KIRŞEHİR BELEDİYESPOR HANGİ GRUPTA OLACAK?

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) 2’nci Ligde 2022-2023 sezonunda mücadele edecek takımlar netleşti. 2 ve 3. Ligde Play-Off müsabakalarının tamamlanmasıyla kesinlik kazanan takımlar, Temmuz ayında çekilecek kurayla Kırmızı ve Beyaz olmak üzere iki gruba ayrılacak. Kırşehir’de sporseverlerin heyecanı yeşil-beyazlı ekibimizin rakiplerinin kimler olacağı ve hangi grupta mücadele edeceği…

2021-2022 sezonunda TFF 2. Lig, Beyaz Grup’ta mücadele eden ve 48 puanla 8’nci sırada tamamlayan Kırşehir Belediyespor’da belirsizlik sürüyor. 

Mustafa Bulut’un Başkanlığındaki mevcut yönetimin yeni sezonda görevine devam edip etmeyeceği, ya da yeni bir yönetimin göreve gelip gelmeyeceği henüz netlik kazanmazken, gözler Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu’na çevrildi.

Kırşehir Belediyespor’un yeni sezona iddialı bir kadro kurup şampiyonluk hedefiyle mi, yoksa orta sıralarda mücadele edecek mütevazi bir kadro ile mi başlayacağı merak konusu olurken, taraftarlar, Belediye Başkanı Ekicioğlu’nun ne düşündüğü bilinmiyor.

Mevcut yönetimle yola devam edilmemesi halinde genel kurula gidilerek seçim yapılması gerekiyor. Genel kurul sonucu iş başına gelecek yönetimin iç ve dış transferi bir ancak tamamlaması gerekiyor. Çünkü lig Ağustos’ta başlayacak.

Kırşehir Belediyespor geçen sezon TFF 2’nci Lig Beyaz Grup’ta lige ilk 5 hedefi ile başladı ve 34 haftalık lig maratonunu 8’inci sırada bitirebildi.

Temsilcimiz Kırşehir Belediyespor sezonun son maçında Kırklarelispor'u mağlup ederken, grubumuzda play-off’a yükselen takımlardan Amedspor, Ispartaspor ve Tarsus İdmanyurdu elendi, Karacabey Belediyespor grupta finale çıktı ve diğer grubun birincisi Bodrumspor’un rakibi oldu. Pazar günü oynanacak final maçını kazanan 1. Lige yükselecek. Akhisarspor, 1922 Konyaspor ve Eskişehirspor ise bir alt lige düştü ve gelecek sezon 3'üncü Ligde mücadele edecek.

Yeni futbol sezonunda 2. Lig bir hayli çetin geçecek. Özellikle 1. Ligden düşen ve 3.Ligden çıkan takımlar, lige farklı bir heyecan getirecek. Söz konusu bu takımların tamamının aynı gruba düşme ihtimali yok. Türkiye Futbol Federasyonu tarafından belirlenecek statü doğrultusunda 5 takım Beyaz grup, diğer 5 takım ise Kırmızı grupta yer alacak.

Düşen ve çıkan takımlardan birçoğu hem mali yönden, hem de tesis şartları açısından 2. Lig seviyesinin çok üzerinde yer alıyor. Özellikle Bursaspor gibi Süper Lig şampiyonluğu yaşamış, Şampiyonlar Ligi’nde oynamış takım, 2. Lige yeni bir soluk getirecek. Maçlarını 44 bin kişilik statta oynayan yeşil-beyazlı takım dışında keza yine 1. Ligden düşen Kocaelispor’un stat kapasitesi 33 bin kişi. Bu iki takımın Kırşehir Belediyespor’la aynı gruba düşme olasılığı çok yüksek.

Sayısı oldukça fazla olan şehir takımları dışında müessese bünyesinde faaliyet gösteren ayrıca Belediye destekli ve zengin işadamlarının sahibi olduğu birçok takım, geçmişte örneği olduğu gibi yeni sezonda yeniden oluşturacakları güçlü kadrolarla yine yarışmacı takım kimliği ortaya koyacak.

