TÜRKİYE Futbol Federasyonu (TFF) 3.Lig 2.Grupta mücadeleye 21’inci hafta maçlarıyla devam edilirken, bir çok karşılaşmanın berabere tamamlandığı haftada Kırşehir Belediyespor ve zirve mücadelesi veren takımlar puan kaybetti. Haftanın en karlı takımı ise Pazarspor ve Elaziz Belediyespor oldu.
TFF 3.Ligi 2.Grupta 21’inci hafta maçları tamamlandı. 9 karşılaşmanın oynandığı 21’inci haftada toplam 10 gol atılarak en az gol atılan hafta olarak kayıtlara geçti. Bu 9 karşılaşmada sadece 2 takım kazanırken, 7 karşılaşma ise 1-1 ve 0-0’lık eşitliklerle sona erdi.
İkinci yarıya fırtına gibi başlangıç yapan ve 3 karşılaşmanın 3’ünü kazanarak zirve yolunda emin adımlar şampiyonluk yolunda ilerleyen Kırşehir Belediyespor, Elaziz deplasmanında durakladı. Yeşil-beyazlılar, rakip kalede bulduğu net pozisyonları golle sonuçlandıramayınca atamayana atarlar taktiğini kullanan Elaziz Belediyespor, yeşil-beyazlıları 2-0 yenerek bu sezonki 4’üncü yenilgisini aldırdı. Bu sezon 4’üncü yenilgisini Elaziz Belediyespor’dan alan Kırşehir Belediyespor 39 puanda kalarak rakiplerinin de puan kaybettiği haftada liderliğini sürdürdü. Elaziz Belediyespor ise puanını 27 yaparak haftayı 13’üncü sırada tamamladı.
Kırşehir Belediyespor’un 3 puan kaybettiği haftayı iyi değerlendirmeyen Başkent temsilcisi Altındağ Belediyespor, deplasmanda Sultanbeyli Belediyespor ile 0-0 berabere kalarak altın değerinde 2 puanı İstanbul’da bırakıp puanını 37 yaparak haftayı 2’nci sırada tamamladı. Sultanbeyli Belediyespor ise bu sezon ki 8’inci beraberliğini elde ederek 29 puanla haftayı 8’inci sırada tamamladı.
Haftanın en önemli ve sonucu merakla beklenen maçında zirve mücadelesi veren iki ekip Van Büyükşehir Belediyespor sahasında konuk ettiği Esenler Erokspor ile 0-0 berabere kaldı. Ligde evinde oynadığı maçlarda 7 kez rakipleriyle berabere kalan Van Büyükşehir Belediyespor 2 puan bıraktığı haftada puanını 34 yaparak haftayı 4’üncü, Esenler Erokspor’da puanını 34 yaparak averajla haftayı 3’üncü sırada tamamladı.
Kendi sahasında Ofspor’u konuk eden Çatalcaspor Play-Off hedefiyle yola çıktığı ligde 2 puanı bırakarak zirve yarışında ağır bir yara aldı. Haftayı 1’er puanla kapatan her iki ekip bu sonucun ardından Çatalcaspor puanını 34 yapıp averajla haftayı 5’inci sırada tamamlarken, puanını 28 yapan Ofspor ise haftayı 9’uncu sırada tamamladı.
Ligde ikinci yarı istediği gibi başlayamayan ve puan kayıpları ile Play-Off hedefinden uzaklaşan Kızılcabölükspor deplasmanda karşılaştığı Adıyamanspor’la 1-1 berabere kalarak haftayı 1 puanla kapattı. Haftayı 1 puanla kapatan Denizli temsilcisi Kızılcabölükspor puanını 32 yaparak haftayı 6’ncı sırada tamamladı. Adıyamanspor ise bu beraberliğin ardından 22 puanla 15’inci sırada yer aldı.
Ligde Play-Off hedefleyen bir diğer ekip ise Düzcespor sahasında ikinci yarıda yaptığı transferlerle adından söz ettiren Kemerspor’u konuk etti. Seyircisiz oynanan maçta her iki taraf birbirine üstünlük kuramadı ve mücadele karşılıklı atılan gollerle 1-1 sona erdi. 1-1 biten maçın ardından Düzcespor puanını 30 yapıp haftayı 7’nci sırada tamamlarken, zorlu deplasmandan 1 puanla dönen Kemerspor ise puanını 17 yapıp haftayı 17’nci sırada tamamladı.
Play-Off hedefinden uzak kalan Yeni Orduspor sahasında Osmaniyespor’u konuk etti. Mücadele karşılıklı atılan gollerle 1-1 sona ererken, Orduspor puanını 27 yapıp haftayı 11’inci sırada tamamlarken, puanını 28 yapan Osmaniyespor ise bir basamak üste çıkarak haftayı 10’uncu sırada tamamladı.
