TFF 2’nci Lig Kırmızı Grupta 2’nci yarıda ilk üç maçta 2 galibiyet, 1 beraberlik alarak 7 puan toplayan Kırşehir Belediyespor, 28 günde 6 çok önemli maç oynayacak. 
3’ü iç saha, 3’ü deplasmanda oynanacak maçlar birbirinden zorlu. Yeşil-beyazlı takım, ilk yarıda bu periyodu 11 puanla tamamlamıştı.
Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) 2’nci Lig Kırmızı Grupta 2’nci yarının ilk 3 haftasını 2 galibiyet 1 beraberlik alarak başlayan Kırşehir Belediyespor, ilk 3 maçta 4 puan almıştı.
2’nci yarı itibariyle 3 maçlık periyodu yenilgisiz olarak geride bırakan Kırşehir Belediyespor şimdi 14 Şubat-14 Mart tarihleri arasında 6 zorlu müsabaka bekliyor. 3’ü iç saha, 3’ü deplasmanda oynanacak maçlar, Kırşehir Belediyespor’un puantajdaki konumunu net olarak belirleyecek. 22’nci hafta itibariyle 40 puanla 3’üncü sırada yer alan Kırşehir Belediyespor, bu maçlardan mümkün olduğunca az puan kaybı yaşayıp sıralamada ilk 2’ye girmek istiyor.
Kırşehir Belediyespor’un zorlu lig fikstürü, 14 Şubat Pazar günü deplasmanda 1922 Konyaspor maçıyla başlayacak. 23’üncü haftaya denk gelen deplasman müsabakasının ardından temsilcimiz, 18 Şubat Perşembe günü sahasında lider Eyüpspor, 24 Şubat Çarşamba günü deplasmanda Tarsus İdmanyurdu, 4 Mart Perşembe günü kendi sahasında Kırklarelispor, 10 Mart Çarşamba günü ligin en uzak deplasmanı Vanspor, 14 Mart Pazar günü kendi evinde Pazarspor ile karşı karşıya gelecek.
Yeşil-beyazlı ekip, her ne kadar maç maç düşünse de 6 maçta 14 puan ve üzeri hedefleniyor.
Kırşehir Belediyespor Teknik Direktör Ercüment Coşkundere, play-off hedefinden kopmamak için her maçın nemli olduğuna dikkati çekti. 
Kastamonuspor’u 2-0 yenerken iyi bir oyun ortaya koyarak kazandıklarını belirten Coşkundere, “Önemli ve haklı bir galibiyet elde ettik. Çok güçlü bir rakibi yendik. Kastamonuspor son hafta kötü sonuç alsa da bizler her zaman ciddiye aldığımız bir rakipti. Bu galibiyeti taraftarlarımıza armağan ediyoruz. Sadece 3 puan aldık. Artık ligde kırılma haftalarında olmaya başladı. Bundan sonra 3 puan kazanmanın en zor ve önemli olduğu haftalar. Artık haftalar ilerledikçe maçlar daha da zorlaşıyordu. Bu ligde her maç zor. Bu hafta deplasmanda Konyaspor’a konuk oluyoruz. İnşallah Konya gibi zor bir deplasmandan puan veya puanlarla döneriz” açıklamasında bulundu.
Kırşehir Belediyespor Basın Sözcüsü Battal Çelik te, iyi futbolun karşılığını 2-0’lık skorla aldıklarını söyledi.
Çelik “Ligin 2’nci yarısının ilk maçında Turgutluspor’u yenerek zirve iddiasını sürdürmeye devam edip moralle başlamıştık. Fakat geçtiğimiz hafta deplasmanda Etimesgut Belediyespor’a karşı iyi oyun sergilememize rağmen son vuruşlarda etkisiz kalınca mücadeleden golsüz eşitlikle ayrıldık. Bu hafta zor geçmesi beklenen maçta Kastamonuspor’u konuk ettik. Rakibimiz her ne kadar alt sıralarda da olsa bu ligin iyi bir ekibi olduğunu önceki demeçlerimizde söylemiştik. Nitekim de öyle bir karşılaşma oldu. Rakibimiz kapanan ve sert savunma yapan bir takım olduğunu gösterdi. Kendi sahamızda rakibimiz Kastamonuspor’u 2-0’lık skorla yenerek ligde averajlara olsa tekrar 3’üncü sıraya yükseldik. Çok güzel bir oyunla haklı bir galibiyet alarak son 4 maçta 10 puan toplamış olduk. Takım olarak her geçen gün daha iyi olma yolunda emin adımlarla ilerliyoruz. Teknik ekin ve oyuncularımızı can-ı gönülden kutluyorum. Önümüzdeki hafta yine zorlu bir deplasmanda çıkacağız. Hafta boyunca 1922 Konyaspor maçına sıkı bir şekilde hazırlanacağız. Bizler için son derece kritik ve zor geçeceğini düşündüğüm bir karşılaşma olacak. Konya deplasmanında elimizden gelenin en iyisini yaparak 3 puanla dönüp zirve iddiamızı sonuna kadar sürdürmek istiyoruz” dedi.
İLK YARIDA BU MAÇLARDA 11 PUAN TOPLADI
Zorlu bir lig sürecine giren Kırmızı grup ekibi, ilk yarıda söz konusu takımlarla oynadığı maçlardan 3 galibiyet, 2 beraberlik ve 1 yenilgi alıp 11 puan toplamıştı
Yeşil-beyazlı temsilcimiz Pazar günü deplasmanda karşılaşacağı 1922 Konyaspor’u evinde Ali Kuçik’in golüyle 1-0 mağlup etmişti. Bu galibiyetin ardından lider Eyüpspor’un konuğu olan Kırşehir Belediyespor 2-1’lik skorla mağlup olurken, Tarsus İdmanyurdu ile 2-0’dan gelip 2-2 berabere kaldı. Kırklarelispor’u deplasmanda Ahmet Karadayı’nın golüyle 1-0 yenen yeşil-beyazlı temsilcimiz, şampiyonluğun güçlü adaylarından Vanspor’u Üstün’ün golüyle devirirken, Pazarspor’la da golsüz berabere kaldı.
Yeşil-beyazlı ekibimiz, ikinci yarıdaki 6 maçlık periyotta hedefi büyük koydu. Devre arasında kadrosunu takviyelerle güçlendiren Kırşehir Belediyespor, her ne kadar maç maç düşünüp plan yapsa da önündeki 6 maçta 14 puan ve üzerine çıkmayı hedefliyor.
Haftayı Kastamonuspor galibiyeti ile kapatan Kırşehir Belediyespor, 14 Şubat Pazar günü deplasmanda karşılaşacağı 1922 Konyaspor maçının hazırlıklarına Güneykent tesisinde tam gaz devam ediyor. Bu zorlu karşılaşma öncesinde 4’üncü kartını görerek cezalı duruma düşen Oğuzhan Yazıcı kadroda yer alamayacak.
Kırşehir Belediyespor ile 1922 Konyaspor arasında ligin ilk yarısında Ahi Stadyumunda oynanan maçı Ali Kuçik’in golüyle 1-0 kazanmıştı.
DEPLASMANDA 11. MAÇ OLACAK
1922 Konyaspor müsabakası öncesi Kırşehir Belediyespor’un bu sezon deplasmandaki 11’inci maçı olacak. Dış sahada istikrarsız bir görüntü sergileyen yeşil-beyazlı takım, 3 kez galibiyetle döndü. Bu mücadelelerin sonunda 4 beraberlik alan yeşil-beyazlı ekibimiz 3 karşılaşmadan ise puansız döndü. (HABER: SALİH GÜNER)