TFF 2’nci Lig Kırmızı Grupta mücadeleye Perşembe günü oynanan 10 karşılaşmayla devam edildi. Ligin 27’nci haftasında Eyüpspor yine kazanarak liderliğini sürdürürken, haftanın maçında ise Bodrumspor kazandı. Temsilcimiz Kırşehir Belediyespor ise yine sahadan mağlup ayrılarak galibiyet hasretini 3 maça çıkardı.
TFF 2’nci Lig Kırmızı Grupta 27’nci hafta Perşembe günkü maçların ardından sona erdi. Perşembe günü oynanan 10 karşılaşmada fileler 29 kez havalanırken bu 10 karşılaşmanın 2’sini ev sahibi, 4’ünü deplasman takımı kazanırken, 4 karşılaşma ise beraberlikle sonuçlandı.
Son 2 haftayı mağlubiyetle kapatarak zirvenin uzağında kalan Kırşehir Belediyespor, Ligin 26’ncı haftasında kendi sahasında konuk ettiği ve kazanmaktan başka çaresi olmadığı maçta Kırklarelispor ile karşı karşıya geldi. Oldukça çekişmeli ve gol düellosuna sahne olan maçta Kırşehir Belediyespor, orta sıralarda bulunan rakibine yenilerek üst üste 3’üncü toplamda da 7’nci yenilgisi alarak 43 puanda kalıp 26’ncı haftayı 6’ncı sırada tamamladı. Kırşehir deplasmanından altın değerinden 3 puanla dönen Kırklarelispor ise bu galibiyetin ardından puanını 41 yaparak Play-Off yolunda önemli bir adım atıp haftayı 7’nci sırada tamamladı.
Eyüpspor rakiplerinin puan kaybettiği haftada üst üste aldığı galibiyetlerle adım adım şampiyonluğa doğru ilerliyor. İstanbul ekibi deplasmanda karşılaştığı Pendikspor’u 3-0’lık net bir skorla mağlup ederek puanını 62 yapıp liderliğini devam ettirdi. Maçtan 3 gollü skorla mağlup olan Pendikspor ise bu sonucun ardından 35 puanda kalarak haftayı 12’nci sıraya indi.
Haftanın en önemli ve sonucu merakla beklenen maçında son haftaların formda takımı olan Bodrumspor, son 2 karşılaşmasından galip gelemeyen Vanspor’u konuk etti. Mücadeleyi ev sahibi ekip Bodrumspor tek golle kazanarak puanını 48 yapıp 2’nci sıraya yükseldi. Vanspor ise bu yenilginin ardından 47 puanda kalarak 3’üncü sıraya geriledi.
Play-Off hattı içinde yer alan Sakaryaspor’un inişli-çıkışlı grafiği devam ediyor. Yeşil-siyahlı ekip deplasmanda karşılaştığı Sivas Belediyespor ile 2-2 berabere kaldı. Bu sonucun ardından Sakaryaspor 26’ncı haftayı 46 puanla 4’üncü, Sivas Belediyespor ise 34 puanla haftayı 13’üncü sırada kaldı.
Play-Off hattının uzağında kalan Turgutluspor, deplasmanda ligden düşen ilk takım olan Kardemir Karabükspor’a konuk oldu. Ege temsilcisi zayıf rakibini 4-0’lık skorla mağlup ederek puanını 46 yapıp 5’inci sıraya yükseldi. 2 puanda kalan Karabükspor ise haftayı son sırada tamamladı.
Etimesgut Belediyespor fırtınası devam ediyor. Teknik Direktör Taner Öcal’ı göreve getirdikten sonra Kırşehir Belediyespor ile 0-0 berabere kalmalarının ardından çıktığı 5 maçın 5’ini de kazanarak küme düşme hattından Play-Off’a doğru tırmanmaya başladı. Başkent temsilcisi deplasmanda Serik Belediyespor’u 3-0’lık net bir skorla geçerek puanını 40 yapıp 8’inci sıraya yükseldi. Maçtan puansız ayrılan Serik Belediyespor ise 39 puanda kalıp haftayı 9’uncu sırada bitirdi.
Geçtiğimiz hafta sahasında Kırşehir Belediyespor’u 1-0’dan 2-1’lik skorla yenmeyi başaran Tarsus İdmanyurdu deplasmanda Mamak FK ile karşı karşıya geldi. Mücadele karşılıklı atılan gollerle 2-2 sona erdi. Bu sonucun ardından Tarsus İdmanyurdu puanını 37 yapıp haftayı 10’uncu sırada tamamladı. Başkent ekibi Mamak FK ise bu sonucun ardından puanını 24 yapıp haftayı 18’inci sırada tamamladı. 
Son 3 karşılaşmasını kazanan Karacabey Belediyespor, orta sıralardaki yerini korudu. Bursa temsilcisi kendi sahasında konuk ettiği Pazarspor’u 1-0’lık skorla geçerek 10’uncu galibiyetini alıp puanını 36 yapıp haftayı 11’inci sırada tamamladı. Son 6 maçından puan çıkaramayan Pazarspor’da ise düşüş devam ediyor. Rize temsilcisi bu sonuçla birlikte 34 puanda kalıp haftayı 14’üncü sırada geçti.
Üst üste aldığı sonuçların ardından düşme hattına kadar gerileyen 1922 Konyaspor, ligin bir diğer düşme hattında yer alan ekibi Elazıspor’a konuk oldu. 90 dakikada taraflar birbirine üstünlük sağlayamadı ve mücadele karşılıklı atılan gollerle 1-1 sona erdi. Bu sonucun ardından 1922 Konyaspor puanını 27 yapıp haftayı 15’inci sırada tamamlarken, düşme hattından uzaklaşamayan Elazığspor ise 22 puanla haftayı 19’uncu sırada kaldı.
Haftanın son karşılaşmasında ise yine düşme hattını yakından ilgilendiren maçta Bayburt Özel İdarespor, sahasında Kastamonuspor’u ağırladı. Mücadelenin sonunda galip çıkan olmadı ve karşılaşma 1-1’lik eşitlikle sona erdi. Bu sonucun ardından Bayburt Özel İdarespor puanını 27 yapıp 26’ncı haftayı 16’ncı sırada tamamlarken, Kastamonuspor ise 25 puanla haftayı 17’nci sırada tamamladı. 
Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) 2’nci Lig Kırmız Grupta 27’nci hafta maçları 10 Mart Çarşamba günü oynanacak olan 10 zorlu karşılaşmalarla devam edecek. Ligin 27’nci haftasında temsilcimiz Kırşehir Belediyespor, Play-Off hattını yakından ilgilendiren maçta deplasmanda Vanspor’a konuk olacak. (HABER: SALİH GÜNER)