Haftanın golsüz biten bir diğer karşılaşmasında ise ligde hiçbir iddiası kalmayan iki ekip Karşıyaka ise Alibeyköspor İzmir Atatürk Stadı’nda karşı karşıya geldi. Her iki ekibin 90 dakikalık çabası golle sonuçlanmayınca mücadele başladığı gibi 0-0’lık eşitlikle sona erdi. Her iki takım haftayı 1’er puanla kapatırken, Karşıyaka puanını 27 yapıp haftayı 12’nci sırada tamamlarken, puanını 24’e çıkaran İstanbul ekibi Alibeyköspor ise haftayı 14’üncü sırada tamamladı.
Haftanın bir diğer karşılaşmasında ise düşme hattını yakından ilgilendiren maçında Rize temsilcisi Pazarspor deplasmanda ligin dibine demir atmış Bergama Belediyespor ile karşı karşıya geldi. Karşılaşmayı 2-0 kazanan Pazarspor puanını 20 yapıp haftayı 16’ncı sırada tamamlarken, 12 puanda kalan İzmir ekibi Bergama Belediyespor ise 21’inci haftayı 18’inci sırada tamamladı.
21. HAFTANIN TOPLU SONUÇLARI: Elaziz Belediyespor-Kırşehir Belediyespor: 2-0, Çatalcaspor-Ofspor: 0-0, Karşıyaka SK. Alibeyköyspor: 0-0, Adıyamanspor-Kızılcabölükspor: 1-1, Van Büyükşehir Belediyespor-Esenler Erokspor: 0-0, Yeni Orduspor-Osmaniyespor: 1-1, Bergama Belediyespor-Pazarspor: 0-2, Düzcespor-Kemerspor: 1-1, Sultanbeyli Belediyespor-Altındağ Belediyespor: 0-0
22. HAFTANIN MAÇLARI: Kırşehir Belediyespor-Van Büyükşehir Belediyespor, Altındağ Belediyespor-Elaziz Belediyespor, Bergama Belediyespor-Düzcespor, Osmaniyespor-Adıyamanspor
Ofspor-Yeni Orduspor, Pazarspor-Çatalcaspor, Kızılcabölükspor-Sultanbeyli Belediyespor, Alibeyköyspor-Kemerspor, Esenler Erokspor-Karşıyaka.
(Haber: Salih GÜNER)

Kırşehir Belediyespor’un deplâsman kâbusu sürüyor

KIRŞEHİR Belediyespor bu sezon deplasman maçlarındaki 4’üncü yenilgisini Elaziz Belediyespor karşısında 2-0’lık skorla aldı.
Ligde lider durumda bulunan Kırşehir Belediyespor deplasman maçlarında 10 karşılaşmada sadece 2 kez kazandı.
Ligde topladığı 39 puanla liderlik koltuğunda oturan yeşil-beyazlılar, deplasman maçlarında kaybetmeye devam ediyor. Kırşehir temsilcisi ikinci yarının ilk deplasman maçında Adıyamanspor’u 3-1’le geçerek şeytanın bacağını kırmıştı.
Şuana kadar 10 deplasman maçına çıkan yeşil-beyazlı temsilcimiz bu 10 karşılaşmanın sadece Kemerspor ve Adıyamanspor maçlarını kazandı.
Yeni Orduspor, Van Büyükşehir Belediyespor, Sultanbeyli Belediyespor, Bergama Belediyespor maçlarından 1’er puan çıkarabildi.
Ligin zor deplasmanlarından 1’er puan çıkararak fikstür avantajını elinde bulunduran Kırşehir Belediyespor buna karşılık Esenler Erokspor, Kızılcabölükspor, Ofspor ve son oynanan Elaziz Belediyespor maçlarından ise sahadan boynu bükük ayrıldı.
Kırşehir Belediyespor 4 kez yenilgi yüzü gördüğü bu karşılaşmalarda Erokspor, Kızılcabölükspor, Ofspor ve Elaziz maçlarındaki futbol sahaları ise Sentetik Yüzeyli olması istatistiklere yansıdı.
DEPLASMAN SONUÇLARI: Yeni Orduspor-Kırşehir Belediyespor: 0-0, Sultanbeyli Belediyespor-Kırşehir Belediyespor: 0-0, Van Büyükşehir Belediyespor-Kırşehir Belediyespor: 2-2, Kemerspor-Kırşehir Belediyespor: 0-3, Esenler Erokspor-Kırşehir Belediyespor: 2-1, Kızılcabölükspor-Kırşehir Belediyespor: 2-1, Ofspor-Kırşehir Belediyespor: 1-0, Bergama Belediyespor-Kırşehir Belediyespor: 3-3, Adıyamanspor-Kırşehir Belediyespor: 1-3, Elaziz Belediyespor-Kırşehir Belediyespor: 2-0. (HABER: SALİH GÜNER)