TFF 2.Lig'de 19. hafta müsabakaları tamamlandı. Kırşehir Belediyespor’un da mücadele ettiği TFF 2. Lig Kırmızı Grup’ta konuk olduğu Grup Lideri Ankara Demirspor’a farklı skorla mağlup olarak haftayı puansız kapatırken Grubun zirvesinde ise liderlik koltuğuna Ankara Demirspor yerini sağlamlaştırdı. Zirve yarışında yer alan Ankara Demirspor, Bandırmaspor, Tuzlaspor ve Vanspor haftayı kayıpsız geçmeyi başardılar.
Grupta Şampiyon adaylarından Bandırmaspor, önemli karşılaşmada aldığı bu farklı galibiyetle puanını 37 den 40’a çıkartıp grubunda 2’ci sırada yerini korudu. Diğer şampiyon adaylarından Tuzlaspor ise deplasmanda Bayburt İl Özel İdare spor’u 4-0 mağlup edip haftayı 3 puanla kapattı. İstanbul’da Tuzlaspor’u mağlup ederek ligin ikinci devresine iyi bir başlangıç yapan ve tüm dikkatleri üzerine çekmeyi başaran Kastamonuspor, temsilcimiz Kırşehir Belediyespor’u Play-off dışına iterek 3. Sıradaki yerini korudu.
İşte Kırşehir Belediyespor’un da bulunduğu Spor Toto 2. Lig Kırmızı Grupta geçen hafta oynanan ve Kırşehir Belediyespor’u yakından ilgilendiren rakiplerin oynadığı maçlar ve değerlendirmesi: yaşanan olayları Gazetemiz sizler için derledi:
KASTAMONUSPOR 1-0 KIRŞEHİR BELEDİYE SPOR
Kastamonuspor, grupta zirve yarışı verdiği rakiplerinden Kırşehir Belediyespor’u Metincan Cici’nin mükemmel golüyle geçmeyi başarıp şampiyonluk yarışında yola mesafeyi açmadan devam eden takım oldu. 1-0’lık galibiyetle hedefine ulaşıp puanını “37”ye çıkartan ve üçüncü sıradaki yerine koruyan kırmızı-siyahlılar, lider Ankara Demirspor’la arasındaki puan farkını koruduğu gibi, olağanüstü kongre öncesinde görevi üstleneceklere cesaret ve umut vermeyi sürdürdü. Kırşehir Belediyespor deplasmanda karşılaştığı Kastamonuspor’a oldukça kötü ve etkisiz oyun sergilediği maçta ilk yarıda yediği golle sahadan 1-0’lık skorla mağlup ayrılarak şampiyonluk yolunda kritik puan kaybı yaşadı. Gazi Stadı’nda oynanan karşılaşmaya her iki ekip de vasat bir oyunla başlarken, gol pozisyonuna girmekte zorlandılar. Soğuk havanın da etkisiyle düşük tempolu bir başlangıç yapan GMG Kastamonuspor, ilk devrenin son dakikalarına doğru vites arttırdı. 41’nci dakikada rakip kaleciyi de geçen Doğanay Kılıç, topu kaleye yuvarlarken; Kırşehir Belediyespor defansı, topu çizgiden çıkartarak gole izin vermedi. 44’ncü dakikada bir kez daha Doğanay’la gelen Kastamonuspor’da, Metincan Cici’nin dönen topa vuruşu etkisiz kaldı ve kaleci rahat bir kurtarış yaptı. İlk yarının bitmesine dakikalar kala rakip kale önünde ağırlığını hissettiren GMG Kastamonuspor, dönen topa ceza sahası dışından çık bir vuruş yapan Metincan Cici’nin golüyle 1-0 öne geçti ve devre bu skorla tamamlandı 2. Yarıda vasat futbol devam ederken Skor Metincan Cici’nin 44 dakikada attığı golle noktalandı.
