3.Lig 2.Grupta 20’nci hafta birbirinden kritik oynanan 9 karşılaşmayla sona erdi…

KIRŞEHİR BELEDİYESPOR, DOLU DİZGİN İLERLİYOR

3.Lig 2.Grupta mücadeleye 20’nci haftada oynanan 9 karşılaşmayla devam edildi. Şampiyonluk ve Play-Off mücadelesi veren takımların kayıpsız geçtiği haftayı temsilcimiz Kırşehir Belediyespor 3 puanla noktaladı.
Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) 3.Lig 2.Grupta 20.hafta maçları tamamlandı. Toplam 29 golün filelerle buluştuğu 20.haftada 5 ev sahibi, 4 deplasman takımı kazanırken, beraberlikle sonuçlanan karşılaşma olmadı.
İkinci yarıya Orduspor galibiyeti ile başlayan ve daha sonra geçtiğimiz hafta deplasmanda Adıyamanspor’u 3 golle geçen Kırşehir Belediyespor şampiyonluk yolunda kayıpsız geçmemek adına mutlak galibiyet parolasıyla çıktığı maçta Sultanbeyli Belediyespor’u 2-1 mağlup etti. Üst üste 3 toplamda da 11’inci galibiyetini elde eden Kırşehir temsilcisi puanını 39 yaparak haftayı lider olarak tamamladı. Ligdeki 6’ncı yenilgisini Kırşehir Belediyespor’dan alan Sultanbeyli Belediyespor ise 28 puanda kalıp haftayı 8’inci sırada tamamladı.
Kırşehir Belediyespor’u haftalardır takip ederek şampiyonluk yarışı içinde yer alan Başkent temsilcisi Altındağ Belediyespor sahasında konuk ettiği Adıyamanspor’u 2-0’lık skorla geçerek puanını 36 yapıp haftayı 2.sırada tamamladı. Ligdeki 9’uncu mağlubiyetini alan Adıyamanspor ise 21 puanda kalarak haftayı 15’inci sırada tamamladı.
Play-Off iddiasını sürdürmek isteyen, fakat rakiplerinin ensesinde olan Esenler Erokspor saha ve seyirci avantajı ile çıktığı Elaziz Belediyespor maçında gol olup yağdı ve rakibini 7-0 gibi farklı bir skorla mağlup ederek bu sezonki 8’inci galibiyetini elde etti. Maçtan farklı bir skorla galip ayılarak puanını 33 yapan İstanbul temsilcisi haftayı 3’üncü sırada tamamladı. Kırşehir Belediyespor ile sahasında karşılaşacak olan Elaziz Belediyespor ise bu sezonki 6’ncı yenilgisini alarak 24 puanda kalıp haftayı 13’üncü sırada tamamladı.
Şampiyonluk hedefleyen bir diğer takım olan Van Büyükşehir Belediyespor, deplasmanda konuk olduğu Alibeyköyspor’u 1-0’lık skorla mağlup ederek puanını 33 yapıp haftayı averajla 4’üncü sırada tamamladı. Mücadeleyi tek golle kaybeden Alibeyköyspor ise 23 puanda kalıp haftayı 14’üncü sırada tamamladı.
Ligin ilk yarısında inişli-çıkışlı bir grafik sergileyen ve son maçını kazanan Çatalcaspor, son haftaların formda takımı Osmaniyespor’a konuk oldu. İstanbul ekibi sahadan 2-1’lik skorla galip ayrılarak Play-Off iddiasını sürdürdü. Bu sonucun ardından ligdeki 9’uncu galibiyetini elde eden Çatalcaspor puanını 33 yapıp 5’inci sıraya yükseldi. Osmaniyespor ise 27 puanda kalıp haftayı 10’uncu sırada tamamladı.
Denizli temsilcisi Kızılcabölükspor haftanın en önemli ve sonucu merakla beklenen maçında sahasında Yeni Orduspor’u konuk etti. Oldukça çekişmeli ve heyecanlı geçen maçı 3-1’lik skorla kazanan Kızılcabölükspor puanını 31 yapıp haftayı 6’ncı sırada tamamladı. Kızılcabölükspor’un bu galibiyeti sonrasında Yeni Orduspor’un Play-Off umutlarını azaltarak Karadeniz temsilcisini ateşe attı. Yeni Orduspor bu yenilgi sonrasında 26 puanda kalarak haftayı 11’inci sırada tamamladı.
Ligde şampiyonluk umutlarını azaltan Play-Off hedefiyle yoluna devam etmek isteyen Düzcespor deplasmanda karşılaştığı Pazarspor’u 2-0’lık skorla geçerek puanını 29 yapıp haftayı 7’nci sırada tamamladı. Pazarspor ise ligdeki 9’uncu yenilgisini Düzcespor’dan alarak 17 puanda kalıp haftayı 16’ncı sırada tamamladı.
Sahasında ligin son sırasında yer alan Bergama Belediyespor’u konuk eden Trabzon temsilcisi Ofspor, mücadeleden 2-0’lık net bir skorla galip ayrılarak puanını 27 yapıp haftayı 9’uncu sırada tamamladı. İzmir ekibi Bergama Belediyespor ise 12 puanda kalarak haftayı 18’inci sırada tamamladı.
Play-Off umutlarını son haftalara kadar sürdürmek isteyen İzmir ekibi Karşıyaka deplasmanda karşılaştığı Kemerspor’u 3-2’lik skorla yenerek ligdeki 6’ncı galibiyetini aldı. Bu sonucun ardından Karşıyaka puanını 26 yaparak haftayı 12’nci sırada tamamladı. Antalya temsilcisi Kemerspor ise 16 puanda kalarak haftayı 17’inci sırada tamamladı.
20. HAFTANIN TOPLU SONUÇLARI: Kırşehir Belediyespor-Sultanbeyli Belediyespor: 2-1, Altındağ Belediyespor-Adıyaman 1959 Spor: 2-0, Kızılcabölükspor-Yeni Orduspor: 3-1, Esenler Erokspor-Elaziz Belediyespor: 7-0, Osmaniyespor-Çatalcaspor: 1-2, Pazarspor-Düzcespor: 0-2, Kemerspor-Karşıyaka FK: 2-3, Ofspor-Bergama Belediyespor: 2-0
21. HAFTANIN MAÇLARI: Elaziz Belediyespor-Kırşehir Belediyespor, Çatalcaspor-Ofspor, Karşıyaka SK. Alibeyköyspor, Adıyamanspor-Kızılcabölükspor, Van Büyükşehir Belediyespor-Esenler Erokspor
Yeni Orduspor-Osmaniyespor, Bergama Belediyespor-Pazarspor, Düzcespor-Kemerspor, Sultanbeyli Belediyespor-Altındağ Belediyespor. (HABER: SALİH GÜNER)