Ligin ikinci yarısında kaybettiği puanlarla zirve hedefinden uzak kalan yeşil-beyazlılar, Cumartesi günü deplasmanda Sakaryaspor’la yapacağı maçın hazırlıklarını tamamlayarak bu ile gitti. Hedef en iyi sonuçla dönerek, zirve yarışından kopmamak…

KIRŞEHİR BELEDİYESPOR, KRİTİK VİRAJDA

TFF 2. Lig, Kırmızı Grup’ta şampiyonluk hesapları yapan Kırşehir Belediyespor, Cumartesi günü deplasmanda grubunun güçlü ekiplerinden Sakaryaspor’la karşı karşıya gelecek. Ligin ikinci yarısında kaybettiği puanlarla zirve hedefinden uzak kalan yeşil-beyazlılar, Cumartesi günü deplasmanda Sakaryaspor’la yapacağı maçın hazırlıklarını tamamlayarak bu ile gitti. Hedef en iyi sonuçla dönerek, zirve yarışından kopmamak.
Haftayı kendi saha ve seyircisi önünde Tuzlaspor’la 1-1 berabere kapatan Yeşil-beyazlılar, ligin ikinci yarısında oynadığı 5 maç maçtan 1’i hükmen 2 galibiyet, 1 mağlubiyet ve 2 beraberlikle 8 puan toplayıp, 7 puan kaybederek şampiyonluk iddiasını zora soktu!..
Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) 2.Lig Kırmızı Grup 23’üncü haftası temsilcimiz Kırşehir Belediyespor, Play-Off hedefine adım adım yaklaşan Sakaryaspor’a konuk olacak. Yeni Sakarya Atatürk Stadyumunda oynanacak olan karşılaşma saat 13.30’da başlayacak.
Ligin 2’nci yarısına yeni teknik direktörü Mustafa Er yönetiminde ilk maçında sahasında Eyüpspor’u Turan Yılmaz’ın golüyle 1-0 yenen yeşil-beyazlılarımız sonraki maçta deplasmanda Kastamonuspor’a 1-0’lık skorla mağlup oldu.
Kastamonu yenilgisiyle zirveden uzaklaşan Kırşehir Belediyespor’a bir darbede Bayburt İl Özel İdarespor’dan geldi. Sahasında Bayburt’u konuk eden yeşil-beyazlı temsilcimiz golsüz berabere kalmasının ardından 2 maçta 5 puan kaybederken, araya Elazığ galibiyeti girdi. Depremden dolayı oynanmayan Elazığspor maçını hükmen 3-0’lık galibiyetle kapatarak haftayı 3 puanla tamamlayan Kırşehir Belediyespor, geçtiğimiz haftada sahasında Tuzlaspor’la 1-1 berabere kalmıştı.
KIRŞEHİR’İN DEPLASMAN KARNESİ
Son 3 karşılaşmadan 4 puan çıkararak büyük bir düşüş içinde olan Kırşehir Belediyespor deplasman maçlarında şuana kadar 16 puan topladı.
Sezonun ilk deplasmanında Eyüpspor’u 2-0’la hemen ardından Bayburt İl Özel İdarespor’u 3-0’la geçerek muhteşem bir başlangıç yapan yeşil-beyazlı temsilcimize Tuzlaspor dur dedi. İstanbul deplasmanında rakibine etkisiz bir oyun ortaya koyarak sahadan 3-0’lık skorla mağlup ayrılan Kırşehir Belediyespor sezonun ilk deplasman puanını kaybetti.
Tuzlaspor yenilgisinin ardından Niğdespor’u 3-1, Bodrumspor’u da son dakika golüyle 3-2 yenen Kırşehir temsilcisi bu seri galibiyetler 2-0’lık Ergene Velimeşespor yenilgisiyle sona erdi.
Şuan grubun lideri Ankara Demirspor karşısında ilk yarıyı 2-0 mağlup kapatan Kırşehir Belediyespor, ikinci yarıdaki iyi futbolla maçtan 2-2’lik eşitlikle ayrıldı. Bir sonraki deplasman maçında Etimesgut Belediyespor’u tek golle deviren yeşil-beyazlılar, son oynadığı maçta Kastamonuspor’a 1-0’lık skorla mağlup oldu.
Ligde 9 deplasman maçına çıkan Kırşehir Belediyespor 5 galibiyet, 2 beraberlik ve 2’de yenilgi aldı. Bu 9 mücadelede rakip ağlara 14 gol atarken, kalesinde ise 11 gol gördü.
SAKARYASPOR CEHPESİ


