Türkiye Futbol Federasyonu 2’nci Lig Beyaz Grup’ta mücadele edecek olan temsilcimiz Kırşehir Belediyespor’un rakiplerinden olan Kastamonuspor, geçtiğimiz ay yaşanan büyük sel felaketini gerekçe göstererek TFF’ye yaptığı ligten çekilme talebi olumlu karşılandı.
Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) yönetim kurulu, kısa bir süre önce yaşanan sel felaketi nedeniyle afet bölgesi ilan edilen Kastamonu'yu, 2. Lig Beyaz Grup'ta temsil eden Kastamonuspor Kulübü'nün, bu sezona mahsus olmak üzere tüm haklarının dondurulmasına yönelik talebini kabul etti.
Önceki gün yapılan yönetim kurulu toplantısında talebi değerlendiren TFF, Kastamonu ilinde yaşanan sel felaketinin olumsuz etkileri, can kayıpları ve halkın yaşadığı travma sebebiyle Kastamonu temsilcisinin 2021-2022 sezonundaki tüm haklarının dondurulmasına, Ziraat Türkiye Kupası'nda yer almamasına ve 2022-2023 sezonunda TFF 2. Lig'de sportif faaliyetlerine devam etmesine karar verdi.
3 TAKIM KÜME DÜŞECEK
Bu karar üzerine Beyaz grupta fikstür gereği GMG Kastamonuspor ile oynayacak olan takımlar BAY geçecek. Normalde 4 takımın küme düşeceği grupta, yeni düzenlemeye göre 3 takım bir alt lige düşecek. Hakları saklı kalacağı için Kastamonuspor, 2022-2023 futbol sezonunda yoluna yine 2. Ligde devam edecek.
3 ve 13. HAFTALAR BAY OLACAK
Kastamonuspor'un lige katılmayacak olması üzerine Kırşehir Belediyespor 3 ile 13’üncü haftayı maç yapmadan BAY geçirecek. Normal lig takvimine göre Kastamonuspor'la 3'üncü haftada karşılaşacak olan yeşil-beyazlı temsilcimiz o haftayı dinlenerek geçirecek. (Haber: Salih GÜNER)