belediyespor (Eskişehir Yeni Stadyum)
17.HAFTA: Kırşehir Belediyespor-Karacabey Belediyespor
18.HAFTA: Şanlıurfaspor-Kırşehir Belediyespor (Şanlıurfa Gap Stadyumu)
19.HAFTA: Kırşehir Belediyespor-Karacabey Belediyespor(Ahi Stadyumu)
(Haber-Fotoğraflar: Salih GÜNER)