Türkiye Futbol Federasyonu 2.Lig Kırmızı Grupta mücadeleye ilk hafta maçlarıyla devam edilirken, temsilcimiz Kırşehir Belediyespor yıllar sonra mücadele ettiği 2.Lige harika bir başlangıç yaparak Eyüpspor’u 2-0 yendi. İlk haftanın en göze çarpan detayı ise maçların gollü geçmesi oldu. Ligin ilk haftasını 6-1’lik Karabükspor galibiyeti alan Sivas Belediyespor olurken, hayal kırıklığı ise Ergene Velimeşespor’a kaybeden Sakaryaspor oldu.
TFF 2.Lig Kırmızı Grupta ilk hafta maçları sona erdi. 9 karşılaşmanın oynandığı 1’inci haftada fileler 32 kez havalanırken, bu 9 karşılaşmanın 4’ünü ev sahibi, 3’ünü deplasman takımı kazanırken, 2 karşılaşma ise beraberlikle sonuçlandı.
Yıllar sonra 2.Lige yükselen Kırşehir Belediyespor TFF 2.Lig Kırmızı grupta ilk hafta maçında deplasmanda Eyüpspor ile karşı karşıya geldi. Oldukça sıcak ve nemli havada oynanan maçta yeşil-beyazlılarımız ilk yarım saatte Oğuzhan ve Ahmet’le buldu gollerle 2-0’lık skor avantajını 90 dakikaya yansıttı ve maçtan 3 puan çıkararak sezona galibiyetle başladı. Yeni sezonun ilk maçında almış olduğu 3 puanla ilk haftayı Kırşehir Belediyespor averajla 3’üncü sırada tamamladı.
Evinde Kırşehir’e karşı aldığı 2 gollü yenilginin ardından Eyüpspor ise ilk haftayı 16’ncı sırada tamamladı.
Yeni sezonun açılış maçında Cumartesi günü Sivas Belediyespor kendi sahasında geçtiğimiz yıl 1’inci liginden düşen Kardemir Karabükspor’u konuk etti. Sivas ekibi maçtan 6-1 gibi farklı bir skorla galip ayrılarak ilk haftayı lider olarak tamamladı. Karabükspor ise bu sonucun ardından ilk haftayı son sırada tamamladı.
Haftanın bir diğer açılış günü olan Cumartesi maçında Etimesgut Belediyespor ile Niğde Belediyespor karşılaştı. Mücadele karşılıklı atılan gollerle 1-1 sona erince Etimesgut ilk haftayı 10’uncu, Niğde ise 11’inci sırada tamamladı.
Ligin şampiyonluk adaylarından biri olarak gösterilen Bayburt İl Özel İdarespor kendi sahasında fire vermedi. İlk hafta evinde Elazığ Belediyespor ile karşılaşan Doğu temsilcisi maçtan 3 puanı 3-1’lik skorla alarak galibiyetle başladı. Bu sonucun ardından Bayburt haftayı 2’nci sırada tamamlarken, Elazığspor ise haftayı 15’inci sırada bitirdi.
Lige galibiyetle başlayan bir diğer ekip olan Tuzlaspor oldu. Ligin zorlu deplasmanlarından biri olan Kastamonuspor’u 2-0’lık skorla yenen İstanbul ekibi sezona 3 puanla başlayarak ilk haftayı 3’üncü sırada tamamladı.
Kendi sahasında Bodurmspor’u gol düellosu şeklinde geçen maçta 3-2’lik skorla deviren Başkent temsilcisi Ankara Demirspor, sezona 3 puanla başlayarak ligin 1’inci haftasını 5’inci sırada tamamlarken, Bodrum ekibi ise bu yenilginin ardından 12’nci sırada tamamladı.
Yeni sezonu kendi seyircisi önünde 1-0’lık Kahramanmaraşspor galibiyetiyle başlayan Utaş Uşakspor aldığı bu 3 puanın ardından ilk haftayı 7’nci sırada tamamlarken, Maraş ekibi ise 14’üncü sırada tamamladı.
TRT Kürdi ekranlarından canlı olarak yayınlanan maçta geçtiğimiz yılın Play-Off şampiyonu Vanspor ile Bandırmaspor karşılaştı. Maçta 2-0 öne geçen Bandırma skoru koruyamadı ve maçtan 2-2’lik eşitlikle ayırarak sezona 1 puanla başladı. Bandırma ekibi ilk haftayı 8’inci, Vanspor ise 9’uncu sırada tamamladı.
Ligin 1’inci haftasının kapanış maçında Sakaryaspor seyircisinden yoksun çıktığı maçta Ergene Velimeşespor ile karşılaştı. Geçen sene Kırşehir Belediyespor forması giyen Cabir Coşar ve Sinan Uzun’un ilk 11 başladığı maçta Ergene Velimeşespor, Sakaryaspor’u 3-2 yenerek haftanın sürprizine imza attı. Bu sonucun ardından haftayı 3 puanla alarak kayıpsız atlatan Ergene Velimeşespor ilk haftayı 6’ncı, Sakaryaspor ise 13’üncü sırada tamamladı.
1. HAFTANIN TOPLU SONUÇLARI: Eyüpspor-Kırşehir Belediyespor: 0-2, Sivas Belediyespor-Kardemir Karabükspor: 6-1, Sakaryaspor-Ergene Velimeşespor: 2-3, Utaş Uşakspor-Kahramanmaraşspor: 1-0, Ankara Demirspor-Bodrumspor: 3-2, Kastamonuspor-Tuzlaspor: 0-2
Vanspor-Bandırmaspor: 2-2, Bayburt İl Özel İdarespor-Elazığspor: 3-1, Etimesgut BLD.Spor-Niğde BLD.Spor: 1-1
2. HAFTANIN MAÇLARI: 08 EYLÜL 2019 PAZAR: Kırşehir Belediyespor-Kastamonuspor, Elazığspor-Sakaryaspor, Niğde Belediyespor-Vanspor, Bandırmaspor-Eyüpspor, Bodrumspor-Sivas Belediyespor, Ergene Velimeşespor-Utaş Uşakspor, Tuzlaspor-Bayburt İl Özel İdarespor, Karamanmaraşspor-Ankara Demirspor, Kardemir Karabükspor-Etimesgut BLD.Spor. (HABER: SALİH GÜNER)