Türkiye Hentbol Federasyonu (THF) Kadınlar 1’inci Lig B grubunda mücadele eden temsilcimiz Kırşehir Belediyespor, Ligin 4’üncü haftasında deplasmanda Bursa Mudanya’ya konuk olacak. Mudanya Spor Salonu’nda oynanacak olan karşılaşma saat 13.00’da başlayacak.
Sezona Göktürk ve Maltepe galibiyeti ile harika bir giriş yapıp zirvede söz sahibi olan yeşil-beyazlılar, geçtiğimiz hafta sahasında İzmir’e yenilerek ilk mağlubiyetini almıştı.
Bozkırın sultanları sezonun en zor deplasmanına konuk oluyor. Rakip 3 maçta aldığı 3 galibiyetle 6 puanla lider durumda bulunan Mudanyaspor.
Yeşil-beyazlılarda tek hedef İzmir maçındaki mağlubiyeti unutturup yeni bir galibiyet serini başlatmak. Mudanya Belediyespor ile Kırşehir Belediyespor’u karşı karşıya getiren maç Cumartesi günü saat 13.00’da Mudanya Spor Salonu’nda oynanacak.
Haftayı kendi saha ve seyircisi önünde İzmir Gençlikspor’a 23-22 yenilerek puansız kapatan Kırşehir Belediyespor Hentbol takımımız Mudanya’ya galibiyet parolası ile gidiyor.
Kırşehir Belediyespor Hentbol Takımı Antrenörü Mustafa Fidan, Mudanyaspor maçına galibiyet parolası ile hazırlandıklarını belirterek, gazetemize yaptığı açıklamada şunları söyledi:
 “Takımımız takım 1 ay önce kurulmuş bir takım. Elbette bu kadar kısa bir sürede bir takım kurup, onları çalıştırıp; kaynaştırıp başarı elde etmek. Ama biz lige iyi başlangıç yaparak 2 hafta üst üste galibiyet aldık. Geçen hafta kendi sahamızda şansız bir yenilgi aldık. Maçın büyük bir bölümünü üstün götürüp, bir farkla yenilmemiz takımımızı ve bizleri çok üzdü. Ama sporda böyle şeyler her zaman oluyor. Mağlubiyetler de olacak galibiyetler de olacak. Yani kendi evimizde de yeneceğiz ama mücadeleyi bırakmayacağız. Kırşehir Belediyespor olarak özellikle gençlerimize sporu ve hentbolu sevdirmek ve gönüllerde yer edinebilmek. Bu işin de elimizden gelen her şeyi yapacağız. Yenildiğimiz İzmir Gençlikspor maçını unutup önümüze bakacağız. İki önünüzde iki önemli maçlarımız var. Mudanya, Bolu ve Polatlı maçları oynayacağız. Bu takımlar daha önce birlikte oynamışlar, sürekli yer almış takımlar ve sistem takımları olmuşlar. Biz de buna göre çalışıyoruz. Sistem takımlarına karşı nasıl oynayacağımızı da bu hafta boyunca çalıştık. Bütün hazırlıklarımızı galibiyet üzerine kurduk. İnşallah Mudanya'dan güzel bir galibiyetle döner ve herkesi sevindiririz” dedi.
Ligin 4’üncü haftasında Mudanya ile Kırşehir arasındaki mücadele dışında grupta 4 karşılaşma daha oynanacak.
Lige fırtına gibi bir başlangıç yaparak 3 galibiyet alıp averajla 2’nci sırada bulunan Başkent temsilcisi Polatlıspor, Polatlı Yeni Spor Salonu’nda saat 13.00’da ligin son sırasında bulunan Hoca Ahmet Yesevi ile karşılaşacak.
Geçtiğimiz hafta sahasında Göktürkspor’u yenerek zirve yolunda önemli bir galibiyet elde eden Maltespor, Cumartesi günü deplasmanda İzmir Gençlikspor’a konuk oluyor. Serdar Yereli Spor Salonu’ndaki zorlu karşılaşma saat 16.00’da başlayacak.
Ligde 4 puanla 5’inci sırada bulunan Bolu Belediyespor, kendi sahasında Antalya Gazispor’u konuk edecek. Bolu Karaçayır Spor Salonu oynanacak olan karşılaşma saat 15.00’da başlayacak.
Haftanın son karşılaşmasında ise zirve hattının uzağında kalan Göktürkspor, kendi sahasında Karaman Minik Atılım’ı konuk edecek. Çatalca Kestanelik Spor Salonunda ki mücadele saat 13.00’da başlayacak.
3.HAFTANIN SONUÇLARI: Kırşehir Belediyespor-İzmir Gençlikspor: 22-23, Karaman Minik Atılım-Polatlı Belediyespor: 27-33, Hoca Ahmet Yesevi-Bolu Belediyespor: 25-30, Antalya Gazispor-Mudanya Belediyespor: 26-41, Maltepe Spor Kulübü-Göktürk Spor Kulübü: 27-22
4.HAFTANIN MAÇ PROGRAMI (30 EKİM 2021 CUMARTESİ): Mudanya Belediyespor-Kırşehir Belediyespor, Polatlı Belediyespor-Hoca Ahmet Yesevi, Göktürkspor-Karaman Minik Atılım, İzmir Gençlikspor-Maltepespor, Bolu Belediyespor-Antalya Gazispor
KIRŞEHİR’İN İLK YARI FİKSTÜRÜ
4.HAFTA: Mudanya Belediyespor Kulübü-Kırşehir Belediyespor (30 Ekim Cumartesi)
5.HAFTA: Kırşehir Belediyespor-Bolu Belediyespor Kulübü (6 Kasım Cumartesi)
6.HAFTA: Polatli Belediyespor Kulübü-Kırşehir Belediyespor (13 Kasım Cumartesi)
7.HAFTA: Kırşehir Belediyespor-Karaman Minik Atılım SK (20 Kasım Cumartesi)
8.HAFTA: Hoca Ahmet Yesevi SK-Kırşehir Belediyespor (27 Kasım Cumartesi)
9.HAFTA: Kırşehir Belediyespor-Antalya Gazi Gençlik ve SK (4 Aralık Cumartesi)
(HABER: SALİH GÜNER)