Türkiye Hentbol Federasyonu 2021-2022 Sezonunda Kadınlar 1. Ligi’nde mücadele edecek olan Kırşehir Belediyesi GSK Kadın Hentbol Takımımız transfer çalışmalarına başladı.
Belediye Başkan Yardımcısı Osman Uçar’ın makamında yapılan imza töreninde ilk olarak kulüp sporcularından Esra Gözüm, Gökçe Güney ve Nazlıcan Özdemir ile sözleşme yenilendi.
Burada konuşan Belediye Başkan Yardımcısı Osman Uçar 9 ay gibi kısa bir sürede kurulan ve amatörden başlayıp önce 2. Lig, ardından da 1. Lig’e çıkan Kadın Hentbol Takımımızın hedefinin Süper Lig olduğunu ve Kırşehir halkının desteklerini beklediklerini söyledi.
Kırşehir Belediyespor Kadın hentbol takımına imza atan bayan hentbolcuları kutlayan ve başarılar dileyen Osman Uçar, hedeflerinin 1. Lig’te de başarılı olarak Kırşehir’i en iyi şekilde temsil etmek olduğunu sözlerine ekledi.
FİKSTÜR ÇEKİLDİ
Bu arada Türkiye Hentbol Federasyonu 2021-2022 Hentbol Sezonunda fikstürler çekildi. Bu yıl Kırşehir’i Kadınlar 1. Lig’de temsil edecek Kırşehir Belediye Gençlik Spor Kulübü B Grubu’nda yer aldı. Temsilcimiz grupta Karaman Minik Atılım Spor Kulübü, Mudanya Belediyesi Spor Kulübü,  İzmir GSK, Antalya Gazi Gençlik Spor Kulübü, Maltepe Spor Kulübü, Hoca Ahmet Yesevi Spor Kulübü, Karaman Minik Atılım ve Göktürk Gençlik SK kulübü takımlarıyla mücadele edecek.
Geçtiğimiz sezon ortaya koyduğu performansla 4’üncü etaba kadar yükselen ve Ankara’daki maçlarda da 3 maçta 1 galibiyet, 2 yenilgi alarak 1’inci ligin kapısından dönen Kırşehir Belediyespor’a Türkiye Hentbol Federasyonu’ndan davet yazısı gelerek 1’inci Lige kabul edildi.
1’inci Lige kabul edilmesinin ardından Federasyonu’nun resmi sayfasında kadınlar 1’inci Ligde hem gruplar hemde fikstür belli oldu. Yeşil-beyazlılarımızın ilk yarı fikstürü şu şekilde:
1.HAFTA: Kırşehir Belediyespor-Göktürk Spor Kulübü (9 Ekim Cumartesi)
2.HAFTA: Maltepe Spor Kulübü-Kırşehir Belediyespor (16 Ekim Cumartesi)
3.HAFTA: Kırşehir Belediyespor-İzmir Gençlik ve Spor Kulübü (23 Ekim Cumartesi)
4.HAFTA: Mudanya Belediyespor Kulübü-Kırşehir Belediyespor (30 Ekim Cumartesi)
5.HAFTA: Kırşehir Belediyespor-Bolu Belediyespor Kulübü (6 Kasım Cumartesi)
6.HAFTA: Polatli Belediyespor Kulübü-Kırşehir Belediyespor (13 Kasım Cumartesi)
7.HAFTA: Kırşehir Belediyespor-Karaman Minik Atılım SK (20 Kasım Cumartesi)
8.HAFTA: Hoca Ahmet Yesevi SK-Kırşehir Belediyespor (27 Kasım Cumartesi)
9.HAFTA: Kırşehir Belediyespor-Antalya Gazi Gençlik ve SK (4 Aralık Cumartesi)