Yeşil-beyazlılar, ligin ikinci yarısında oynadığı 5 maç maçtan 1’i hükmen 2 galibiyet, 1 mağlubiyet ve 2 beraberlikle 8 puan toplayıp, 7 puan kaybederek şampiyonluk iddiasını zora soktu!..

Kırşehir Belediyespor evinde
puan kaybına “devam” dedi!..

TFF 2. Lig, Kırmızı Grup’ta şampiyonluk hesapları yapan Kırşehir Belediyespor, rakiplerinin puan kaybettiği haftada güçlü rakibi Tuzlaspor’u da yenemeyerek puan kaybına devam dedi.
Ligin ikinci yarısına Eyüp galibiyeti ile başlayan yeşil-beyazlılar ardından oynadığı 4 maçtan Elazığspor maçını hükmen kazanırken, 1 mağlubiyet ve 2 beraberlikle 8 puan toplayıp, 7 puan kaybetti.
Pazar günü kendi saha ve seyircisi önünde Tuzlaspor’u ağırlayan Kırşehir Belediyespor güçlü rakibi Tuzlaspor karşısında üstün bir futbol ortaya koymasına rağmen, sahadan 1 puanla ayrılarak, lider Ankara Demirspor’un puan kaybettiği haftada iki puandan oldu.
Soğuk bir havada oynanan maça 4 sarı kart cezalısı Serhat Mermer ile Teknik Direktör Mustafa Er tarafından İsmail Düzgün ve Burak Taşdemir maç kadrosunda yer almadı. Maçın 5.dakikasında konuk takım Tuzlaspor Batuhan Karadeniz’in attığı golle 1-0 öne geçti. Kırşehir Belediyespor 60.dakikada Yaşar Çetin’in attığı golle skoru eşitledi 1-1. Kırşehir Belediyespor mutlak galip gelmesi gereken maçtan 1-0 mağlubiyetten 1-1 berabere kalarak 1 puan aldı. Kırşehir Belediyespor’un attı bir golü faul gerekçesiyle iptal eden, bir penaltı pozisyonunu vermeyen hakeme taraftarlar uzun süre tepki gösterdi.
Haftayı lider olarak giren Ankara Demirspor, evinde Sakaryaspor ile karşılaştı. Zorlu karşılaşma golsüz sona erince ev sahibi Ankara Demirspor 47 puanda kaldı ve haftayı maç yapmadan Elazığspor hükmet galibiyeti ile kapatan Bandırmaspor 47 puanla liderlik koltuğuna oturdu.
Kırşehir Belediyespor’un Cumartesi günü ligin en zor deplasmanlarından birinde karşılaşacağı Sakaryaspor, TFF 2.Lig’in 22.haftasında Başkent’te Ankara Demirspor ile karşı karşıya geldi ve 0-0 berabere kaldı. Yeşil Siyahlılar ilk devrede 2 net pozisyondan yararlanamazken ikinci yarıda vasat bir oyun sergiledi. Vanspor, Tuzlaspor ve Kırşehir’in puan kaybettiği haftada temsilcimiz hem play-off hem de şampiyonluk yolunda önemli bir fırsatı kaçırdı. Kaleci Oğuz Çalışkan geçtiğimiz hafta olduğu gibi bu haftada takımın puan almasından önemli rol oynadı. Sakaryaspor bu beraberlikle 35 puanla haftayı 7’nci sırada tamamladı.
İkinci yarının flaş ekiplerinden GMG Kastamonuspor, ligte küme düşmesine kesin gözle bakılan ve 3 puanla ligin dibine demir atan Karabükspor ile deplasmanda karşı karşıya geldi. Dr. Necmettin Şeyhoğlu Stadyumu'nda dondurucu soğuk ve kar yağışı altında oynanan maçta ligin en az puan toplayan, en çok gol yiyen ve en az gol atan takımı olan Kardemir Karabükspor’un kilidini açamadı ve şampiyonluk yarışında büyük yara aldı.
Tuzlaspor (D), Kırşehir Beledyespor, Bandırmaspor (D) ve Niğde Anadolu Futbol Kulübü karşılaşmalarından 10 puan çıkartarak 2’nci devreye iyi bir başlangıç yapan GMG Kastamonuspor, dün 2 puanla ligin dibine demir atan Kardemir Karabükspor le 0-0 berabere kaldı ve 42 puanda kaldı.
