Kırşehir Belediyespor Hentbol takımı, Kırşehir’de düzenlenen 1’inci Lige çıkma adına 3’üncü etap karşılaşmalarının ardından 3’üncü sırada bitirdi. 
Ahi Evran Üniversitesi BESYO Spor Salonunda oynanan maçların ardından açıklamalarda bulunan genç sporcular, hedeflerinin kesinlikle 1’inci lige çıkak olduğunu belirtti.
GÖKÇE GÜNEY: “PLAY-OFF’A KALMAK 
BİZLER İÇİN ÇOK ÇOK BÜYÜK BİR DUYGU”


Kırşehir Belediyespor Hentbol takımımın golcü oyuncusu Gökçe Güney, kısa zamanda çok çalışarak iyi bir takım olduklarını söyledi.
Takımın en çok gol atan oyuncusu olduğu için mutlu olduğunu söyleyen genç oyuncu Gökçe Güney, “Takımın en çok gol atan oyuncusu olarak ilk sırada yer almam benim için büyük bir gururdur. Tabiki gol kralı olmam önemli değil. Önemli olan takımımın kazanmasıdır. Bizler 3-4 aylık süre içinde birbirine kenetlenen bir takımız. İyi mücadele ettiğimiz maçların sonunda 9 önemli takım arasında 3’üncü sırada yer aldık. Böylesine herkesin severek izlediği spor dalı olan hentbolda 9 takım arasında ilk 3’e ismimizi yazdırmamız bizler için büyük bir başarıdır. Bu 9 takım arasında Play-Off’a kalmak bizler için çok çok büyük bir duygu. Heyecan verici ve ilk kez böylesine bir organizasyonda kendimize yer bulduğumuz içinde çok büyük bir mutluluk içindeyiz. Gerçekten başta hocalarımız olmak üzere, takım arkadaşlarımızla birlikte çok emek vererek bu yerlere geldik. Başta Kırşehir Belediye Başkanımız sayın Selahattin Ekicioğlu olmak üzere, takımımızın idarecileri bizlere böyle bir imkan tanıdı. Bizlerde elimize gelen bu imkanı en iyi şekilde değerlendirerek Kırşehir’in ismini duyurduk. Her konuda mücadele verdik ve bu yerlere geldik. Hedefimiz kesinlikle 1’inci Lige çıkmak. Umarım her takımın yaşadığı mutluluk gibi Play-Off’lar da da bizler mutlu sona ulaşır ve Kırşehir’e 1’inci Lige çıkan bir ekip olarak döneriz. Bizlerde bu ekip sayesinde başarılı olacağımıza inanıyoruz. Takımımızın yaş ortalamasına gelecek olursak, en büyüğümüz 19 yaşında. Genellikle 15 yaşından 17 yaşına kadar yaş ortalaması olan genç bir ekibe sahibiz. Tabiki bu genç jenerasyonu Kırşehir’de alt yapıya verdiği büyük önemli bilinen Antrenörümüz Mustafa Fidan ve Murat Kılıç hocamız sayesinde yaşama imkanı bulduk. Bizlerde bu yaş ortalamasıyla çok şeyler başardığımızı düşünüyorum. Umarım çok daha iyi yerlere geleceğimizi düşünüyorum” ifadelerini kullandı.
MELİSA KAYA: “1’İNCİ LİGE ÇIKMAYI ÇOK AMA ÇOK İSTİYORUZ”


