Teknik Direktör Ercüment Coşkundere: “Hiçbir mazereti kabul etmiyorum. Mazeret üretecek durumumuz kalmadı”

TFF 2’nci Lig Kırmızı Grupta son 2 maçını kaybederek 5’inci sıraya kadar gerileyen Kırşehir Belediyespor’da gözler Perşembe günü sahasında oynayacağı Kırklarelispor maçına çevrildi. Yeşil-beyazlı temsilcimiz zorlu maçın hazırlıklarına Güneykent Tesisi’nde devam etti.
Yapılan antrenman sonrasında gazetemize açıklamalarda bulunan Kırşehir Belediyespor Teknik Direktörü Ercüment Coşkundere, oldukça kritik maçlardan kötü puan kayıpları yaşadıklarını ve bu puan kayıplarını ilerleyen haftalarda telafi edeceklerini söyledi.
Önce Eyüpspor ardından hafta arası maçında Tarsus İdmanyurdu’na 2-1 mağlup olan Kırşehir Belediyespor’da büyük üzüntü hakim. 
Teknik Direktör Ercüment Coşkundere yaptığı maç değerlendirmesinde antrenmanlarda yapılan çalışmaların karşılığını alamamaktan yana dert yandı.
Yeşil-beyazlı ekibin hocası, hafta arasında Tarsus İdmanyurdu deplasmanında 2-1 yenilgiyle sonuçlanan maçı ve takımın gidişatı hakkında açıklamalarda bulundu. Coşkundere, savunmada basit hatalardan kaynaklı yedikleri gollere değinirken, kendilerine yakışmayan goller yiyip, önemli puanlar kaybettiklerini söyledi.
Tarsus İdmanyurdu maçının ilk yarısını 1-0 önde tamamlayıp 2’nci yarıda skoru değiştirme adına saha içinde her türlü taktik hamleyi yaptıklarını fakat buna rağmen neticeye varamadıklarını kaydeden Coşkundere, puan hedefledikleri maçtan eli boş dönmenin üzüntüsü içinde olduklarını kaydetti.
Antrenmanlarda çalışmalarına rağmen pozisyon bulmakta güçlük çektiklerini aktaran Kırşehir Belediyespor Teknik Direktörü Ercüment Coşkundere, “1-0 öne geçtik ve 2’nci yarıda bir anda 2-1 yeni duruma düştük. 2’nci yarıda maçı çevirmek için her türlü hamleyi yaptık. Fakat top rakipteyken bir şey yapamadık. Topu öne taşıyıp iki ya da üçüncü bölgede etkili olamadık. Antrenmanlarda çalışıyoruz, uygulamalar yapıyoruz. Maçta ise topu rakibe vermekten başka yaptığımız bir şey yok. Bu durum beni çok üzüyor” dedi.
4 Mart Perşembe günü iç sahada oynanacak Kırklarelispor maçının mutlak kazanılması gerektiğini belirten yeşil-beyazlı teknik adam, oyuncuları 90 dakikaya motive etmeye çalıştığını belirtti.
Hiçbir mazeretin kabul edilmeyeceği bir 3 puan sınavı vereceklerini aktaran Coşkundere, sözlerini şöyle noktaladı:
“Toparlayacağız, toparlamamız gerek. Kırklarelispor maçı her şeyin önüne geçti. “Böyle oldu, şöyle oldu, ıska geçtim, kendi kaleme attım, yanlış pas verdim” bunlar yok. Hiçbir mazereti kabul etmiyorum. Mazeret üretecek durumumuz kalmadı. Maç kazanmalıyız. Perşembe gününe yüzde 100 konsantrasyon olmalıyız. Birçok maçta verilmemesi gereken puanlar verdik. Artık buna ‘dur’ deme vakti geldi. Futbolculara ikazlarımızı yapıyoruz. Bu hafta toparlanma haftası olacak. Ligde hedefleri olan bir takımız. 2 maçtaki puan kayıpları bizleri geriye doğru sürüklese de Kırklarelispor maçıyla tekrar yeni bir sayfayı başlatmayı planlıyoruz. İnşallah kazanan taraf biz oluruz” dedi. (HABER: SALİH GÜNER)