Türkiye Futbol Federasyonu 2’nci Lig Kırmızı Grupta son 5 maçında 3 galibiyet ve 2 beraberlik alan Kırşehir Belediyespor, sezona dar bir kadroyla başladı. 
Son 5 maçında 2 beraberlik ve 3 galibiyetle 11 puan toplayarak zirve yarışında iddialı bir konuma gelen Kırşehir Belediyespor Basın Sözcüsü Battal Çelik, Pendikspor’u eksik bir kadro ile yenmekten mutlu olduklarını söyledi. 
4-5 önemli futbolcudan yoksun ve sıkıntılı olarak çıktıkları Pendikspor’u tek golle de olsa yenerek üç puan almanın önemli olduğuna dikkat çeken Battal Çelik, “Bu ligde kolay maç yok. Pendikspor karşısında ilk yarı daha baskılı oynayan bizdik. Ve nitekim ilk yarının sonuna doğru golü bulduk. İstediğimiz gibi çok iyi oynadığımızı söyleyemem ama önemli olan 3 puanı almaktı ve onu da aldık.  Mamak maçında tek kale oynadığımız ve neredeyse 5, 6 -0 bitecek maçı 1-1 berabere kalarak altın değerinde iki puan kaybettik. Bu nedenle bazı maçlarda kötü oynasak da önemli olan galip gelmekti. Maalesef Üstün Bilgi, Hakan Yavuz, Sabit Hakan ve kaleci Deniz Çınar sakatlıkları nedeni ile Pendik maçı kadrosunda yer alamadılar. Haliyle bu durum 3. bölgede bizi negatif yönde etkiledi.  Buna rağmen özellikle ilk yarıda oynanan oyundan ve mücadeleden memnum olduğumuzu söyleyebilirim. İkinci yarı biraz geriye yaslandık, bu da rakibin kalemizde daha çok gözükmesine ve pozisyon bulmasına neden olsa da sonuçta galip geldik. Rakip haftalardır puan dahi alamıyor ve bu tür maçlar da kaybedecekleri bir şey olmadığı için daha baskılı oynayabiliyorlar. Bu yüzden özellikle 60. dakikadan sonra kontrollü oyunumuzla sonuç almasını bildik.  Takımımızı tebrik ediyorum son 5 maçımızda 11 puan aldık.  Şimdi Cumartesi günü oynayacağımız erteleme maçı olan Pazar deplasmanından da en iyi sonuçla dönerek  üst sıralardaki yerimizi sağlamlaştırmak istiyoruz” diye konuştu.
GÜRSES HOCA’YLA KIRŞEHİR BELEDİYESPOR…
Kırşehir Belediyespor’un Teknik Direktörü Gürses Kılıç’ın çok istediği orta saha ve kanat transferleri yapılamadı.  Kılıç, herkese şans vermeye çalıştı. Kendini gösteren, performansını yükseltenler ilk 11'de kaldı. Tecrübeli teknik adam, sakat ve hasta yıldızlar takıma dönmesine rağmen kadroyu bozmadı, "İyi olan oynar" mesajını verdi.
Kılıç, buna rağmen önce elindeki kadroya uygun bir oyun planı belirledi. Ardından hemen her futbolcusuna şans vermeye çalıştı. Yaşanan sakatlıklar ve hastalıklar ve koronavirüsler zaman zaman tecrübeli teknik adamı zorladı. Ancak bu dönemde birkaç futbolcu elde ettikleri şansları en iyi şekilde kullanmayı bildi. Gürses Kılıç, sakat ve hasta olan yıldızları dönmesine rağmen, performansıyla alkış alan öğrencilerini kesmedi, kazanan kadroyu bozmadı. Kılıç’ın forma adaleti konusundaki hassasiyeti, futbolcuları adeta ateşledi. Rekabet gerçek anlamda tavan yaptı.
Yeşil-beyazlılar sezona iyi başlasa da Eyüpspor ve Sakaryaspor karşısında gelen yenilgilerle sarsıldı. Ancak kaptanların önderliğinde takım içinde oluşturulan arkadaşlık ve yardımlaşma, Kırşehir Belediyespor’u ayağa kalkmasını sağladı.
Kırşehir Belediyespor’da sezon Turgutluspor yenilgisinin ardından çok iyi başladı. Üst üste gelen galibiyetlerle ilk haftalar adından sıkça söz ettiren Kırşehir Belediyespor’da ortaya konulan futbol iyi olmasa da alınan galibiyetler camiada yüzleri güldürdü. Fakat bu gelen galibiyetler, Eyüpspor ve Sakaryaspor maçlarından gelen skorlar moralleri bozdu. 
Yeşil-beyazlı ekibin tekrar ayağa kalması için takım kaptanları ve tecrübeli isimleri oldukça zor günler geçiren Gürses Kılıç’a büyük destek verdi. Verilen bu büyük desteğin ardından genci, tecrübelisi, oynayan, oynamayan herkes arasında son haftalarda iyi bir bağ kuruldu. Kurulan bu bağın ardından takım içinde arkadaşlıklar ön plana çıktı. Bunun etkisi en çok saha içindeki yardımlaşmada, birbirinin açığını kapatmada görüldü.
TFF 2’nci Lig Kırmızı grubun güçlü ekibi Kırşehir Belediyespor, bu sezon sakatlıklar ve Korona vakalarıyla Gürses Kılıç’ın hamleleriyle krizi fırsata çevirdi. Özellikle son 5 karşılaşmasından 3 galibiyet 2 beraberlik çıkaran yeşil-beyazlı temsilcimiz Kırşehir Belediyespor Play-Off yolundaki rakiplerinin de kaybetmesinin ardından üst üste topladığı puanlarla bir anda zirvede söz sahibi oldu. 
Özellikle son 3 karşılaşmasında evinde oynadığı Bodrumspor, Sivas Belediyespor ve Pendikspor maçlarını kazanarak 9 puan alan yeşil-beyazlı ekibimiz bu haftada deplasmanda karşılaşacağı güçlü rakibi Pazarspor’u da yenerek galibiyetlerine bir yenisini daha eklemek istiyor. (HABER: SALİH GÜNER)