ANKARA DEMİRSPOR 4-0 PİSERRO KAHRAMANMARAŞSPOR
Kahramanmaraşspor, TFF 2.lig Kırmızı grupta 19.haftanın maçında 10 kişi kaldığı maçta lider Ankara Demirspor'a 4-0 mağlup oldu. Ligin 19. Haftasını Ankara da geçiren ve Lider karşısına Galibiyet parolası çıkan Kahramanmaraşspor kalesinde 4 gol görerek geri dönüş yaptı. TCDD Ankara Demirspor stadında oynanan ve TRT Spor'dan canlı yayınlanan karşılaşmayı İzmir Bölgesinden Erdem Temel yönetirken İzmir Bölgesinden Fatih Söyler ile Hakan Betaşyardımcı hakem olarak görev yaptı. Her iki takım oyuncuları sahaya ''Milli Mücadelenin 100.Yılı Kutlu Olsun Kahramanmaraş'' pankartıyla çıktılar. Kahramanmaraşspor 19. Hafta mücadelesinde konuk olduğu lider Ankara Demirspor karşısında sahadan 4-0 mağlup ayrıldı. Zaman zaman kar yağışı altında oynanan ve TRTSPOR dan canlı yayınlanan maçda rakibi karşısında hiçbir varlık gösteremeyen Akdeniz Aslanları sahadan 4-0 mağlup ayrıldı. Kırmızı beyazlı takımda İsmail Hacihafizoglu 53. Dakikada kırmızı kart gördü. Karşılaşmanın 45.dakikasında Süleyman Güneş'ın golüyle ilk yarıyı Ankara Demirspor 1-0 önde kapattı. 48. Dakikada 2 golü kalemizde gördük. 2-0 geri düşmemize rağmen oyundan kopmayan Kahramanmaraşspor’da kırılma anı Kırmız kartla başladı. Kahramanmaraşsporlu İsmail Hacıhafızoğlu Bariz gol gerekçesiyle Kırmız kart görerek oyun dışı kaldı. Kırmızı Beyazlılar 53.dakikada sahada 10 kişi kalarak kan kaybını sürdürdü. 10 Kişi ile Ankara’da 2-0 geri düşen ve bol pozisyonlu geçen mücadelenin 61. Dakikasında defansifhatadan golü kalesinde gördü. Temsilcimiz Kahramanmaraşspor Ankara Deplasmanında 4-0 mağlup ayrıldı.
BAYBURT ÖZEL İDARE SPOR 1-4 TUZLASPOR A.Ş.
Bayburt Özel İdarspor İkinci devrenin ikinci maçında Genç Osman Stadyumunda mücadele ettiği Tuzlaspor’a 4-1 mağlup oldu. Soğuk ve dondurucu bir havada oynanan maça taraftar fazla ilgi göstermedi. Kendi sahasında Tuzlaspor’a farklı mağlup olan Bayburt Özel İdarespor 28 puanda kalırken Tuzlaspor puanını 37’ye yükselti. Bayburt Özel İdarespor, Pazar günü Kırşehir belediyespor’un rakibi olacak.
VAN SPOR FUTBOL KULÜBÜ 4-0 NİĞDE ANADOLU FK
Vanspor evinde konuk ettiği ligin zayıf takımlarından Niğde Anadolu Futbol Kulübü'nü 4-0 mağlup etti. Ligin 19. Haftasında evinde ligin zayıf takımlarından Niğde Anadolu Futbol Kulübü'nü konuk eden Vanspor maçı rahat kazandı. Niğde karşısında birçok gol pozisyonuna giren Vanspor, Barış Gök, Oktay Aydin, Tunç Murat Behram ve Mehmet Sıddık' İstemi'nin ayağından bulduğu gollerle rakibini 4-0 mağlup etti. Maçta 90 dakika boyunca rakibi karşısında üstün bir futbol ortaya koyan Vanspor, birçok net gol pozisyonundan yararlanamadı. Ligde kalma mücadelesi veren ve maça genç kadro ile çıkan Niğde Anadolu Futbol Kulübü ise Vanspor karşısında varlık gösteremedi. Niğde karşısında maçı 4-0 gibi farklı bir skorla kazanan Vanspor puanını 33'e yükseltirken, Niğde Anadolu Futbol Kulübü ise 7 puanda kaldı.
EYÜPSPOR 1-5 BANDIRMASPOR
TFF .2.Lig Kırmızı grupta şampiyonluk hedefini sürdüren Bandırmaspor ikinci yarının 2. maçında deplasmanda Eyüpspor'u tarihi bir fark ve net bir skorla 5 -1 mağlüp ederek 3 puanın sahibi oldu. Eyüpspor'un 3 yıldan beri tadilat gören stadının açılış müsabakasında Bandırmaspor doksan dakika boyunca rakibine üstün bir oyun sergilerken başarılı oyununu 3 golle süsleyen Erkan Taşkıran ve Doğancan Davas , Sinan Akaydın attığı gollerle maçtan 5- 1 galibiyetle ayrıldı.