27 Ağustos’ta başlayacak yeni futbol sezonu öncesi rakiplerin birçoğunda tablo böyleyken, 7 Mayıs’ta sezona nokta koyan Kırşehir Belediyespor’da değişen hiçbir şey yok. Son 3 sezonda sadece 1 kez Play-Off oynama başarısı elde eden Kırşehir Belediyespor’un yeni sezona dair nasıl bir hedef ortaya koyacağı kongrenin ardından belli olacak.

Öte yandan, 2. Ligde 2022-2023 sezonunda 39 takım mücadele edecek. Bu takımlardan 29’u mevcut, 4’ü 1. Ligden düşerken, 6’sı 3. Ligden yükseldi.

Mevcut takımları Zonguldak Kömürspor, Amed Sportif, Isparta 32 Spor, Tarsus İdmanyurdu, 24 Erzincanspor, 1928 Bucaspor, Kırşehir Belediyespor, Ankara Demirspor, Kırklarelispor, Şanlıurfaspor, Nazilli Belediyespor, Uşakspor, Pazarspor, Sivas Belediyespor, Ankaraspor, İnegölspor, Silahtaroğlu Vanspor, Adıyaman 1954 Spor, Çorumspor FK, Diyarbekirspor, Afjet Afyonspor, Bayburt Özel İdarespor, Serik Belediyespor, Hekimoğlu Trabzon, Etimesgut Belediyespor, Somaspor, Sarıyer, GMG Kastamonuspor ve Karacabey Belediyespor oluşturuyor.

Bursaspor, Kocaelispor, Balıkesirspor ve Menemen Belediyespor 1. Ligden düşerken, Düzcespor, Esenler Erokspor, Batman Petrolspor, Fethiyespor, Arnavutköy Belediyespor ve İskenderunspor 3. Ligde şampiyon olarak 2. Lige dahil oldu.

39 takım, Temmuz ayında çekilecek kura sonucu 19 ve 20’şerli olmak üzere iki gruba ayrılacak.

KIRŞEHİR BELEDİYESPOR İLK YARI NE YAPTI?

2021-2022 Futbol sezonuna deplasmanda 3-0’lık Pazarspor ardından evinde 1-0’lık Amedspor galibiyeti ile başlayan Kırşehir Belediyespor, 4’üncü haftada sahasında Zonguldakspor’a 2-0 yenilerek ilk yenilgisini almıştı. Bu yenilginin moral bozukluğu ile deplasmanda Bucaspor’la karşılaşan yeşil-beyazlı ekibimiz mücadeleyi oyuna sonradan giren Can Vural’ın golüyle 1-0 kazanarak ikinci deplasman galibiyetini almıştı.

Ligin 6’ncı haftasında sahasında konuk ettiği 1922 Konyaspor karşısında 1-0 öne geçen Kırşehir Belediyespor, savunmada yapılan hatayı pahalı ödedi ve maçı 2-1 kaybederek evinde üst üste 2’nci yenilgisini alıp taraftarlarını üzmüştü.

1922 Konyaspor yenilgisinin moral bozukluğu ile deplasmanda Erzincanspor karşısına çıkan Kırşehir Belediyespor yenik duruma düştüğü maçı 1-1’lik skorla beraberlikle tamamladı.

Sahasında ligin güçlü ekiplerinden Tarsus İdmanyurdu karşısında maçı 2-1 kazanan Kırşehir Belediyespor evinde 2 maçlık özlemini sona erdirerek galip gelmesini bilmişti. Tarsus galibiyetinin morali ile deplasmanda Ispartaspor’a konuk olan yeşil-beyazlı ekibimiz mücadeleden golsüz beraberlikle ayrılarak evine 1 puanla dönmüştü.