Geçtiğimiz hafta kendi sahasında Bodrumspor’a 5-1 yenilerek büyük hayal kırıklığını yaratan Vanspor, bir yenilgi daha oldu. Kahramanmaraşspor’a 1-0 yenilen Vanspor 36 puanda kalırken, Kahramanmaraşspor puanını 34’e çıkardı ve 8. Sırada yer aldı.
Ergene Velimeşespor, Etimesgut Belediyespor’u 2-0 yenerek 32 puana ulaştı ve 9. Sıraya yükseldi.
Bodrumspor Vanspor galibiyetinden sonra da ligte kalma mücadelesi veren Eyüpspor’u 2-1 yenerek çıkışını sürdürdü ve 27 puanla 13. Sırada yer aldı.
Grubumuzda orta sıralarda bulunan Uşakspor ile Sivas Belediyespor maçını ise Uşakspor farklı kazandı. 4-0 Uşakspor galibiyetiyle sona eren maçın ardından Uşakspor 28 puanla 11. sırada yer bulurken, Sivas Belediyespor aynı puanla 12. Sırada yer aldı.
Üç hafta önce Ahi Stadı’nda Kırşehir Belediyespor’un elinden kaçırdığı ve üstelik 10 kişi ile yenemediği Bayburt İl Özel İdarespor, ligin alt sıralarında bulunan Niğde Anadoluspor’a 3-1 yenilerek sürpriz bir sonuca imza attı.
(TFF) 2.Lig Kırmızı Grupta mücadele eden ve topladığı 37 puanla 5’nci sırada yer alan temsilcimiz Kırşehir Belediyespor’u zorlu bir fikstür bekliyor olacak. Yeşil-beyazlı temsilcimiz 9 günde çok önemli 3 karşılaşmaya çıkacak.
Kırşehir Belediyespor, 15 Şubat Cumartesi günü deplasmanda Sakaryaspor’la 4 gün sonra bu kez ligin güçlü takımlarından Bandırmaspor ile yine deplasmanda karşılaşacak olan yeşil-beyazlı temsilcimiz 23 Şubat Pazar günü ise ligde hiçbir iddiası bulunmayan Niğdespor ile karşı karşıya gelecek.
Haftayı Tuzlaspor beraberliği ile kapatan Kırşehir Belediyespor, Cumartesi günü Sakaryaspor ile deplasmanda karşı karşıya gelecek. Kırşehir Belediyespor bu önemli maçın hazırlıklarını Teknik Direktör Mustafa Er yönetiminde sürdürüyor.
Yeşil-beyazlılar, zorlu karşılaşmanın hazırlıklarına dün de devam etti. Teknik Direktör Mustafa Er yönetiminde yapılan çalışma ısınma hareketleri 5’e 2 çalışması ve tempolu koşular ile başladı.
Tempolu koşuların ardından pas yüzdesini artırmaya yönelik yapılan çalışmada dar alanda tek pas, top kontrolü ve uzun pas çalışması yapıldı.
Kırşehir Belediyespor bugün yapacağı taktik ağırlıklı idman ile hafta sonu kendi sahasında karşılaşacağı Sakaryaspor maçının hazırlıklarını sürdürecek.
TFF 2.Lig’in 23.haftasında Sakaryaspor’la deplasmanda karşılaşacak Kırşehir Belediyespor maç hazırlıklarını sürdürürken, rakip Sakaryaspor maç saatinin değişmesi talibinde bulundu.
Türkiye Kupası maçları nedeni ile 15 Şubat Cumartesi günü Yeni Sakarya Atatürk Stadı’nda oynanacak mücadelenin başlama saati 13:30 olarak açıklanırken, Yeşil-Siyahlı Sakaryaspor yönetim maç saatinin 14.30’a alınması için Türkiye Futbol Federasyonu’na başvuruda bulunduğu, Kırşehir Belediyespor’un da maç saati değişikliğine olumlu baktığı bildirildi.
Kırşehir Belediyespor, Cumartesi günü Sakaryaspor ile deplasmanda karşı karşıya gelirken, grupta hafta sonunda oynanacak diğer maçların programı şöyle:
Vanspor-Ergene Velimeşespor, Kastamonuspor-Bodrumspor, Bayburt İl Özel İdarespor-Kardemir Karabükspor, Sivas Belediyespor-Ankara Demirspor, Eyüpspor-Kahramanmaraşspor, Tuzlaspor-Bandırmaspor, Etimesgut Belediyespor-Uşakspor. (HABER: SALİH GÜNER)