Yeşil-beyazlı ekibin genç oyuncularından Melisa Kaya, her karşılaşmayı ayrı ayrı düşündüklerini belirterek her geçen gün üstüne koyarak ilerlediklerini söyledi.
Genç Hentbolcu, “Öncelikle herkese merhaba diliyorum. Bu sezon 3’üncü etabımızı geride bıraktık. Her turnuvada olduğu gibi Kırşehir’deki finallerde de iyi bir mücadele verdiğimizi düşünüyorum. Genç bir kadroya sahip olmamıza rağmen karşımızdaki güçlü takımlarla başa baş bir mücadele örneği sergiledik. Kırşehir’de 2 karşılaşma oynadık. Birini kaybettik birini de kazanmasını bildik. Bu sonucun ardından Play-Off’lara kaldık. Tabi ki şunu açık ve net söylemek gerekirse kurulduğumuz ilk yıl olmasına rağmen gerçekten ilimizi en iyi şekilde tanıtarak büyük bir başarıya şimdiden imza attık. Buradan başta Belediye başkanımız olmak üzere kulüp başkanlarımıza, kulüp idarecilerimize ve hocalarımıza çok teşekkür ederim. Sözlerimin başında da belirttiğim gibi gerçekten tecrübeli takımlarla oynadık. Biraz da çalışıp iyi bir kondisyonla daha iyi yerlere geleceğimize eminim. Gerçekten 1’inci Lige çıkmayı çok ama çok istiyoruz. Bunun içinde gece gündüzde çalışıyoruz ve çıkabileceğimizi düşünüyorum. Destek veren herkese de çok teşekkür ediyorum” dedi.
KALECİ EZEL VURAL: ELİMİZDEN GELENİN 
EN İYİSİNİ YAPMAK İÇİN ÇALIŞIYORUZ”


Kırşehir Belediyespor’un Hentboldaki kalecisi Ezel Vural ise, iyi bir ekibe sahip olduklarını ve 1’inci ligi hedeflediklerini söyledi.
Genç kaleci  Ezel, yaptığı açıklamada “2’nci Lig 3’üncü etap maçları Kırşehir’de oynandı ve 2 karşılaşmada 1 galibiyet 1 yenilgi alarak 3’üncü sırada tamamlayıp Play-Off’lara kaldık. Şuan bizim rakiplerimizin bir çoğunda süper lig deneyi olan isimler var. Bizde genç koşan ve mücadele eden bir ekibiz. Böylesine üst düzey bir organizasyonda başa baş mücadele etmemiz ilerisi için büyük bir umut oldu. Şuan yaş ortalamamız 17 olan bir takımız. Elimizden gelenin en iyisini yapmaya çalışıyoruz ve yapmaya da devam edeceğiz. Biraz daha tecrübeli bir ekip olsaydık, işimizi bugün bitirip şampiyonluk kupasını biz almış olurduk. Ama olsun daha önümüzde oynayacağımız çok maçlar var. Bizler bu sezon 1’inci Lige çıkacağımıza yürekten inanıyoruz. Destek veren herkese teşekkür ederim” ifadelerini kullandı.
NİSA ERDOĞAN: “KIRŞEHİR’E ŞAMPİYON DÖNMEK İSTİYORUZ”


Yeşil-beyazlı ekibimizin genç oyuncularından Nisa Erdoğan ise takım olarak iyi mücadele ettiklerini ve hak ederek Play-Off’a kaldıklarını belirtti.
Erdoğan yaptığı açıklamada, “Öncelikle herkese merhaba. Çok güzel mücadeleler ederek iyi bir noktada Play-Off’a kalmayı başardık. Aylardır çalışmalarımızın karşılığını oynadığımız oyunla herkese gösterdik. Herkesin aklında 1’inci lige çıkmak var. Bunun içinde elimizden gelenin en iyisini yapmaya çalışıyoruz. Kırşehir’deki 3’üncü etap şampiyonasını 3’üncü sırada bitirerek Ankara’da düzenlenecek olan Play-Off’lara kalmaya hak kazandık. İnşallah Play-Off’lar’da da en güzel mücadelemizi yine sahaya yansıtarak şampiyon olarak dönüp 1’inci lige çıkacağız. Bütün arkadaşlarımızın belirttiği gibi yaş ortalamamız ciddin çok genç. Bu seviyedeki takımların altında olan bir yaş ortalamamız var. Her ne kadar yaş ortalamamız küçükte olsa bizler bunun altına sığınmadık ve aslanlar gibi mücadele ettik. Genç olduğumuz için de biraz zorluklar çektik. Çokta iyi mücadeleler ediyoruz. İnşallah sonu güzel olacak. Takımımıza Play-Off’larda yürekten başarılar diliyorum. Destek veren herkesten Allah razı olsun” dedi. (HABER: SALİH GÜNER)