Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) 2.Lig Kırmızı Grupta mücadeleye 12’nci haftada oynanan 9 karşılaşmayla devam edildi. 4 haftayı galibiyetle kapatan ve zirve iddiasını sürdüren temsilcimiz Kırşehir Belediyespor, Tekirdağ deplasmanından eli boş dönerken, Tuzlaspor ve Bandırmaspor ise haftayı 1’er puanla kapattı. 12’nci haftanın en karlı takımı ise Ankara Demirspor oldu.
2.Lig Kırmızı Grupta 12’nci hafta maçları tamamlandı. Ligin 12’nci haftasında oynanan 9 karşılaşmada fileler 26 kez ağlarla buluştu. Bu 9 karşılaşmanın 3’ünü ev sahibi, 3’ünü deplasman takımı kazanırken, 3 karşılaşmada beraberlikle sonuçlandı.
Ligin ilk 3 maçını kazandıktan sonra 4 maç galibiyete hasret olan ve son 4 karşılaşmasını da kazanarak çıkış içinde bulunan Kırşehir Belediyespor bu serisini Tekirdağ deplasmanında sona erdirdi. Ligin 12’nci haftasında deplasmanda orta sıralarda mücadele eden Ergene Velimeşespor ile karşı karşıya temsilcimiz Kırşehir Belediyespor son dakikalarda rakibine 2-0’lık skorla yenilerek bu sezonki 3’üncü mağlubiyetini aldı. Bu soncun ardından Kırşehir Belediyespor 23 puanda kalarak haftayı 4’üncü sırada tamamlarken, puanını 14 yapan Ergene Velimeşespor ise haftayı 12’nci sırada tamamladı.
Grubun lideri Tuzlaspor, çıkış arayan Uşakspor ile deplasmanda karşılaştı. Mücadele başladığı gibi 0-0 sona erince her iki taraf haftayı 1’er puanla kapattı. Tuzlaspor puanını 27 yapıp liderliğini sürdürürken, puanını 12 yapan Uşakspor ise haftayı 14’üncü sırada geçti.
Ligde sessiz bir şekilde yoluna devam eden Başkent temsilcisi Ankara Demirspor, sahasında Elazığspor’u 3-0’lık skorla geçerek puanını 25’e çıkararak haftayı 2’nci sırada tamamladı. Ligdeki 7’nci yenilgisini alan Elazığspor ise 8 puanda kalarak haftayı 16’ncı sırada yer buldu.
Lider Tuzlaspor’u haftalardır adım adım takip eden Bandırmaspor ise deplasmanda Kahramanmaraşspor ile karşılaştı. Gol düellosuna sahne olan maç karşılıklı atılan gollerle 3-3 sona erdi. Bu skorun ardından Bandırmaspor puanını 24 yaparak haftayı 3’üncü, puanını 16’ya çıkaran Kahramanmaraşspor ise 9’uncu sırada tamamladı.
Bayburt İl Özel İdarespor’un ligdeki çıkışı devam ediyor. Doğu Karadeniz temsilcisi deplasmanda Sivas Belediyespor’u 2-0’lık skorla yenerek üst üste 4’üncü toplamda da 7’nci galibiyetini alarak puanını 23’e yükselterek 5’inci sıraya kadar çıkarken, Sivas Belediyespor ise bu yenilginin ardından 17 puanda kalıp haftayı 8’inci sırada yer aldı.
Ankara’da Etimesgut Belediyespor ile karşılaşan Kastamonuspor mücadeleden 1-1’lik skorla ayrılarak puanını 22 yapıp 6’ncı sıradaki yerini korudu. Başkent temsilcisi Etimesgut Belediyespor ise puanını 15 yaparak haftayı 10’uncu sırada tamamladı.
Vanspor’un galibiyet hasreti 6 maça çıktı. Kırmızı-siyahlılar ligde en son deplasmanda Ergene Velimeşespor’u yendikten sonra çıktığı 6 maçta 4 yenilgi, 2 beraberlik aldı. Vanspor Ligin 12’nci haftasında sahasında karşılaştığı Eyüpspor’a 1-0’dan 2-1’lik skorla mağlup ayrılarak 18 puanda kalıp haftayı 7’nci sırada tamamladı. Ligin en zorlu deplasmanlarından biri olan Vanspor’u 2-1 yenen Eyüpspor ise puanını 11 yaparak haftayı 15’inci sırada tamamladı.
Sakaryaspor deplasmanda karşılaştığı düşme hattındaki Kardemir Karabükspor’u 5-0 gibi farklı bir skorla geçerek bu sezon ki 4’üncü galibiyetini aldı ve puanını 14 yaparak haftayı 11’inci sırada tamamladı. 12 maçta henüz puanı dahi olmayan Kardemir Karabükspor ise son sırada yer alıyor.
Haftanın son karşılaşmasında ise Bodrumspor sahasında Niğdespor’u 3-0’lık skor geçmeyi başardı. Bodrumspor ligdeki 3’üncü galibiyetini alarak puanını 13 yapıp haftayı 13’üncü sırada tamamladı. Niğdespor ise 12’nci haftayı ise bu yenilginin ardından 4 puanda kalıp 17’nci sırada bitirdi.