Teknik Direktör Ercüment Coşkundere: “Kazanmak için elimizden geleni yapacağız”

Türkiye Futbol Federasyonu 2’nci Lig Kırmızı Grup 24’üncü hafta maçında yarın temsilcimiz Kırşehir Belediyespor’un grubun güçlü ekiplerinden lider Eyüpspor ile karşı karşıya gelecek. Ahi Stadyumunda oynanacak olan karşılaşma saat 13.00’te başlayacak. Bu zorlu karşılaşmayı Trabzon bölgesinden Alpaslan Şen düdük çalacak. Yeşil-beyazlı ekibimiz hem kazanarak galibiyet serisini sürdürmek hem de rakibi ile olan puan farkının 7’ye düşürmenin hesaplarını yapıyor.
Kırşehir Belediyespor Teknik Direktör Ercüment Coşkundere, Konya deplasmanında çok sayıda pozisyona girdiklerini belirterek, şampiyonluk hattındaki lider Eyüpspor’un dikkat edilmesi gereken bir takım olduğunu, dolayısıyla Perşembe günü kendilerini çok zor bir karşılaşmanın kendilerini beklediğini söyledi.
Son haftalarda oynadıkları oyun ve aldıkları galibiyetlerden dolayı zirveye yaklaşma umuduyla girdiklerini, dolayısıyla şampiyonluk yolunun lider Eyüpspor’u yenmekten geçtiğini söyleyen Ercüment Coşkundere, “Rakibin ne durumda olduğu bizi hiç ilgilendirmiyor. Biz kendimize bakıyoruz. Zirve şansımız hala devam ediyor. Kazanırsak büyük bir avantaj elde edeceğiz ve rakibimiz le olan puan farkını 7’ye düşüreceğiz. Bu yüzden Perşembe günü kendi evimizden oynayacağımız Eyüpspor maçında tek düşüncemiz 3 puan olacak. Rakibin lider olması bizleri ilgilendirmiyor. Gerçekten kolay bir maç olmayacak. Bunun bilinci ile sahaya çıkacağız. Rakibimiz bu ligin güçlü ekiplerinden biri. Dikkatli olmamız gereken bir rakip. Rakibin durumu, konumu bizi hiç ilgilendirmiyor. Çıkacağız, kazanmak için elimizden geleni yapacağız. 4 maçta 3 galibiyet alarak çıkış içinde olan bir ekibimiz. Şunu özellikle belirteyim ki bizim takım, gurur duyulacak bir takım. Herkesin bu takıma inanmasını istiyorum. Sezona şampiyonluk hedefiyle başlamamıştık. Böyle bir tabloyu beklemiyorduk. Fakat futbolcu kardeşlerimizin azmi ve cefakâr taraftarlarımızın desteği ile yolumuza emin adımlarla ilerliyoruz. Eyüpspor’u da yenerek yolumuza emin adımlarla ilerlemek istiyoruz. İnşallah her maç olduğu gibi aynı ciddiyetle sahaya çıkıp, güzel bir skorla sahadan ayrılacağız” diye konuştu. 
Son maçında deplasmanda 1922 Konyaspor’u mağlup ederek haftayı üç puanla kapatan Kırşehir Belediyespor yarın şampiyonluk yolunda tarihi bir maça çıkıyor. Pandemi’nden dolayı seyircisinden yoksun olarak zirve yürüyüşünü sürdüren yeşil-beyazlılar, lider Eyüspor’u konuk edecek. Ligin 2’nci yarısına 2-0’lık Turgutluspor galibiyeti ile başlayan Kırşehir Belediyespor, daha sonra deplasmanda iyi futbol sergilediği Etimesgut Belediyespor karşısında sahadan golsüz berabere ayrılarak 2 puanı Başken’’te bıraktı.
Oldukça zorlu ve kritik bir dönemeçten geçen yeşil-beyazlı ekibimiz 0-0 biten Etimesgut Belediyespor maçının ardından ligin düşme hattında bulunan ekiplerinden Kastamonuspor’u da iyi futbolla 2-0’lık sonuçla sahadan galibiyetle ayrılarak evindeki kazanma serisine bir yenisini daha ekledi. Kırşehir Belediyespor, hafta sonu deplasmanda oynanan maçta 1922 Konyaspor’u Üstün Bilgi’nin tek golüyle 1-0’lık skorla yenerek puanını 43 yapıp, Eyüpspor’un puan kaybettiği haftada rakibiyle olan puan farkını 10’a indirdi.
KIRŞEHİR EVİNDE İSTİKAR YAKALADI
Yarın kendi sahasında Eyüpspor’u konuk edecek olan Kırşehir Belediyespor bu maça gelene kadar evinde oynadığı son 7 maçta 6 galibiyet, 1 beraberlik aldı.
Yeşil-beyazlılar bu sezon evinde 12 karşılaşmaya çıktı. Bu maçlarda 1922 Konyaspor’u, Vanspor ve Pendikspor’u 1-0’lık skorlarla, Bodrumspor’u 3-0, Sivas Belediyespor’u 3-1, Karabükspor’u 4-0, Turgutluspor ile Kastamonuspor’u ise 2-0’lık skorlarla geçmeyi başardı.
Yeşil-beyazlı ekibimiz evinde 3 maçta da beraberlikle ayrıldı. Tarsus İdmanyurdu ile 2-2, Etimesgut Belediyespor ile Bayburt Özel İdarespor’la 0-0 berabere kaldı. Kırşehir ekibi bu sezon evinde tek yenilgisini ise 1-0’lık skorla Sakaryaspor karşısında aldı.
Evindeki 12 maça çıkan Kırşehir Belediyespor bu 12 maçın 8’inden galibiyetle ayrıldı. 3 kez sahadan 1 puan alan yeşil-beyazlı ekibimiz 1 kez de mağlubiyetle ayrıldı.
Bu 12 karşılaşmada rakip filelere 19 gol atarken, kalesinde ise sadede 4 gol gördü.
Ligde lider durumda bulunan Eyüpspor 2’nci yarıda oynadığı son 4 karşılaşmada sadece 1 galibiyet alırken, 3 kez de sahadan beraberlikle ayrıldı.
DEPLASMANDA 8 GALİBİYETİ VAR
Kırşehir Belediyespor’un yarın kendi sahasında konuk edeceği Eyüpspor, bu maça gelene denk deplasmanda 12 karşılaşmaya çıktı. İstanbul ekibi bu 12 karşılaşmanın 8’inde galibiyetle tanışırken, 2 maçtan beraberlikle ayrılırken, 1 maçtan ise mağlubiyetle ayrıldı.
Eyüpspor deplasman maçlarında Bodrumspor’u 2-1, Mamak FK ile Serik Belediyespor’u 3-0, Elazığspor’u 3-2, Tarsus İdmanyurdu ile Kastamonuspor’u 1-0, Vanspor ile Karacabey Belediyespor’u 2-0 geçerken, Sakaryaspor’la 1-1, Sivas Belediyespor’la 2-2 ve Pazarspor’la 3-3 berabere kaldı. İstanbul ekibi bu sezon deplasmandaki ilk yenilgisini ise 2-1’lik skorla Turgutluspor karşısında aldı.
Eyüpspor bu sezon deplasmanda oynadığı 12 maçta 8 galibiyet, 3 beraberlik ve 1 yenilgi aldı. Mor-sarılılar, bu 12 maçta rakip filelere 24 gol atarken kalesinde ise 11 gol gördü. (HABER: SALİH GÜNER)