KIRŞEHİR Belediyespor’un da birinci turdan karılacağı Türkiye Kupasının statüsünde değişiklik yapılarak gruplar kaldırılarak eleminasyon sistemi getirildi.
Lig ve Türkiye Kupası maçlarının hazırlıklarını Güneykent Tesislerinde Teknik Direktör Gökhan Kaynak yönetiminde sürdüren Kırşehir Belediyespor, bu ay sonuna doğru çekilecek kurayı ve rakibini beklemeye koyuldu.
Yeşil-beyazlı ekibin Sportif Direktörü Salih Eken, hem lig, hem de transfer çalışmalarını aralıksız sürdürdüklerini belirterek “Ziraat Türkiye Kupası’nda rakibimizin kim olacağını merakla bekliyoruz. Hedefimiz lig öncesi yapacağımız bu maçtan en iyi sonucu alarak bir üst tura yükselmek istiyoruz. Bunun için de çalışmalarımızı yoğun şekilde sürdürüyoruz” dedi.
Transferden etmek istedikleri futbolcuları Kırşehir’e çağırarak görüşme yaptıklarını ve takımın bütçesine göre bu transferleri sonuçlandırmak istediklerini ifade eden Salih Eken, “Kırşehir’imize ve taraftarlarımıza bu sezon iyi bir takım izlettirmenin çabası içindeyiz. Başkanımız Veli Şahin ve teknik heyetimizle birlikte bu doğrultuda çalışma yapıyoruz. Takımımıza güç katacak, oyuncularla temas halindeyiz. Sanırım bu çalışmalarımızı bu hafta sonunda sonuçlandırarak Nevşehir Avanos kampına gideceğiz” diye konuştu.
Kırşehirspor, geçen yıl 31 Ağustos’ta Ahi Stadı’nda karşılaştığı Ziraat Türkiye Kupası’nda ezeli rakibi Nevşehirspor’a her iki yarıda yediği gollerle 2-1 yenilerek ön eleme turunda kupadan elenmişti.
Bu arada TFF, Türkiye Kupası’nın yeni statüsünü yayınlandı. Grup maçları sistemi kaldırıldı. Tüm kupa maçları eleme sistemi ile oynanacak. Yapılan açıklamanın ilgili bölümünde şu ifadeler yer aldı:
Kupa, eleme ve final aşamalarından oluşur.
ELEME AŞAMASI
**Birinci eleme turu müsabakaları
**İkinci eleme turu müsabakaları
**Üçüncü eleme turu müsabakaları
**Dördüncü eleme turu müsabakaları
**Beşinci eleme turu müsabakaları
**Son 16 turu müsabakaları
Bu sezon statü değişikliği sebebiyle Türkiye Kupası ilk turunda 42 takım yer alacak. Bu takımların 29'u BAL'da profesyonel takımı olmayan illerin takımları, Play Off maçları sonucu elenen 1 takım(Modafen), BAL'dan 2016-2017 sezonu 3.lige çıkan 9 ekip ve geçtiğimiz sezon 3.Lig'den düşen profesyonel liglerde takımı olamayan 3 takım (Kütahyaspor,TM Kırıkkalespor ve Dersimspor) olarak katılacak. İlk 2 Tur eşleşmeleri bölgesel olacak.
MADDE 3 - BAL’IN OLUŞUMU ve KATILIM ŞARTLARI
1- BAL Türkiye’nin en üst amatör futbol ligidir. BAL’ın isimlendirilmesi yetkisi münhasıran TFF Yönetim Kurulu’na aittir.