Üst üste gelen puanların vermiş olduğu moralle sahasında ligin sonlarında yer alan Akhisarspor’a hiç ummadığı bir skorla 1-0 kaybeden yeşil-beyazlıları, deplasmanda Pendikspor’a 2-1’lik skorla mağlup olduktan sonra bir puan kaybı da evinde yaşadı. Kırşehir temsilcisi Uşakspor ile 1-1 berabere kalarak 15 puanla 13’üncü sırada yer aldıktan sonra deplasmanda Nazilli Belediyespor’a 2-1’lik skorla mağlup oldu.

Nazilli maçının ardından Hakkı Hocaoğlu ile yollarını ayıran yeşil-beyazlı ekip, Sinan hocanın yönetiminde çıktığı maçta evinde Ankara Demirspor’la 1-1 berabere kaldı. Başkent temsilcisine evinde kaybettiği 2 puanın ardından deplasmanda Eskişehirspor’la da 1-1 berabere kalan yeşil-beyazlı temsilcimiz, bu maçın ardından galibiyet özlemini 7 maça çıkardı.

Galibiyet özlemini hafta 2-0’lık skorla Karacabey Belediyespor maçında sonlandıran Kırşehir Belediyespor, puanını 2-0’ye çıkardı. Haftalar sonra kazanan yeşil-beyazlı temsilcimiz, deplasmanda Şanlıurfaspor ile 1-1 berabere kaldı.

Şanlıurfaspor beraberliği sonrasında ilk yarının son maçında evinde Kırklarelispor ile golsüz berabere kaldı.

KIRŞEHİR BELEDİYESPOR İKİNCİ YARI NE YAPTI?

Karacabey maçı öncesi Kırşehir Belediyespor, 2’nci yarıdaki 15’inci maçına çıkıyor. Yeşil-beyazlı ekibimiz oynadığı 14 maçta 5 galibiyet, 6 beraberlik ve 3’te yenilgi aldı.

Ligin 2’nci yarısına 3-1’lik Pazarspor galibiyeti ile başlayan Kırşehir Belediyespor daha sonra son dakika golüyle Amedspor ile 1-1 berabere kaldı.

Amedspor deplasmanında üstün bir oyun sergileyip beraberliği son dakika kurtardıktan sonra evinde bu kez ligin iddialı ekiplerinden Bucaspor’u konuk etti ve Pazarspor’a uygulanan tarifeyle yine 3-1 kazandı. Üst üste gelen puanların ardından bu sezon ki deplasman şansızlığını 2-1’lik skorla 1922 Konyaspor karşısında kıran yeşil-beyazlı temsilcimize ne olduysa bu maçın ardından oldu.

1922 Konyaspor galibiyetinin ardından 8 maçlık galibiyet hasreti bekliyor olacaktı. Bu 8 maçlık galibiyet hasretini sırasıyla Erzincaspor’la 1-1, Tarsus İdmanyurdu’na 2-1, Ispartasporla 2-2, Akhisarspor’a 1-0, Pendikspor’a 1-0, Uşakspor’la, Zonguldakspor’la 0-0, Nazilli Belediyespor’la 1-1 berabere kalarak yaşadı.

Nazilli Belediyespor beraberliğinin ardından önce Ankara Demirspor’u 3-2, ardından Eskişehirspor’u 2-0’lık skorla mağlup etti. Üst üste gelen 2 galibiyetin ardından Karacabey Belediyespor’a 5-2 yenilen yeşil-beyazlı temsilcimiz, son olarak Şanlıurfaspor’u 2-0 geriden gelerek 3-2 mağlup etti.

Şanlıurfaspor galibiyetinin ardından ligin son maçında da Kırklarelispor’u 4-0 yenerek sezonu topladığı 49 puanla 8’inci sırada tamamladı.

Yeşil-beyazlı Kırşehir Belediyespor’un 2022-2023 sezonu için Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu’nun kararı doğrultusunda hedefi belirlenecek ve doğrultuda takım kurulması için çalışmalara başlanacak. (HABER: SALİH GÜNER)