KIRŞEHİR BELEDİYESPOR,
DEPLASMANDA DAHA
ÇOK PUAN TOPLADI…

KIRŞEHİR Belediyespor, sezonun ilk yarısında oynadığı 17 maçta 30 puan toplarken, bu puanların 14’ünü iç sahada, 16’sını ise deplasmanlarda aldı.
İlk yarıda toplam 21 puan kaybeden yeşil-beyazlılar bu puanların ise 13’ünü iç sahasında, 8’ini ise rakip sahalarda yitirdi.
Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) 2.Lig Kırmızı Grup’ta zirve mücadelesi veren Kırşehir Belediyespor, sezonun ilk yarısını 17 maçta topladığı 30 puanla 6.sırada tamamlarken, deplasmanlarda daha başarılı bir performans sergiledi. Devreye zirvenin 6 puan gerisinde giren Kırşehir Belediyespor, özellikle iç sahada yaşadığı kayıplarla şampiyonluk yarışında yara aldı.
17 maçta 9 galibiyet, 3 beraberlik, 4’te yenilgi alan yeşil-beyazlılar 30 puan toplarken, attığı 23 gole karşılık kalesinde 16 gol gördü.
EVİNDE 13 PUAN KAYBETTİ
Kırşehir Belediyespor sahasında oynadığı 9 maçta 4 galibiyet, 2 beraberlik alırken, 3 karşılaşmadan puansız ayrıldı. 9 maçın karşılığı olan 27 puanın sadece 14’ünü alabilen Kırşehir temsilcisi 13 puan kaybederken, takımların iç saha puan tablosunda ancak 11.sırada yer bulabildi.
Yeşil-beyazlılar 17 maçta attıkları 23 golün sadece 9’unu iç sahada kaydederken, 16 golün ise 6’sını bu maçlarda yediler.
DEPLASMAN KARNESİ DAHA İYİ
Sahasında kaybettiği 13 puanla zirve yarışında gerilerde kalan Kırşehir Belediyespor deplasman maçlarında daha başarılı bir performans sergiledi.
Yeşil-beyazlılar, rakip sahalarda 8 maça çıkarken, 5 galibiyet, 1 beraberlik 2’de yenilgi aldı.
Bu maçlarda 14 gol atan Kırşehir Belediyespor kalesinde 10 gol görürken, topladığı 16 puanla takımların deplasman puan tablosunda 2.sırada yer aldı.
Kırşehir Belediyespor, deplasmanda oynadığı 8 maçın puan karşılığı olan 24 puanın 16’sını alırken, 7’sini kaybetti.
Bu arada TFF 2.Lig Kırmızı Grup’ta zirve mücadelesi veren Kırşehir Belediyespor, 17 maçın 1’ini Çarşamba, 3’ünü Cumartesi, 13’ünü ise Pazar günleri oynayacak.
Türkiye Futbol Federasyonu’ndan yapılan açıklamaya göre, sezonun ikinci yarısı 11-12 Ocak’ta oynanacak 18.hafta maçlarıyla başlayacak. Kırşehir Belediyespor, 11 Ocak Cumartesi günü sahasında Eyüpspor ile karşılaşacak.

2. Lig, Kırmızı Grup'ta mücadele eden Kırşehir Belediyespor yöneticileri Teknik Direktör Taner Öcal'la yollarını ayırıp, takımın başına Bursaspor'un Eski Teknik Direktörü Mustafa Er'i getirdikten sonra takımın eksik mevkilerine gerekle transferleri yapmak için kolları sıvadı.
