TFF 3.Lig 2.Grupta mücadeleye 27’nci haftada oynanan 9 karşılaşmayla devam edildi. Temsilcimiz Kırşehir Belediyespor’un 1 puanla kapattığı haftada zirve yarışında yer alan takımlardan Çatalcaspor hariç tüm takımlar puan kaybetti.
TFF 3.Lig 2.Grupta 27’nci haftada oynanan 9 karşılaşmada 19 gol atılırken, bu 9 maçın 4’ünü ev sahibi, 3’ünü deplasman takımı kazanırken, 2 karşılaşma ise beraberlikle sonuçlandı.
Ligde inişli-çıkışlı grafik sergilemesine rağmen her hafta rakiplerinin kaybetmesiyle lideriğini sürdüren Kırşehir Belediyespor bu sezonki 3’üncü deplasman galibiyeti için saha çıktığı Düzcespor karşısında yine galibiyet elde edemeyerek rakibiyle 2-2 berabere kaldı. Güçlü rakibi karşı karşısında müsabakada 2-0 geriye düşen yeşil-beyazlılar her iki yarıdada son dakikalarda bulduğu gollerle 2-2’lik skorla sahadan beraberlikle ayrıldı. Bu sonucun ardından puanını 50 yapan Kırşehir Belediyespor haftayı yine lider olarak tamamladı.
Sahadaki skor avantajını koruyamayarak 2-2’lik skora razı olan Düzcespor ise bu sezon ki 7’nci beraberliğini elde ederken, puanını 37 yaparak haftayı 9’uncu sırada tamamladı.
Lider’in en yakın takipçisi İstanbul temsilcisi Esenler Erokspor sahasında güçlü Altındağ Belediye ile yaptığı maçtan gol sesi çıkmadı. Her iki ekibin girdiği pozisyonlar golle sonuçlanmadı ve mücadele başladığı gibi sona erdi. Bu sonucun ardından 2 haftada 5 puan kaybeden Esenler Erekspor puanını 47 yapıp haftayı 2’nci sırada tamamlarken, puanını 43’e yükselten Altındağ Belediyespor ise haftayı 5’inci sırada tamamladı.
Play-Off iddiasını devam ettirmek isteyen Kızılcabölükspor deplasmanda Alibeyköyspor ile karşılaştı. Mücadeleyi tek golle kaybeden Denizli temsilcisi ligdeki 7’nci yenilgisi alarak 44 puanda kalıp haftayı 3’üncü sırada tamamladı. Ligdeki 7’nci galibiyetini alarak düşme hattında kritik bir galibiyet elde eden Alibeyköspor ise puanını 28 yaparak haftayı 15’inci sırada tamamladı.
Ligde inişli-çıkışlı grafiks ergileyen ekiplerden olan Çatalcaspor deplasmanda konuk olduğu Sultanbeyli Belediyespor’u tek golle yenerek puanını 44 yaparak haftayı 4’üncü sırada tamamlarken, ligdeki 10’uncu yenilgisini elde eden Sultanbeyli ise 35 puanda kalarak haftayı 15’inci sırada tamamlamak zorunda kaldı.
Play-Off hedefini sonuna kadar sürdümek isteyen Yeni Orduspor, deplasmanda karşılaştığı Adıyamanspor’u 3-1’lik skorla geçmeyi başardı ve puanını 42 yapıp haftayı 6’ncı sırada tamamlayıp iddiasını devam ettiriyor. Ligdeki 12’nci yenilgisini alan Adıyamanspor ise 27 puanda kalarak haftayı 16’ncı sırada tamamladı.
Kendi sahasında Kırşehir Belediyespor’u yendikten sonra çıktığı 4 karşılaşmada 3 galibiyet 1 beraberlik alarak muhteşem bir çıkış yakalayan Karşıyaka bu hafta sahasında konuk ettiği Ofspor’u 1-0’lık skorla yenerek puanını 40’a çıkararak haftayı 7’nci sırada tamamladı. Karadeniz temsilcisi Ofspor ise ligdeki 10’uncu yenilgisini alıp 35 puanda kalıp haftayı 12’nci sırada tamamladı.
Ligde artık hiçbir iddiası kalmayan Van Büyükşehir Belediyespor kendi sahasında karşılaştığı Pazarspor’a tek golle yenilerek evindeki galibiyet hasretine son vermediği gibi Play-Off şansını da tamamen yitirmiş oldu. Ligdeki 6’ncı yenilgisini alan Van temsilcisi 39 puanda kalarak haftayı 8’inci sırada tamamladı. Karadeniz temsilcisi Pazarspor ise zorlu deplasmandan galibiyetle dönmesinin ardından puanını 36’ya çıkarıp 11’inci sıraya yükseldi.
Ligde düşme potasında yer alan Kemerspor sahasında ligin flaş ekiplerinden olan Osmaniyespor’u konuk etti. Akdeniz temsilcisi mücadeleyi 2-0’lık skorla kazanarak puanını 26’ya yükselterek haftayı 17’nci sırada tamamladı.
Haftanın bir diğer maçında ise Elaziz Belediyespor kendi sahasında karşılaştığı ligin son sırasındaki Bergama Belediyespor’u 4-1 yenerek puanını 32 yapıp haftayı 14’üncü sırada tamamladı.
Bu arada Kırşehir Belediyespor’da, Altındağ Belediyespor maçı hazırlıkları devam ediyor. Düzce’de son dakika golüyle de olsa alınan bir puanın çok önemli olduğunun altını çizen yeşil-beyazlı ekibimizin Teknik Direktörü Selahaddin Dinçel, hafta sonra yine deplasmanda karşılaşacakları Altındağ Belediyespor maçının hazırlıklarını sürdürdüklerini ve hedeflerinin mutlaka puanla dönmek olduğunu ifade etti.
Altındağ takımının da bu grubunun en iyi takımlarından biri olduğunu belirten Dinçel, “Artık her maçımızın bir final havası içinde geçeceğini biliyoruz. Bunun için de Altındağ maçının da bu havayla geçeceğini düşünüyoruz. Kırşehir ve Ankara’daki taraftarlarımızın desteğiyle bu maçtan en iyi sonuçla ayrılmak istiyoruz. Şimdiden bu önemli maçta onikinci adamı yanımızda görmek istiyoruz” diye konuştu. (HABER: SALİH GÜNER)