Başarılar Bozkırın Sultanları’na…

Kadınlar Hentbol Ligi’nde ikinci yarı start alıyor

Türkiye Hentbol Federasyonu (THF) Kadınlar 1’inci Lig B grubunda heyecan 2 aylık aranın ardından bu hafta start alıyor.
Grubunda oynadığı 9 maçta topladığı 12 puanla ilk devreyi 3’üncü sırada tamamlayan temsilcimiz Kırşehir Belediyespor, Pazar günü ligde hedefi kalmayan ve küme düşme hattının 3 puan önünde bulunan İstanbul ekibi Göktürkspor ile karşı karşıya gelecek. Çatalca Kestanelik Spor Salonunda oynanacak olan karşılaşma saat 13.00’da başlayacak.
Ligin ilk yarısında oynadığı 9 maçta 6 galibiyet alıp 3 maçın 2’sini 1 sayı farkla kaybeden yeşil-beyazlı kızlarımız 2022 yılının ilk maçına galibiyetle başlamanın planlarını yapıyor. Yaklaşık 2 aylık aranın tamamında sabah ve akşam olmak üzere belirli günler çift antrenmanla 2’nci yarıya hazırlana Bozkırın Sultanları ligin ilk yarısında mağlup ettiği rakibini yine mağlup etmek.
Hatırlanacağı gibi ligin ilk yarısında oynanan maçı yeşil-beyazlı temsilcimiz 33-26 kazanarak sezona galibiyetle başlamıştı.
Kırşehir Belediyespor’un deplasmanda oynayacağı Göktürkspor maçı dışında grupta birbirinden zorlu 4 karşılaşma daha oynanacak.
İlk yarının son maçında evinde Polatlı Belediyespor’u yenerek devreyi lider olarak kapatan Bursa temsilcisi Mudanya Belediyespor, kendi sahasında Play-Off iddiasını sürdürmek isteyen Karaman Minik Atılımspor ile karşılaşacak. Mudanya Spor Salonunda oynanacak karşılaşma saat 13.00’da başlayacak.
İlk yarının son maçında Mudanya Belediyespor’a 34-28 kaybederek bu sezon ilk yenilgisini alıp liderlikten olan Polatlı Belediyespor, Pazar günü 2’nci yarıyı deplasmanda açacak. Başkent temsilcisi deplasmanda Bolu Belediyespor’la karşı karşıya gelecek. Bolu Karaçayır Spor Salonundaki karşılaşma saat 14.00’da oynanacak.
Haftanın diğer karşılaşmalarında ise 12 puanla ilk devreyi Kırşehir’in ardından averajla 4’üncü sırada tamamlayan Maltepespor, kendi sahasında bir diğer Antalya ekibi Gazispor’la karşılaşacak. Döşemealtı Spor salonunda oynanacak olan karşılaşma saat 13.00’da başlayacak.
10’uncu haftanın son karşılaşmasında Play-Off hedefinden uzaklaşan İzmir Gençlikspor, kendi sahasında Hoca Ahmet Yesevi Spor ile karşılaşacak. Serdar Yereli Spor Salonundaki maç saat 13.00’da başlayacak. (HABER: SALİH GÜNER)