Transfer çalışmalarında 6 futbolcu ile temasta olduklarını, ancak en büyük sıkıntıyı transfer listesinde olmasına rağmen bazı futbolcuların Kırşehir Belediyespor’un transfer yasağını gerekçe göstererek, başka kulüplere gitmeleri nedeniyle sıkıntı yaşadıklarını belirten Kırşehir Belediyespor Kulübü Başkanı Osman Uçar, “Ligin ilk yarısını 30 puanla 6’ncı sırada tamamladık. Aslında kendi sahamızda kaybettiğimiz üç puanı da kazanmış olsaydım, bugün açık ara lider durumdaydık. Biz de bu sezon başından itibaren görev alan hocamız Taner Öcal’la yollarımızı ayırarak takımın başına geçen sezon Süper Lig ekiplerinden Bursaspor’u çalıştıran Mustafa Er’le anlaştık. Hocamız Antalya’da kamp bulunan takımımızın başına geçerek, ikinci yarının hazırlıklarına başladı. Biz de hafta sonunda Antalya’ya giderek hocamızla her konuda anlaştık. Ancak bizi şimdi sıkıntıya düşüren geçen sezon takımımızda forma giyen ve 1 milyonu bulan alacaklarını gerekçe göstermeleri ve Federasyonun da bu alacaklarının ödeninceye kadar takımımıza transfer yasağı koymaları bizi sıkıntıya itti. Şimdi bu parayı acilen bulmamız ve transfer yasağını kaldırmamız gerekiyor. İnşallah bu sıkıntıyı en kısa sürede ortadan kaldırır ve takımımıza gerekli takviyeleri yaparak ikinci yarıya fırtına gibi girerek. Şu aşamada en büyük sıkıntımızı 1 milyon liralık kaynağın temin edilmesi bunun için arayışlarımızı ve girişimlerimiz devam ediyor. Transfer etmek istediğimiz bu futbolcular Kırşehir’e gelmeye hazırlar, ancak transfer yasağı endişesi nedeniyle gelemiyorlar. Transferde yaşadığımız bu sorunu kısa sürede aşmak zorundayız. Yoksa bu sezon elde ettiğimiz emeğimiz boşa geçer ve 1. Lig’e çıkma hayalimiz suyu düşer. Herkesin maddi ve manevi desteğini bekliyoruz” dediler.
Başkan Osman Uçar, geçen sezondan Kırşehir Belediyespor’a 400 bin liralık destek sözü veren Spor-Toto’nun bunu 2020 yılına girmeden yapması halinde 500-600 bin liralık bir paraya ihtiyaçları kalacağını da belirterek, “Kırşehir Belediyesporumuz bütün Kırşehir7in takımıdır. Siyaset üstüdür. Bu konuda bütün milletvekillerinden destek bekliyoruz, bu sorunu mutlaka çözmemiz gerekiyor” diye konuştu.
Santrafor Atilla Yıldırım ile anlaştıklarını, eski Galatasaray’lı sağ bek Serkan Kurtuluş ile de görüşmelerinin devam ettiğini ifade eden Başkan Osman Uçar, 5-6 futbolcu ile temaslarının devam ettiğini, ancak önce transfer yasağını ortadan kaldırmaları gerektiğini sözlerine ekledi.
Mustafa Er'in yeşil-beyazlı ekibin yöneticileri ile anlaşma imzaladıktan sonra futbolcuları ile bir toplantı yaparak, isteklerini ve hedeflerini açıkladı.
Yeşil-Beyazlı ekibimizin Antalya Lara’da 10 gün sürecek kampı sürerken, yönetime geldikleri günden bu yana gece-gündüz çalışarak Kırşehir Belediyespor’un başarısı için her türlü fedakarlıkları yaptıklarını belirten Kırşehir Belediyespor Kulübü’nün yöneticileri, kulübe ve kendilerine yönelik mesnetsiz iddia ve iftiralara karşı artık sabretmeyeceklerini, haklarını ve itibarlarını adalet önünde koruyacaklarına vurgu yaptılar.
Son günlerde takım ve kulüp hakkında iftaralar atılması üzerine harekete geçen Kırşehir Belediyespor yöneticileri, bu kişileri son kez uyardılar ve yargı yoluna başvuracaklarını ifade ettiler. (HABER: SALİH GÜNER)