Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) 2’nci Lig Beyaz grupta 23’üncü hafta Pazar günü oynanan 7 maçla tamamlandı. Kırşehir Belediyespor’un deplasmanda oynayacağı Zonguldakspor maçını, sahanın karla kaplı olması nedeniyle yapamayınca puan cetvelinde 10. Sıraya indi.

Grupta 26 puanla Play-Off iddiasını sürdüren temsilcimiz Kırşehir Belediyespor, 4 puan gerisinde yer alan Zonguldakspor ile Pazar günü saat 13.00’te Karaelmas Kemal Köksal Stadı’nda karşı karşıya gelecekti. 23’üncü hafta maçı için hakemler Süleyman Bahadır, İlke Akman, Hasan Cebeci ve Sabit Selvi ile ev sahibi Zonguldak Kömürspor ve konuk Kırşehir Belediyespor sahaya geldi. Futbolcular sahadaki kar nedeniyle üzerlerini değişmezken, hakem Bahadır ve yardımcı triosu zeminde yaptıkları incelemenin ardından iki takım esame listesini kontrol ederek maçı erteledi.

Hafta boyunca yoğun şekilde yağan kar nedeniyle sahada yarım metreyi geçen kar, Gençlik Spor İl Müdürlüğü tarafından Cuma günü sabah saatlerinde büyük bir özveriyle başlatılan temizlik çalışmalarına rağmen temizlenemedi.

Maçın ertelenmesi ile Kırşehir Belediyespor’un hem maddi, hem de manevi anlamda büyük bir kayıp yaşarken, Kırşehir Belediyespor kulübünün yaşanan maddi mağduriyetin giderilmesi adına TFF’ye müracaat ettiği öğrenildi.

Zonguldakspor ile Kırşehir Belediyespor takımların maç yapmadan geçirdiği haftada altta yarış halinde olduğu takımlardan Eskişehirspor, Tarsus İdmanyurdu ve 1922 Konyaspor mağlup oldu. Hemen 1 puan basamak üstte yer alan Akhisarspor’un mağlup olması da aradaki puan farkının açılmaması adına sevindirdi.

Pazar maçlarında 7 takım galibiyet sevinci yaşadı. Bu takımlardan 4’ü kendi sahasında, 3’ü deplasmanda 3 puan aldı. Galip gelen takımlar Pendikspor, 24 Erzincanspor, Isparta 32 Spor, Amed Sportif, Pazarspor, Karacabey Belediyespor ve 1928 Bucaspor oldu.

23’üncü hafta sonuçlarının ardından puan tablosu yeniden şekillendi. Pendikspor 13’üncü galibiyetini alırken, genel tabloda puanını 42’ye çıkardı. 31 puanla 2’nci 1928 Bucaspor, 30 puanla 3’üncü Amed Sportif, 28’er puanla Kırklarelispor ile Isparta 32 Spor 4 ve 5’inci sırayı paylaşarak Play-Off hattını oluşturdu. 28 puana sahip bir diğer takım Nazilli Belediyespor averaj farkıyla haftayı 6’ncı sırada tamamladı.

7’nci sırada yer alan Ankara Demirspor 27 puanlı tek takım. 26 puanlı üç takım 24 Erzincanspor, Kırşehir Belediyespor ve Şanlıurfaspor 8, 9 ve 10’uncu sırayı paylaşıyor. Bu takımlardan Kırşehir günü maç yapmadan geçirdi.

11 ve 12’nci sırada bulunan Uşakspor ile Pazarspor 25 puanla sıralanıyor. Akhisarspor 23 puanla 13’üncü basamağı oluştururken, bir maçı eksik olan Zonguldak Kömürspor 22 puanla 14’üncü sıranın sahibi. Elmas’ın ardından 21 puanla Tarsus İdmanyurdu, 19 puanla 1922 Konyaspor, 16 puanla Karacabey Belediyespor, 13 puanla Eskişehirspor geliyor.

Zonguldak Kömürspor-Kırşehir Belediyespor arasında günün ertelenen tek maçı ve 26Ocak Çarşamba günü kar nedeniyle 22’nci hafta maçlarının hangi tarihte oynanacağına Türkiye Futbol Federasyonu karar verecek.

TOPLU SONUÇLAR: Zonguldak Kömürspor-Kırşehir Belediyespor (Ertelendi), 1922 Konyaspor-Pendikspor: 0-2, 24 Erzincanspor-Akhisarspor: 4-2, Tarsus İdmanyurdu-Isparta 32 Spor: 1-2, Amed Sportif-Ankara Demirspor: 2-1, Pazarspor-Eskişehirspor: 1-0, Kırklarelispor-Karacabey Belediyespor: 0-1, 1928 Bucaspor-Uşakspor: 3-2, Şanlıurfaspor ile Nazilli Belediyespor (BAY)

24. HAFTANIN MAÇLARI (5-6 Şubat): Akhisarspor-Tarsus İdmanyurdu, Uşakspor-1922 Konyaspor, Şanlıurfaspor-Kırklarelispor, Pendikspor-24 Erzincanspor, Nazilli Belediyespor-Zonguldak Kömürspor, Karacabey Belediyespor-Pazarspor, Eskişehirspor-Amed Sportif, Kırşehir Belediyespor-1928 Bucaspor, Isparta 32 Spor ile Ankara Demirspor (BAY) (Haber: Salih GÜNER)