SAKARYASPOR A.Ş. 1-0 ELAZIĞSPOR
TFF 2.Lig Kırmızı Grubun 19.haftasında Sakaryaspor, kendi sahasında Elazığspor'u konuk etti. Sayısız gol fırsatından yararlanamayan yeşil siyahlılar Berk İsmail'in tek golü ile sahadan 1-0 galip ayrılmayı başardı. Karşılaşmanın 5.dakikasında Abdülaziz ile gelişen atakta Onur Eriş’in ceza sahası içerisinde Nuri Fatih’e verdiği topta şut savunmadan döndü. 21.Dakikada sağ kanattan gelişen Sakaryaspor atağında Abdülaziz’in ceza sahası içerisine ortaladığı topa ön direkte Berk İsmail vurdu top savunmadan döndü. 23.Dakika sol kanattan gelişen Sakaryaspor atağında Onur Eriş’in ceza sahası içerisine gönderdiği topa Berk İsmail Ünsal vurdu. Direkten dönen topu Abdülaziz tamamlasa da hakem ofsayt gerekçesi ile golü iptal etti. 47. Dakikada Sağ kanattan gelişen Sakaryaspor atağında Abdülaziz’in ceza sahası içerisine gönderdiği topu Berk İsmail indirdi. Nuri Fatih’in çaprazdan sert şutunu kaleci kornere çeldi. Dk 59’da Canberk’in sol kanattan ceza sahası içerisine ortaladığı topu Berk İsmail indirdi. Onur Eriş’in çaprazdan vuruşunu kaleci kornere çeldi. Dk 61 de sol kanattan gelişen Sakaryaspor atağında ceza sahası önünde topla buluşan Sinan Özkan’ın ara pasında kaleci ile karşı karşıya kalan Berk İsmail topu ağlara gönderdi. 1-0 Dk 70’de orta alandan gelişen Sakaryaspor atağında Abdülaziz Solmaz kaleci ile karşı karşıya kaldı. Müsait pozisyonda Nuri Fatih’e verdi. Nuri’nin zayıf vuruşu kalecide kaldı. Dk 86’da orta alanda Nuri Fatih Aydın’ın pasında topla buluşan Berk İsmail bom boş pozisyonda Abdülaziz’e çıkardığı topu Abdülaziz müsait pozisyonda kaleciye nişanladı.

GRUBUN ''EN'LERİ''
- En Fazla Galibiyet : (13) Ankara Demir
- En Az Galibiyet : (1) Karabük
- En Fazla Mağlubiyet : (16) Karabük, Niğde
- En Az Mağlubiyet :(1) Bandırma
- En Fazla Beraberlik : (9) Etimesgut
- En Az Beraberlik (1) : Niğde, Kastamonu
- En Çok Gol Atan Takım : (40) Bandırma
- En Az Gol Atan Takım : (6) Karabük
- En Çok Gol Yiyen Takım : (47) Karabük
- En Az Gol Yiyen Takım : (13) Ankara Demir

SARI KARTLAR: Gökhan Payal 45.dk (Kahramanmaraş), Fatih Çıplak 75.dk (Kahramanmaraş), Burak Can Kunt 15.dk (Kahramanmaraş), Taner Koç 43.dk (Ankara Demir), Ercüment Eray Ataklı 59.dk (Sivas), Timur Kosovalı 24.dk (Bodrum), Emre Özkan 78.dk (Bodrum), Oğuzhan Türk 65.dk (Bodrum), Bilal Gülden 51.dk (Bayburt), Doğan Can Otman 44.dk (Tuzla), Samet Asatekin 42.dk (Tuzla), Burak Asan 8.dk (Tuzla), Erdi Zengin 72.dk (Uşak), Türker Toptaş 90+3.dk (Uşak), Ersin Aydın 90+4.dk (Uşak)
Yaser Yıldız 26.dk (Uşak), Levent Aktuğ 52.dk (Uşak), Noyan Öz 81.dk (Uşak), Abdullah Balıkçı 78.dk (Uşak), Ömer Yıldız 50.dk (Elazığ)

KIRMIZI KART: İsmail Hacıhafızoğlu 52.dk (Kahramanmaraş), Ersin Aydın 90+4.dk (Uşak), Ömer Yıldız 50.dk (Elazığ), Ali Aydın 75.dk (Eyüpspor) (HABER: SALİH GÜNER)