Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) 2’nci Lig Beyaz grupta mücadeleye 21’inci haftada oynanan 8 karşılaşmayla devam edilirken, temsilcimiz Kırşehir Belediyespor haftayı beraberlikle kapatırken, lider Pendikspor başta olmak üzere Kırklarelispor ve Ispartaspor haftayı galibiyetle bitiren ekip oldu.

Ligin 2’nci yarısının ilk hafta maçında geçtiğimiz hafta evinde Pazarspor’la karşılaşan ve 3-1’lik farklı skorla galip gelerek 2022 yılına galibiyetle başlayan Kırşehir Belediyespor, play-off yolunda çok önemli 3 puanı hanesine yazdırırken, bu galibiyetin anlam kazanabilmesi için Cumartesi günü deplasmanda Amedspor ile karşı karşıya geldi. Yeşil-beyazlı temsilcimiz, oldukça çekişmeli, kıran kırana ve bol pozisyonlu geçen maçtan son dakikada gelen golle 1 puanla döndü.

Amedspor ilk yarıyı 17’nci dakikada eski futbolcumuz Üstün Bilgi’nin golüyle 1-0 önde kapatırken, Kırşehir Belediyespor, mücadelenin ikinci yarısına daha etkili başladı. Ozan, Tugay ve Hakan ile önemli pozisyonlar cömertçe harcayan yaşayan yeşil-beyazlı ekibimiz maçın duraklama dakikalarında savunmadan ileri çıkan Nuh Aşkın, kafa golüyle beraberliği elde etti ve bu önemli maçtan 1 puanla döndü ve puan cetvelinde 9. Sıraya indi.

Kırşehir Belediyespor’un Basın Sözcüsü Battal Çelik, Amedspor karşısında galibiyeti kaçırdıkları için üzgün olduklarını söyledi.

Böylesine zor ve play-off hattında bulunan rakiplerimiz karşısında alınan 1 puan her zaman değerli olduğunu belirten Battal Çelik, “Bakat bizleri üzen faktör bu kadar pozisyona girip te atamamamızdır. Şunu net bir şekilde söyleyebilirim ki çok iyi bir yoldayız. Bir hususta Amedspor maçını yöneten hakemden bahsetmek istiyorum. Takdir haklarını ev sahibi takımda yana kullanan son derece kötü bir hakem vardı sahada. Buna rağmen 1 puan aldık.  Futbolun adaleti yok maalesef. Bu yüzden bulduğumuz pozisyon karı değerlendirmiş olsa idik tarihi bir fark yapabilirdik ama olmadı. Futbolda bunlar var. Başta teknik Ekibimizi ve yürekleri ile mücadele eden takım Oyuncularımızı canı gönülden kutluyorum. Artık önümüzde çok önemli bir Zonguldakspor maçı var. Pazarspor ve Amedspor ile oynadığımız oyunu Zonguldakspor maçında da sergileyip inşallah 3 puanla döneriz” dedi.

Karacabey Belediyespor ile Uşakspor’un maç yapmadan bay olarak geçtiği 21’inci haftada fileler 22 kez ağlarla buluştu. Bu 8 maçın 4’ünü ev sahibi, 2’sini deplasman takımı kazanırken, 2 karşılaşma ise beraberlikle tamamlandı.

TFF 2. Lig Beyaz grupta dün Zonguldak Kömürspor-Pendikspor maçıyla açılan 21’inci hafta Diyarbakır, Erzincan, Şanlıurfa, Kırklareli, Buca, Konya ve Rize’de oynanan 7 maçla tamamlandı.

Haftanın açılış maçında lider Pendikspor, Zonguldak Kömürspor karşısında 5 dakikalık uzatma süresinin son saniyesinde tartışmalı penaltıdan attığı golle kazanmıştı, günün maçlarında ise Erzincanspor, Şanlıurfaspor, Kırklarelispor, Isparta 32 Spor, Pazarspor galibiyet sevinci yaşayan takımlar oldu.

Cumartesi mesaisinde Amed Sportif-Kırşehir Belediyespor, 24 Erzincanspor-Tarsus İdmanyurdu, Şanlıurfaspor-Eskişehirspor, Kırklarelispor-Ankara Demirspor, 1928 Bucaspor-Akhisarspor, 1922 Konyaspor-Isparta 32 Spor, Pazarspor-Nazilli Belediyespor karşılaşmaları oynandı.

Erzincanspor’un 2-1, Şanlıurfaspor’un 2-0, Kırklarelispor’un 1-0, Ispartaspor 32 Spor’un 4-0 ve Pazarspor’un 1-0 kazandığı haftada, Amed Sportif-Kırşehir (1-1), 1928 Bucaspor-Akhisarspor (2-2) maçlarında skor dengesi bozulmadı.

Haftayı 3 puanla kapatan takımlardan 4’ü kendi sahasında galip gelirken, 2’si deplasmanda kazandı. 21’inci haftada futbolseverler 22 gol gördü. 4 gollü galibiyet elde eden Isparta, haftanın en farklı galibiyetini aldı. Eskişehir, Ankara Demir, 1922 Konya ve Nazilli gol sessizliği yaşadı.

Lider Pendikspor karşısında 2-0 yenik durumdayken 2-2’ye getirdiği maçı son saniye penaltı golüyle 3-2 kaybeden Zonguldak Kömürspor, haftayı eli boş kapattı. Puansız geçilen haftada puantajın alt bölümündeki rakiplerden Eskişehirspor, 1922 Konyaspor, Tarsus İdmanyurdu mağlup oldu, Akhisarspor berabere kaldı, Karacabey Belediyespor ise maç yapmadan BAY geçti.

Rakiplerin mağlubiyeti Zonguldak Kömürspor’da ufak da olsa bir teselli oluşturdu. Bu sonuçların ardından Zonguldak Kömürspor 22 puanla 14’üncü sıradaki yerinde kalırken, Tarsus İdmanyurdu 21 puanla 15’inci, 1922 Konyaspor 19 puanla 16’ncı, Karacabey Belediyespor 16 puanla 17’nci, Eskişehirspor 13 puanla 18’inci basamağı oluşturdu.

Alttakilerle nefes nefese bir yarış halinde olan Zonguldak Kömürspor, üstte ise 13’üncü Akhisarspor’un bir, 12, 11 ve 10’uncu Pazarspor, Uşakspor ve Kırklarelispor’un üç, 9, 8 ve 7’nci Şanlıurfaspor, Kırşehir Belediyespor ve 24 Erzincanspor’un beş puan gerisinde yer alıyor.

Kırşehir Belediyespor, hafta sonunda deplasmanda Zonguldakspor ile karşılaşacağı maçın hazırlıklarına Güneykent’teki Halı Saha’da sürdürüyor. (HABER: SALİH GÜNER)