2.Lig Kırmızı Grupta mücadele edecek olan temsilcimiz Kırşehir Belediyespor’un resmi hesabından son günlerde alt yapıyla ilgili yapılan yorumlar ve haberlerden sonra açıklama yapıldı.
Kırşehir Belediyespor yönetimi, bu sezon gençlerin sağlığı düşünerek Deplasmanlı Lige katılmayacaklarını fakat aynı gençler ile yerel ligde mücadele edeceklerini söylediler.
Resmi sayfadan yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:
“Hemen hemen her alanda rutini olumsuz anlamda değiştiren Global Pandemi, şüphesiz günümüzde bir sektör haline gelen futbolu da etkilemiş ve değiştirmiştir. Yeniden normalleşmeyle birlikte, üst düzey tedbirler kapsamında profesyonel liglerin başlayacak olması Covid belasından kurtulduğumuz anlamına gelmemektedir. Bu süreçte mesleği futbol oynamak olan, üst düzey tedbirler kapsamında müsabakalara hazırlanan profesyonel futbolcularla, içindeki spor sevgisi ile altyapı gruplarımızda mücadele eden çocuklarımızı eşit olmayan şartlarda sahaya sürmek önce çocuklarımıza sonra da çocuklarını sağlıklı bireyler olarak yetiştirmek gayesi taşıyan anne babalara büyük haksızlık olacaktır. Akademi Ligi olarak adlandırılan alt yaş gruplarımızın haftalık deplasmana giderek, sezonu geçirdiği organizasyona katılım yukarıda belirttiğimiz sebeplere istinaden Türkiye Futbol Federasyonu tarafından bu sezon zorunlu kılınmamıştır. İnisiyatif kullanma hakkı kulüplere bırakılmış, kulübümüz de bu hakkı çocuklarımızın sağlığından yana kullanmıştır. Bu durum altyapı faaliyetlerimizin durdurulduğu anlamına gelmemektedir. Kulübümüz tarafından, deplasmanlı Akademi Ligine katılmak yerine, gerekli tedbirleri alarak çocuklarımız için daha izole sayılabilecek yerel liglere katılmamız yönünde karar verilmiştir. Altyapı faaliyetlerinin durdurulması söz konusu değildir. Bu sezon hem yerel lig müsabakalarıyla hem de antrenörlerimizin uygulayacağı özel antrenman programlarıyla önümüzdeki sezonlara daha güvenli ve daha iyi hazırlanacağımızı ümit ediyoruz. Yetişkinler olarak bizlere yakışan popülist olmak yerine çocuklarımızın sağlığını onlardan daha çok düşünmektir. Bu şehrin çocuklarına yakışan da, nerde ve hangi şartlarda olursa olsun, göğüslerinde bu şehrin takımının armasını taşıdıkları sürece, bu şehre yakışan mücadeleyi sergilemektir. Kırşehir Belediyespor'un kapıları bu şehrin çocuklarına her zaman açık olacaktır.” (HABER: SALİH GÜNER)