TFF Misli.com 2. Lig’te başarılı bir sezon yaşayarak ligi üçüncü sırada tamamlayarak Play-Off’a katılma hakkı kazanan Kırşehir Belediyespor, 12 Mayıs’ta Kırklareli’nde oynadığı ve 2-1 kazandığı Play-Off müsabakaları Kırmızı Grup Çeyrek Final karşılaşmasının ikinci maçında kendi sahasında Kırklarelispor’la golsüz berabere kalarak adını yarı finale yazdırmayı başardı.
16 Mayıs Pazar günü Ahi Stadı’nda oynanan Kırmızı Grup Play-Off Müsabakaları Çeyrek Final maçını Vali İbrahim Akın, CHP Ankara Milletvekili Kırşehirli hemşehrimiz Yıldırım Kaya, CHP Kırşehir Milletvekili Metin İlhan, Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu,  AK Partili Nevşehir Belediye Başkanı Mehmet Savran AK Parti Kırşehir İl Başkanı Seher Ünsal, Kırşehir Emniyet Müdürü Murat Türesin, Kırşehir Belediye Başkan Yardımcısı Asaf Kayaoğlu, Osman Uçar ve Hamza Çam, Kırşehir Belediyespor Kulübü Başkanı Mustafa Bulut, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mustafa Yılmaz, Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı Bahamettin Öztürk,  Gençlik ve Spor İl Müdürü Numan Nafiz Şahin ile 100’e yakın taraftar katıldı.
Zaman zaman heyecanlanan il yöneticileri 90 dakika sonunda büyük sevinç yaşadı.
Vali İbrahim Akın, Kırşehir Belediyespor yönetimini, teknik heyet ve futbolcularını kutlayarak, “Kırşehir Belediyespor’umuzun elde ettiği bu başarı hepimiz için mutluluk ve gurur kaynağı olmuştur. Emeği geçen herkesi kutluyor, başarılar diliyorum. İnşallah hedefimiz olan TFF 1. Lig’e yükseliriz” dedi.
CHP Ankara Milletvekili Yıldırım Kaya ise “Kırşehir Belediyesporumuz elde ettiği şampiyonluklar ve başarılarla hepimizin göğsünü kabartmaya devam ediyor. Takımımız bugün bir üst tura yükselerek hepimizi bir kez daha sevince boğdu. Gönlümüz takımımızın TFF 1. Ligi’ne yükselmesi. Bunu da hep birlikte başaracağız” diye konuştu.
Yeşil-beyazlı ekibimizin Onursal Başkanı Kırşehir Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu, “Her türlü imkânsızlıklarımıza rağmen yönetim kurulumuzun büyük çabaları sonucu takımımız play-off’ta bir üst tura yükseldi. Bu başarı hepimizin başarısıdır. Emeği geçen herkesi kutluyor, başarılarının devamını diliyorum. Yokluk ve sıkıntı içinde oluşturulan, elini taşın altına koyan akılcı yönetim, akılcı transfer, başarılı bir ekip çalışması sonucu elde edilen bu başarıyı kimse küçümsememeli. Gönlümüzün elbette TFF 1.Lig’e yükselmektir. Bunu başarmak için de sonuna kadar çalışıp mücadele etmeye devam edeceğiz” dedi.
Kırklarelispor’u deplasmanda 2-1 yenip, evinde golsüz berabere kalarak yarı finale yükselen Kırşehir Belediyespor’un Kulüp Başkanı Mustafa Bulut, hakemin bitiş düdüğünün ardından yeşil-beyazlı ekibin futbolcularının sevinç gösterisine katıldı. Kırşehir Belediyespor’un elde ettiği başarının sevincini yaşayan Başkan Bulut, gazetemize yaptığı açıklamada, “Biz göreve gelirken kongrede Kırşehir Belediyespor’da birlik ve beraberlik olmalı. Eğer bunu başarabilirsek hedefimiz bu grupta play-oflara katılacağız. İşte önce bunu başardık, şimdi de play-off’ta Kırklarelispor’u eleyerek yarı finale yükseldik. Bu saatten sonra tek hedefimiz Sakaryaspor’u da eleyerek finale yükselmek. Bunun için her türlü kısır çekişmeleri, eleştirileri bir kenara bırakıp hedefimize kenetlenmek zorundayız. İnşallah hep birlikte tek yumruk olup, Kırşehir Belediyespor’umuzu layık olduğu TFF 1. Ligi’ne yükseltmektir” dedi. (HABER: SALİH GÜNER)