Sakaryaspor, Cumartesi gününden itibaren 8 günde 3 maç oynayacak. Sırasıyla Kırşehir Belediye, Sivas Belediye ve Bandırmaspor maçlarına çıkacak Sakaryaspor, ligdeki kaderini de belirleyecek.
9 PUAN HESABI
Cumartesi günü evinde Kırşehir Belediye’yi ağırlayacak Sakaryaspor, önümüzdeki hafta içi çarşamba günü de deplasmanda Sivas Belediyespor’a konuk olacak. Bu iki zorlu mücadeleden sonra yeniden evinde dönecek yeşil siyahlılar, taraftarı önünde ilk maçta 3-0 yenildiği Bandırmaspor’u ağırlayacak. Temsilcimiz bu 3 karşılaşmadan 9 puan çıkarmanın hesaplarını yapıyor.
RAKİPLERİN FORM DURUMU
Ligde 38 puanı bulunan Kırşehir Belediyespor Sakaryaspor’un 3 puan önünde yer alıyor. Ligin en az gol yiyen ikinci ekibi olan Kırşehir temsilcisi, son haftalarda yaşadığı düşüş ile dikkat çekiyor. Son 6 maçından sadece Eyüpspor’u 1-0 mağlup eden yeşil beyazlılar, Elazıspor maçından da hükmen 3 puan aldı. Sivas Belediyespor ise ligde 28 puanla 12’nci sırada yer alıyor. Son 12 maçında sadece 3 galibiyet alan Sivas temsilcisi, 3 galibiyet 2 beraberlikle formsuz bir grafik çiziyor. Sakaryaspor’un 23 Şubat Pazar günü karşılaşacağı Bandırmaspor ise 47 puanla ligde zirvede yer alıyor. Oynadığı 22 maçta sadece 1 mağlubiyet alan Bandırma temsilcisi, attığı 47 golle de ligin en golcü takımı konumunda bulunuyor.
KIRŞEHİR BELEDİYESPOR’UN 2.YARIDAKİ MAÇLARI
Sakaryaspor-Kırşehir Belediyespor (15 Şubat 2020 Cumartesi)
Bandırmaspor-Kırşehir Belediyespor (19 Şubat 2020 Çarşamba)
Kırşehir Belediyespor-Niğde Anadolu FK (23 Şubat 2020 Pazar)
Kardemir Karabükspor-Kırşehir Belediyespor (1 Mart 2020 Pazar)
Kırşehir Belediyespor-Bodrum Belediyesi Bodrumspor (8 Mart 2020 Pazar)
Piserro Kahramanmaraşspor-Kırşehir Belediyespor (15 Mart 2020 Pazar)
Kırşehir Belediyespor-Ergene Velimeşespor (22 Mart 2020 Pazar)
Uşakspor A.Ş-Kırşehir Belediyespor (29 Mart 2020 Pazar)
Kırşehir Belediyespor-Ankara Demirspor (5 Nisan 2020 Pazar)
Sivas Belediyespor-Kırşehir Belediyespor (12 Nisan 2020 Pazar)
Kırşehir Belediyespor-Etimesgut Belediyespor (19 Nisan 2020 Pazar)
Vanspor F.K-Kırşehir Belediyespor (25 Nisan 2020 Cumartesi)
(HABER: SALİH GÜNER

MAÇIN HAKEMİ URFA’DAN…



Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) 2.Lig Kırmızım Grupta temsilcimiz Kırşehir Belediyespor’un Cumartesi günü deplasmanda oynayacağı Sakaryaspor maçının hakemleri belli oldu.
Merkez Hakem Kurulu’ndan (MHK) yapılan açıklamaya göre Sakaryaspor-Kırşehir Belediyespor maçını Şanlıurfa böglesinden Erhan Kutlu yönetecek.
Erkan hocanın zorlu 90 dakikada yardımcılıklarını da Malatya bölgesinden İlker Ayten, Elazığ Bölgesinden Yakup Keçeci, 4’üncü hakemliğini ise Batman bölgesinden Mehmet Terece yapacak.
Öte yandan Sakaryaspor-Kırşehir Belediyespor maçının gözlemciliğini Kamil Biricik yaparken, Serkan Kural ile Işıl Alacakoç ise temsilciliklerini yapacak. (HABER: SALİH GÜNER