Spor Yorumcusu Yasin Ata:

“Kalan 8 maç play-off'taki konumumuzu belirler”

TFF 2'nci Lig Kırmızı Grup 30'uncu haftasında temsilcimiz Kırşehir Belediyespor, kendi sahasında Karacabey Belediyespor'u 2-1'lik skorla mağlup etti.
Karşılaşmanın bitiş düdüğün ardından gazetemize açıklamalarda bulunan spor yorumcusu Yasin Ata, son 2 karşılaşmadan alınan 4 puanın play-off yolunda büyük önem arz ettiğini söyledi.
Ata yaptığı açıklamada, “Önce Sakaryaspor maçında karşılaşmanın bitimine saniyeler kala atılan gol ve alınan 1 puan, ardından da Karacabey Belediyespor maçının da son saniyelerinde atılan gol ve alınan 3 puan büyük anlam ifade ediyor. Özellikle Teknik Direktör Ercüment Coşkundere'nin eleştirildiği dönemlerde son saniyelerde gelen gollerle Kırşehir Belediyespor play-off hattında kopmamış oldu. Golleri, Ercüment Cokundere'nin kadroda fazla şan vermediği isimlerden olan Furkan Polat ve Şerif Doğan'ın atması da yeşil-beyazlı ekibimiz adına hem puan hem de oyuncuların kazanılması adına önemliydi. Haftalardır kötü oynayan Abdulkadir Akyıldız'a bu kadar ısrar eden Ercüment hoca, takımdaki oyuncuların rotasyonun da zamanında kullanamaması eleştirilere neden olmuştur. 28'inci haftada oynanan Pazarspor maçında 57'nci dakikasında Kırşehir Belediyespor'un 3-0 önde olmasına rağmen 74'te yapmış olduğu değişikliklerde hiçbir genç oyuncuya şans vermemesi büyük eleştirilere neden olmuştu. Karacabey Belediyespor maçında skor 1-1 iken Kırşehir Belediyespor'un galibiyet için gole ihtiyacı varken sahanın en iyi isimlerinden olan Ali Kuçik'in oyundan alması, Hakan Yavuz'u oyundan alarak stoper Oğuzhan'ı oyuna sokması Ercüment hocaya eleştirilere neden olurken, Şerif Doğan'ın son saniyede attığı gol tüm olumsuzlukların üzerini örttü. Ali Kuçik, geldiği günden buyana sezonun en iyi futbolunu oynadı. Rakip kalede gol attı, kendi kalesinden topu çizgiden çıkardı, rakip atağı kesti. Böyle değerlendirecek olursak en verimli maçını geri bırakmış oldu. Kırşehir Belediyespor, elindeki kadro rotasyonunu düzgün kullanırsa play-off yolunda önemli maçları kolaylıkla atlatabilir. Lakin, bu kadar sık oynanan ligde kadro rotasyonunu düzgün kullanmak, oyuncuları hazırlamakta teknik ekibin işi. 2 haftadır son saniyede gelen goller ve alınan 4 puan tüm olumsuzlukları kapatarak, olumlu düşmelere neden oluyor. Kırşehir Belediyespor özellikle Bodrumspor maçından sonra bir fikstür avantajı oluşacak. Play-off için kalan maçlarının daha avantajlı duruma geçeceğini düşünüyorum. Bundan sonraki maçlarda Kırşehir Belediyespor teknik heyeti hata yapmaz ise, play-off'a kalır. Kalan 8 maç Kırşehir Belediyespor'un play-off'taki konumunu belirler” ifadeleri kullandı. (HABER: SALİH GÜNER)