Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) 2’nci Lig Beyaz grupta mücadeleye 16’ncı hafta maçlarıyla devam edildi. Temsilcimiz Kırşehir Belediyespor’un yine haftayı 1 puanla kapatırken, zirve yarışındaki takımlardan lider Pendikspor ve Ispartaspor haftayı puan kaybederek geçirirken, haftanın en karlı takımı ise Amedspor ile Kırklarelispor oldu.
TFF 2’nci Lig Beyaz grupta 16’ncı hafta maçları tamamlandı. Pazar ve Pazartesi günü oynanan 16’ncı hafta maçları sonunda 8 karşılaşmada 17 gol filelerle buluştu. Erzincanspor ve Bucaspor’un maç yapmadan bay olarak geçtiği haftada 5 ev sahibi takım kazanırken, 3 karşılaşma ise beraberlikle sonuçlandı.
Ligde en son evinde Tarsus İdmanyurdu’nu 2-1’lik skorla yendikten sonra 6 maçtır galibiyete hasret olan yeşil-beyazlı temsilcimizin bu hasreti Eskişehir maçında da devam etti. Pazar günü deplasmanda konuk olduğu ve ilk yarıyı 1-0 mağlup kapattığı maçın 2’nci yarısında iyi futbol sergilemesine rağmen beraberliği Hasan Kaşıkara’nın kafayla attığı golle kurtaran Kırşehir Belediyespor, bu maçın ardından galibiyet hasretini 7 maça çıkardı. Eskişehir deplasmanından 1-1’lik beraberliğin ardından puanını 17 yapan Kırşehir temsilcisi, 16’ncı haftayı 14’üncü sırada tamamladı. Ligde zor günler geçiren ve küme düşme hattından bir türlü kurtulamayan Eskişehirspor ise 16’ncı haftayı 8 puanla son sırada tamamladı.
Ligde yoluna emin adımlarla devam eden ve şampiyonluk hesapları yapan lider Pendikspor, deplasmanda Şanlıurfaspor ile golsüz berabere kalarak haftayı 1 puanla kapatıp, puanını 33’e çıkartarak haftayı yine lider olarak tamamladı. Zirve hesapları yapan Şanlıurfaspor ise bu sonucun ardından 21 puanla haftayı 7’nci basamakta bitirdi.
Geçtiğimiz hafta deplasmanda Erzincanspor karşısında hiç ummadığı bir şekilde 5-2’lik farklı bir skorla mağlup ayrılıp zirve yarışında ağır bir yara alan Amedspor, 16’ncı hafta kendi saha ve seyircisi önünde konuk ettiği Tarsus İdmanyurdu’nu 2-1’lik skorla geçerek geçtiğimiz haftayı telafi edip puanını da 24’e çıkarıp 2’nci sırada yer aldı. Üst üste 3’üncü toplamda da 7’nci yenilgisini alan Tarsus İdmanyurdu ise bu sonucun ardından 18 puanda kalıp haftayı da 11’inci sırada yer aldı.
Beyaz grupta zirve mücadelesi veren ekiplerden olan Kırklarelispor, 16’ncı haftanın kapanış maçında kendi sahasında Akhisarspor’u eli boş gönderdi. Yeşil-beyazlı ekip 5-1’lik skorla Akhisarspor’u devirerek puanını 22 yapıp 3’üncü sıraya yükseldi. Ligdeki 8’inci yenilgisini alan Manisa temsilcisi Akhisarspor ise 16’ncı haftayı 17 puanla 17’nci sırada kaldı.
Ligde üst üste 3 yenilgi alıp son 2 maçını kazanan Pazarspor’un zirve inadı devam ediyor. Rize temsilcisi, kendi sahasında konuk ettiği Ispartaspor’u 2-0’lık skorla geçip puanını 22 yaptı ve 16’ncı haftayı 6’ncı sırada tamamladı. Zirve yarışında Pazarspor’a yenilerek ağır bir yara alan Ispartaspor ise bu sonucun ardından 22’de kalıp haftayı 5’inci sırada tamamladı.
Ligde orta sıralarda yer alan Ankara Demirspor ile Nazilli Belediyespor arasında oynanan karşılaşmada gol sesi çıkmadı ve taraflar haftayı 1’er puanla kapattı. Demirspor puanını 20 yapıp haftayı 8’inci, Nazilli’de 20’ye çıkarıp haftayı averajla 9’uncu sırada bitirdi.
Küme düşme hattında bulunan Karacabey Belediyespor, evinde kritik bir galibiyet aldı. Bursa temsilcisi sahasında konuk ettiği Uşakspor’u tek golle geçerek puanını da16 yapıp haftayı 17’inci sırada tamamladı. Uşakspor ise bu sonucun ardından 19 puanda kalıp haftayı 10’uncu sırada yer aldı.
Beyaz grubun 16’ncı haftasının kapanış maçında alt sıraları yakından ilgilendiren maçta Zonguldakspor ile 1922 Konyaspor karşı karşıya geldi. Mücadeleyi 2-1’lik skorla kazanan Zonguldakspor 5 maçlık galibiyet hasretine son verdi ve puanını 17 yapıp 16’ncı haftayı 15’inci sırada tamamladı. Ligdeki 6’ncı yenilgisini Zonguldak karşısında alan 1922 Konyaspor ise 17 puanda kalarak haftayı 12’nci sırada tamamladı. (HABER: SALİH GÜNER)