TFF 2 ve 3. Lig'de gruplar belirlendi
KIRMIZI GRUPTAYIZ!

2019-2020 Sezonu TFF 2 ve 3. Lig'in gruplarında yer alacak takımlar Çarşamba günü yapılan kura çekimi ile belirlendi…

ARALARINDA Kırşehir Belediyespor’un da bulunduğu 2019-2020 Sezonu TFF 2 ve 3. Lig'in gruplarında yer alacak takımlar belli oldu.
RİVA Hasan Doğan Milli Takımlar Kamp ve Eğitim Tesisleri Orhan Saka Salonu'nda gerçekleşen grup kura çekimine; TFF Başkan Vekili Yılmaz Büyükaydın, TFF Yönetim ve İcra Kurulu üyesi Ali Düşmez, Genel Sekreter Yardımcısı Özcan Şepik ve Maç Planlama Müdürü Besim Yalçın'ın yanı sıra TFF 2 ve TFF 3. Lig kulüplerinin başkan ve temsilcileri katıldı.
2019-2020 sezonunda TFF 2. Lig; Beyaz ve Kırmızı Grup olarak iki gruba ayrılırken, iki grupta da 18 takım yer alıyor. TFF 3. Lig'de ise müsabakalar 3 grupta 18'er takımla oynanacak.
Kura çekiminde konuşan TFF Başkan Vekili Yılmaz Büyükaydın, şunları söyledi: "Kulüplerimizin çok değerli başkanları, kıymetli kulüp temsilcisi arkadaşlarım, 2019-2020 sezonu ile ilgili birazdan TFF 2 ve 3. Lig kulüplerimizin hep birlikte kura çekimini gerçekleştireceğiz. Öncelikle hepinizi sevgi ve saygıyla selamlıyorum. Hepiniz hoş geldiniz diyorum.
Bütün kulüpler bizler için çok önemli, çok kıymetli ama öncelikle 3. Lig ve 2. Lig kulüplerimizin heyecanı arzusu Türk futboluna çok değer katıyor. Bunun için de hem şahsım hem de federasyonumuz olarak sizleri ve bu kulüplerimizi çok önemsiyoruz. Bugüne kadar yeni yönetim kurulu olarak biz de görev aldığımız süreç içerisinde sizlerle kulüplerimizin 2 ve 3. Liglerdeki sorunlarıyla ilgili elimizden geldiğince ilgilenip çözüm üretmek için, gerekeni yapmak için buradayız.
Bu süreci hep birlikte göreceğiz, beraber olacağız. Her konuda sizlere destek vermeye gayret ediyoruz, bu gayreti devam ettireceğiz. İnşallah sonuç hepimiz için hayırlı olur. Federasyon olarak bizler her zaman sizlerle iletişimde bulunarak, iyi niyet çerçevesinde sorunlara çözüm üretmeye çalışacağız. Bu liglerde rekabetin üst düzeyde yaşandığı, güzelliklerin ön plana çıktığı yeni sezonun inşallah Fair Play çerçevesinde hepimize hayırlı olmasını şimdiden temenni ediyorum.
Birazdan kura çekimimizle ilgili yetkili arkadaşımız prosedür gerekliliğini sizlerle paylaşacak. Bu vesileyle Başkanımız Nihat Özdemir ve Yönetim Kurulu üyesi arkadaşlarım adına Türkiye Futbol Federasyonu 2. Lig ve 3. Lig'e yeni yükselen takımlarımızı da şimdiden tebrik ediyorum. Bütn kulüplerimize yeni sezonda başarılar diliyorum. Hepinizi sevgi ve saygıyla selamlıyorum.
TFF Yönetim ve İcra Kurulu üyesi Ali Düşmez ise, yaptığı konuşmada şunları söyledi: Tüm kulüp başkaları, değerli yöneticiler; ben de sizlerle olmanın mutluluğunu yaşıyorum.
Değerli bir lig olsun. Biz 2. Lig ve 3.Lig'e, bütün alt liglere her zaman önem verdik. Ama bu dönem inşallah çok daha fazla destek verilecek. Hayırlı uğurlu olsun. Fair Play'in önde olduğu bir sezon diliyorum. Allah kulüplerimize bir sakatlık, sıkıntı vermesin. Herkese başarılar diliyorum. Sahada olan sahada kalır. Hak edenin kazandığı bir lig ümit ediyorum. Teşekkürlerimle” .
Kırşehir Belediyespor’un yeni sezondaki rakipleri: Ergene Velimeşespor, Utaş Uşakspor, Bodrum Belediyespor, Bandırmaspor, Sakaryaspor, Eyüpspor, Tuzlaspor, Kardemir Karabükspor, Ankara Demirspor, Etimesgut Belediyespor, Kastamonuspor, Bayburt İl Özel İdarespor, Van BBSK,Sivas Belediyespor, Elazığspor, Niğde FK, Kahraman Maraşspor
3 TAKIM 1. LİGE YÜKSELECEK
2.Lig, geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi beyaz ve kırmızı grup olarak 2’ye ayrıldı. 18’er takımdan oluşan gruplarda yeni sezon futbol heyecanı 1 Eylül’de başlayacak. 34 hafta sürecek lig maratonunun ardından gruplarını şampiyon tamamlayan takımlar direkt 1. Lige yükselecek.
2. Lige yükselecek 3’üncü takım Play-Off’la belli olacak. Play-Off’ta, yine geçen sezon ki sistemin aynısı uygulanacak. Gruplarını 2, 3, 4 ve 5’inci sırada tamamlayan takımlar 2-5, 3-4 şeklinde eşleşecek. Eleme maçlarının ardından grup birincileri, TFF tarafından belirlenen tarafsız sahada final oynayacak. Tek maç eleme sistemine göre oynanacak finali kazanan takım 1. Lige yükselecek.
9 YENİ TAKIM VAR
2.Ligde yeni sezonda 27’si mevcut, 9’u yeni 36 takım mücadele edecek. Takımlardan Karabükspor, Elazığspor ve Afjet Afyonspor 1. Ligden düşerken, Hekimoğlu Trabzonspor, Kırşehir Belediyespor, Bayburt İl Özel İdarespor, Ergene Velimeşespor, Van BŞB ve Yeni Çorumspor 3. Ligden yükseldi.
Zonguldak Kömürspor AŞ, Kastamonuspor 1966, Samsunspor, Sakaryaspor, Sarıyer, Sancaktepe Belediyespor, Bodrum Belediyesi Bodrumspor, Amed Sportif, Eyüpspor, İnegölspor, Utaş Uşakspor, Gümüşhanespor, Niğde Anadolu Futbol Kulübü, Ankara Demirspor, Hacettepespor, Manisa BŞB, Tuzlaspor, Şanlıurfaspor, Etimesgut Belediyespor, Pendikspor, Kırklarelispor, Sivas Belediyespor, Tarsus İdmanyurdu, Başkent Akademi Kulübü (BAK), Bandırmaspor, Kahramanmaraşspor ve Konya Anadolu Selçukspor ise geçen sezon olduğu gibi yine 2. Lig temsilcileri olarak yola devam edecek. (HABER:SALİH GÜNER)