Kırşehir Belediyespor’un fanatik taraftarlarından olan ve yıllardır yeşil-beyazlı ekibimizin tüm maçlarını takip eden Ramazan Kayman, maçın hakemlerinin kötü bir yönetim gösterdiğini, rakip futbolcuların da futbol oynamamak için her şeyi yaptıklarını açıkladı.
Trabzon Bölgesi hakemlerinden yıllardır çok çektiklerine vurgu yapan Ramazan Kayman, Kırşehir Belediyespor futbolcularını da uyardı.
90 dakika boyunca tek kale oynamalarına rağmen son pozisyonda etkili vuruş yapamadıkları için beraberlikle dönerek zirve yolunda iki altın puan kaybetmelerinin üzüntüsünü yaşadıklarını belirten Kayman, Mamakspor maçının ardından yaptığı açıklamada şunları ifade etti:
“Ankara Çubuk ilçe Sentetik sahada oynanan Mamak FK ile Kırşehirsporumuzu yöneten karşılaşmanın hakemi yine Trabzon bölgesinden atandı. Bölgesel Amatör Ligi’nden buyana biz Trabzonlu hakemlerden çektiğimiz kadar hiçbir bölgenin hakemlerinden çekmedik. BAL’dan buyana baktığımızda içeride ve dışarıda Federasyon Trabzonlu hakemler atıyor. Bu olay ise spor kamuoyu tarafından düşündürücü bir durum. Dün oynanan maçta karşılaşmanın orta hakemi Tolga Sancak, maç boyunca futbolcuların bağırmasına ve sert itirazlarda bulunmasına göz yumdu. Her seferinde beraberliği kurtarmak için Mamak takımı kendini yere attı. Futbol oynama niyeti yoktu. Utanç verici bir durumdu. Kaptanları Salih her hareketi faul sürekli hakeme itirazı sari kartı olduğu halde hakem oyundan atma cesareti gösteremedi. Hakem 3’lüsü uyumsuz görüntü çizdi. Biri faul biri ofsayttan veriyor. Mamak FK beklediği anda 7’nci dakikada defans ve kaleci hatasından golü buldu. Maddi kriz nedeniyle birçok oyuncusu kaybetti gençlerle mücadele etti. Kırşehir Belediyesporumuzun 2 topuda direkten döndü. Oyunun genelinde baskılı tek kale oynasak ta son vuruşlar kötü olunca gol bulamadık. Karşılaşma boyunca birçok fırsat yakaladık. Topu bir türlü 2 direk arasından ağlarla buluşturamadık. Hocamız 90 dakika ayakta saha içindeki oyuncuları uyardı Buna rağmen Gürses Kılıç hocamızın futbolcular sahada istediklerini yapamadı. Çubuk İlçe Stadyumunda güzel güneşli havadaki maç istemediğimiz bir şekilde berabere bitti. Rakiplerimizin puan kaybettiği haftayı bu kez değerlendiremedik. Son 2 maçımızı kazanarak çıkış yakaladığımız anda bu puan kaybı bizlere yakışmadı. Tabi ki deplasmanda alınan 1 puan her zaman değerlidir fakat son 4 maçta puan dahi alamayan son hafta Bodrumspor’a 7-2’lik hezimete uğrayan Mamak FK karşısında mutlaka kazanmamız gerekiyordu. Bu karşılaşma öyle ya da böyle 1-1’lik eşitlikle sona erdi. Artık futbolcuların bu maçı kafalarından silip yeni bir galibiyet serisi için Pendikspor maçıyla başlayıp ilk yarıyı en iyi noktada tamamlamamız gerekiyor. Ligde her hafta birbirinden farklı skorlar alınıyor. Lider yeniliyor. Lideri yenen 2 hafta üst üste mağlup oluyor. Enteresan ve çok zevkli bir grupta mücadele ediyoruz. Artık Kırşehirspor formasını giyen futbolcuların o taşıdığı formanın hakkını vermesi gerekiyor. İnşallah Pendikspor maçını kazanır da önümüzdeki haftalara daha moralli gireriz”. (Haber: Salih GÜNER)