Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) 2’nci Lig Beyaz grupta mücadeleye 15’inci haftada oynanan 8 karşılaşmayla devam edilirken, temsilcimiz Kırşehir Belediyespor, Ispartaspor, Amedspor ve Şanlıurfaspor haftayı kayıpla geçerken, Pendikspor ile Bucaspor, 3’er puanla kapattı.
TFF 2’nci Lig Beyaz grupta 15’inci hafta maçları Cuma ve Cumartesi günü oynanan 8 karşılaşmayla sona erdi. Ligde son haftalarda almış olduğu kötü skorlardan dolayı alt sıralara kadar inen temsilcimiz Kırşehir Belediyespor, Cumartesi günü mutlak galibiyet parolasıyla çıktığı Ankara Demirspor karşısında yine istediği 3 puana uzanamadı. Yeşil-beyazlı temsilcimiz ilk yarısını 1-0 mağlup kapattığı maçta Başkent ekibiyle 1-1 berabere kaldı ve zirve yarışında evinde çok önemli 2 puan daha kaybetti. Bu sonucun ardından Kırşehir Belediyespor puanını 16 yapıp haftayı 15’inci sırada tamamladı. Kırşehir deplasmanında almış olduğu bu beraberliğin ardından Ankara Demirspor ise puanını 19 yapıp 8’inci sıraya yükseldi.
1922 Konyaspor ve Nazilli Belediyespor’un maç yapmadan bay olarak geçtiği haftada oynanan 8 maçta fileler 26 kez ağlarla buluştu. 8 maçın 4’ünü ev sahibi, 1’ini deplasman takımı kazanırken, 3 karşılaşma ise beraberlikle sonuçlandı.
Pendikspor liderliği bırakmıyor. İstanbul’un kırmızı-beyazlı temsilcisi kendi saha ve seyircisi önünde konuk ettiği Karacabey Belediyespor’u güzel oyunla 4-2 mağlup etti ve puanını 32 yaparak en yakın rakibine 10 puan fark atıp liderliğini sürdürdü. Ligdeki 8’inci mağlubiyetini lider Pendikspor karşısında alan Karacabey Belediyespor ise bu sonucun ardından 13 puanda kalıp haftayı 17’nci sırada tamamladı.
Ispartaspor, kendi sahasında çok önemli 2 puan bırakarak lider Pendikspor ile puan farkını düşürme şansını eliyle tepti. Kendi saha ve seyircisi önünde Kırklarelispor’la karşılaşan Ispartaspor, rakibiyle 1-1 berabere kaldı ve puanını 22 yapıp haftayı averajla 2’nci sırada tamamladı. Kırklarelispor ise zorlu deplasmandan almış olduğu beraberliğin ardından puanını 19 yapıp 15’inci haftayı 6’ncı sırada bitirdi.
Ligin zirvesinde yer alan İzmir temsilcisi Bucaspor, seyircisi önünde konuk ettiği Zonguldakspor’u 2-0’lık sonuçla geçerek puanını 22 yapıp 3’üncü sıraya yükseldi. Son 2 maçtır bay geçen Zonguldakspor ise 14 puanda kalıp 15’inci haftayı da 16’ncı basamakta kaldı.
Amedspor çok kritik bir haftada zirve yarışında ağır bir yara alarak Erzincanspor’a deplasmanda 5-2 mağlup oldu. Mutlak kazanması gereken maçta rakibine farklı mağlup olan Amedspor, 21 puanda kalıp haftayı 4’üncü sırada tamamladı. Teknik direktör değişikliğinin ardından önce deplasmanda Pazarspor’u ardından evinde Amedspor’u yenerek 2’de 2 yapan Erzincanspor, puanını 17 yapıp 13’üncü sıraya yükseldi.
Zirve yarışında yara alan ekiplerden olan Şanlıurfaspor, deplasmanda Akhisarspor’la 2-2 berabere kaldı. Bu sonucun ardından Şanlıurfaspor puanını 20 yapıp haftayı 5’inci, Akhisarspor ise 17 yapıp haftayı 14’üncü sırada tamamladı.
Pazarspor, Mersin’den galibiyetle döndü. Rize temsilcisi deplasmanda karşılaştığı Tarsus İdmanyurdu’nu 1-0’lık skorla geçerek ligdeki galibiyet sayısını 6’ya çıkarıp puanını 19 yapıp haftayı 7’nci sırada tamamladı. 1-0’lık skorla Pazarspor’a yenilerek zirve yarışında ağır bir yara alan Tarsus İdmanyurdu ise bu sonucun ardından 18 puanda kalıp haftayı 15’inci sırada bitirdi.
Haftanın son karşılaşmasında ise Uşakspor ile Eskişehirspor karşı karşıya geldi. Mücadeleyi ev sahibi ekip Uşakspor 2-1 kazandı ve puanını 19 yapıp 10’uncu sıraya yükseldi. 7 puanda kalan Eskişehirspor ise haftayı yine son sırada tamamladı.
Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) 2’nci Lig Beyaz grubun 16’ncı haftası 5 Aralık Pazar, 6 Aralık Pazartesi günü oynanacak olan 8 karşılaşmayla devam edilecek. Erzincanspor ve Bucaspor’un maç yapmadan bay olarak geçtiği 16’ncı haftada temsilcimiz Kırşehir Belediyespor, deplasmanda Eskişehirspor ile karşı karşıya gelecek. (HABER: SALİH GÜNER)