2- 2016-2017 sezonu Bölgesel Amatör Ligi, bu statüde belirtilen kriterleri yerine getiren ve illere verilen kontenjan kapsamında 2015-2016 Sezonunda BAL’da yer alarak bu sezonda Spor Toto 3. Lig’e çıkamayan veya yerel amatör lige düşmeyen takımlarla, yerel liglerde dereceye girerek doğrudan veya baraj maçında galip gelerek BAL’a yükselen amatör takımlar ve 2015-2016 Sezonunda Spor Toto 3.Lig’den düşen 156 takımdan oluşur (EK:1)
3- 2016-2017 sezonu Bölgesel Amatör Lig 12 takımlı 1 grup, 13 takımlı 10 grup ve 14 takımlı 1 grup olmak üzere toplam 12 grupta oynanır. İstanbul takımları 3 ayrı grupta, İzmir ve Ankara takımları 2 ayrı grupta, 4 ve daha az takımla katılan illerin takımları ise aynı grupta yer alırlar. İstanbul, İzmir ve Ankara illerinin takımlarının hangi gruplarda yer alacağı kura ile belirlenir. (EK:2)
4- 2015-2016 sezonunda BAL’a katılım hakkını elde etmekle birlikte bu hakkı kullanmayan kulüpler, 2016-2017 sezonunda kendi yerel liginde bu hakkı tekrar elde etseler bile 2017-2018 sezonunda BAL’a katılamazlar.
5- BAL’a katılacak olan kulüpler “BAL’a Katılım Formu”nu TFF tarafından talep edilen sürede TFF’ye göndermek zorundadır. Söz konusu formu TFF’ye göndermeyen, lige katılım ücretini yatırmayan, kriterlere uymayan, TFF talimat ve düzenlemelerine aykırı hareket eden kulüpler BAL müsabakalarına katılamazlar. Kriterlere uymayan veya lige katılmayacağını beyan eden takımlar, ilgili sezonda ilinin en üst yerel ligine katılabilir.
6- BAL’a katılacak olan kulüpler, lige katılım ücreti olan 20.000.-TL’yi nakit olarak TFF hesabına yatırmak zorundadır. Katılım ücreti sezon sonunda kulüplere iade edilir; ancak takımın grupların belirlenmesinden sonra ligden çekilmesi, çıkarılması veya yerel amatör kümeye indirilmesi hallerinde iade edilmez. AFDK tarafından para cezası verilen kulüpler, borçlarını ödemedikleri takdirde, bu borçlar sezon bitiminde ilgili kulüplerin TFF hesabına nakdi olarak yatırdıkları 20,000 TL’lik katılım ücretinden kesilir.
7- BAL’a katılan kulüplerin antrenman ve müsabakalarda fiilen kullanılan, mülkiyeti kulübe ya da kulübün bağlı olduğu kuruma ait olan veya bu kulüplere tahsis edilmiş, soyunma odaları ve hakem odasına sahip, nizami boyutlarda, doğal çim veya uygunluğu TFF tarafından onaylanmış suni çim zeminli, TFF tarafından ilgili kulüplere bildirilen BAL kriterlerine uygun bir sahayı temin etmeleri zorunludur.
8- BAL’a katılan kulüpler müsabakaların düzenli şekilde oynatılmasını sağlamak amacıyla, Kulüp Müdürü ile Tesis ve Akreditasyon Sorumlusu görevlendirmek zorundadırlar. Bu görevleri kulüp yöneticileri de yerine getirebilir.
9- BAL’da yer alan takımlar illerinde ligi düzenlenen yerel amatör müsabakalara en az 3 yaş kategorisinde katılmak zorundadır. Bu yükümlülüğünü yerine getirmeyen kulüpler, TFF’nin yapacağı maddi ve ayni yardımlardan yararlanamazlar ve söz konusu ihlaller nedeniyle AFDK’ya sevk edilirler. BAL kulüplerinin alt yapıdan sorumlu teknik adamların en az “TFF C” lisansına sahip olmaları zorunludur.
10- 2016-2017 Sezonunda Spor Toto 3.Lig’e çıkamayan veya yerel lige düşmeyen takımlarla, yerel liglerden baraj müsabakaları sonunda veya doğrudan BAL’a çıkan takımlardan 2017 2018 sezonunda BAL’a katılmayacağını bildiren takımların yerine o ilden bir başka takım BAL’a alınmaz.
(HABER: SALİH GÜNER)