KIRŞEHİR BELEDİYESPOR, DİYARBAKIR’A PUAN İÇİN GİTTİ

TFF 2. Lig ekiplerinden  temsilcimiz  Kırşehir Belediyespor, yarın ilk yarıda tek golle mağlup ettiği, grubunun güçlü ekiplerinden Amedspor ile Diyarbakır’da karşı karşıya gelecek.

Saat 13.00’te başlayacak maça puan umuduyla giden Kırşehir Belediyespor’u Diyarbakır’da yeşil-beyazlı ekibin taraftar grupları da yalnız bırakmayacak.

Kırşehir Belediyespor, Amedspor maçı öncesi, 24 Erzincanspor’dan santrafor Ortay Balcı’nın ardından Iğdırspor’lu orta saha oyuncusu Savaş Tağa’yı renklerine kattı.

Kırşehir Belediyespor Kulübü As Başkanı Çağatay Han Torun, orta saha oyuncusu Savaş Tağa ile 1,5 yıl ve Turgutluspor’dan stoper Sinan Özkara ile de 1,5 yıllık sözleşme imzalayarak renklerine kattıklarını açıkladı.

Çağatay Han Torun, Kırşehir Belediyespor’un play-off hedefine ulaşması için her türlü çalışmayı yaptıklarını belirterek, “İnşallah bu hedefimize ulaşırız. Bunun için bizler elimizden gelen bütün imkânları seferler ediyoruz. Ayrıca teknik heyetimizin isteği doğrultusunda yeni transferlerimizin dışında belki bir futbolcu daha alabiliriz. Biz mevcut kadromuzun gücünü ve futbolcularımızın kalitesini biliyoruz. Onlarla birlikte bu grupta hedefimize inşallah ulaşacağız” dedi.

Çağatay Han Torun, yarın Diyarbakır’da karşılaşacakları Amedspor maçından da en iyi sonuçla dönecekleri inancında olduklarını sözlerine eklerken, Kırşehir Belediyespor Teknik Direktörü Hakan Karaca, rakiplerinin gücünü bildiklerini ve kendilerinin de sahada en iyi mücadeleyi vererek, en iyi sonuçla dönmeyi hedeflediklerini söyledi.

Bu grupta bütün takımların gücünün eşit olduğunu ve herkesin birbirini yenebilecek düzeyde olduklarını belirten Karaca, hata yapmayanın play-off hedefine ulaşacağına inandığını ifade etti.

Kendilerinin de hedeften kopmamak için kazanmak zorunda oldukları zorlu bir maç olarak gördükleri Amedspor karşısına en iyi sonucu almak için çıkacaklarını belirten Teknik Direktör Hakan Karaca, “Artık kritik haftalara girildiğini ve telafisi olmayan müsabakalar oynayacağız.  Ligin ilk yarısında yendiğimiz rakibimizin gücünü biliyor ve ona göre hazırlandık. Ligde hedefi olan güçlü bir rakiple karşılaşacağız. Böyle ligde iddialı olan takımların maçları her zaman zor olmuştur. Rakibimizi gerçekten çok ciddiye alıyoruz. Şartlar ne olursa olsun maçın bitiş düdüğüyle birlikte 3 puanın sahibi olup yolumuza emin adımlarla devam etmek istiyoruz.   Takımımız ligin ikinci yarısına Pazarspor’u güzel bir futbolla yenerek üç puanla başladı. Play-off hedefimize ulaşmak için artık kaybetme lüksümüzün olmadığının bilindi içindeyiz. İnşallah alacağımız seri galibiyetlerle hem taraftarımızın yüzünü güldürmek, hem de üst sıralarda yerimizi sağlamlaştırmak istiyoruz. Bu nedenle rakiplerimiz gücü ve durumu artık bizi ilgilendiriyor. Biz her maçımıza galibiyet parolası ile çıkacağız ve kazanmak adına sahada varımızı yoğumuzu ortaya koyacağız” diye konuştu.

Kırşehir Belediyespor, evinde hiç kaybetmeyen rakibi Amedspor’a hem ilk yenilgisini tattırmak hem de çıkışını sürdürüp play-off hattında söz sahibi olmak. Bu doğrultuda çalışmalarını galibiyet parolasıyla sürdüren Kırşehir Belediyespor’da sakat ve cezalı oyuncu bulunmuyor.

Amedspor maçına kadar deplasmanda 8 maça çıkan yeşil-beyazlı temsilcimiz sadece 2 galibiyet almayı başardı. Bu galibiyetleri 3-0’lık skorla Pazarspor, 1-0’lık skorla da Bucaspor’u yenmeyi başardı.

Kırşehir temsilcisi Erzincanspor, Eskişehirspor ve Şanlıurfaspor’la 1-1, Ispartaspor’la da 0-0 berabere kalırken, 2-1’lik skorla Pendikspor, Nazilli Belediyespor’a mağlup oldu.

Bu sezon 8 deplasman maçına çıkan Kırşehir Belediyespor, bu 8 maçta rakip ağlara 9 gol atarken, kalesinde 7 gol gördü.

Kırşehir Belediyespor’u evinde konuk edecek olan Amedspor, bu maça kadar kendi sahasında 9 maç oynadı. Bu 9 maçta 6 galibiyet 3 beraberlik aldı.

Sahasında henüz yenilgi yüzü görmeyen Amedspor, Uşakspor’u 3-1, Nazilli Belediyespor, Pazarspor, Tarsus İdmanyurdu’nu 1-0, Eskişehirspor’u 2-1, 1922 Konyaspor’u 4-3 mağlup ederken, Şanlıurfaspor’la 2-2, Zonguldakspor ve Akhisarspor’la 0-0 berabere kaldı. Diyarbakır’ın kırmızı-yeşilli ekibi bu 9 maçta rakip filelere 14 gol atarken, kalesinde 7 gol gördü.

Hatırlanacağı gibi iki takım arasında Ahi Stadyumunda oynanan maçı Kırşehir Belediyespor, Hasan Kaşıkara’nın golüyle 1-0 kazanmıştı.

Yarın Duiyarbakır’da konuk olacağımız Amedspor, bu maça kadar kendi sahasında 9 maç oynadı. Bu 9 maçta 6 galibiyet 3 beraberlik aldı. Sahasında henüz yenilgi yüzü görmeyen Amedspor, Uşakspor’u 3-1, Nazilli Belediyespor, Pazarspor, Tarsus İdmanyurdu’nu 1-0, Eskişehirspor’u 2-1, 1922 Konyaspor’u 4-3 mağlup ederken, Şanlıurfaspor’la 2-2, Zonguldakspor ve Akhisarspor’la 0-0 berabere kaldı. Diyarbakır’ın kırmızı-yeşilli ekibi bu 9 maçta rakip filelere 14 gol atarken, kalesinde 7 gol gördü.(HABER: SALİH GÜNER)