Geçen sezon 2. Lig, Kırmızı Grup’ta Kırşehir Belediyespor’un rakibi olan, bu sezon da yine 2. Lig Beyaz Grup’ta yer alan GMG Kastamonuspor’un, Kastamonu’da yaşanan sel afeti nedeniyle ligden çekilmek için Türkiye Futbol Federasyonu’na (TFF) başvuru yaptığı öğrenildi.
Kastamonuspor sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Kastamonu'nun "Afet Bölgesi İlan Edilmesi" üzerine, kulübün çıkarları doğrultusunda 2.Lig hakları korunmak üzere, TFF bir yıl kulübe ligden çekilmek için talepte bulunduğu, talebin bugün Türkiye Futbol Federasyonu’nca değerlendirilerek açıklanması bekleniyor.
Ligten çekilmenin henüz netleşmediğine dikkat çekilen Kastamonuspor’dan yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:
“Tüm Türkiye’nin malumu üzere ilimizde çok acı bir afet yaşanmıştır. Felaketin boyutu maalesef çok büyüktür. 8 ilçemiz bu felaketten dolayı nerede ise yaşanılamayacak hale gelmiştir. Bu büyük felaket sonrası Kulüp Yönetimi olarak Türkiye Futbol Federasyonu’na tüm haklarımızın saklı kalması kaydıyla 2021-2022 sezonuna katılmama başvurusunda bulunma mecburiyetinde kaldık. Ancak TFF nezdinde ne böyle bir toplantı oldu, ne de bir karar tarafımıza ulaşmamıştır. Bizimle ilgisi olmayan sosyal medya hesaplarından yapılan açıklamalara itibar edilmemesi gerekmektedir. Yapılan açıklamalarda hem Türkiye Futbol Federasyonu’nu, hem de kulübümüzü töhmet altında bırakmaktadır. Konu ile ilgili gelişmeler yaşandıkça resmi hesaplarımızda gerekli duyurular yapılacaktır.” (HABER: SALİH GÜNER)