1969 yılında kurulan Kırşehirspor yıllarca 3. Lig ve 2. Lig’te başarıyla ilimizi temsil etti. Ancak kötü yönetimler sonucu tarihin tozlu yapraklarında silinip gitti. 
1969 yılında kurulan ve o yıllarda doğru dürüst sahası olmayan, ancak yıllarca 2. Lig ve 3. Lig’de mücadele eden bir Kırşehirspor vardı. Kırşehirspor’u sevenler yıllarca fedakârca yöneticilik yaptı. Kırşehir’in kendi evlatları bu takımda yıllarca karşılıksız ve severek forma giydi. 
1984 yılına kadar zaman zaman sıkıntılar yaşasa ve asansör takım olsa da mücadele ettiği her sezonda forma giyen futbolcular yeşil-beyazlı formanın hakkını vermişlerdi. 
İşte yukarıdaki fotoğraf 1973-74 sezonunda 3. Lig’te mücadele eden efsane Kırşehirspor kadrosu…
Bu fotoğrafı o sezon başarıyla forma giyen futbolcularımızdan Yılmaz (oturanlardan soldan sağa 4’üncü sıradaki) bizim gazetemiz yazarlarından, eski Kırşehirspor futbolcularından Osman İlhan’a göndermiş, o da bana vererek bu fotoğrafı sizlere aktardım. 
Bu kadrodaki isimleri şöyle bir hatırlatalım:
Ayaktakiler: Soldan sağa Çetin, Vehbi, Turgut, Kulüp Başkanı Hacı Gülten, K. Yaşar, Mehmet. 
Oturanlar soldan sağa B. Yaşar, K. Mehmet, Selami, Yılmaz, H. Ahmet, Amigo Cevat, Feyzullah. 
1969’da kurulan ve 1984’e kadar Kırşehirspor adıyla Türkiye liglerinde mücadele eden takımımız, daha sonra Yeni Kırşehirspor adıyla liglere katıldı. Bu takımımız da silinince 1999'da Türkiye 3. Ligi’ne çıkan PETLAS Kırşehirspor ve 2001'de Yeni Kırşehirspor olarak lige devam etti. Bu takımımız da uzun süre yaşamadı, kötü yönetimler sonucu silinip gitti. 
2013 yılında Yeşil Kırşehirspor’un adı daha sonra Kırşehir Belediyespor oldu ve bugün başarıyla 2. Lig’te Kırşehir’i temsil ediyor, hatta TFF 1. Lig’e yükselme yolunda emin adımlarla ilerliyor.
Yukarıda anılarda kalan bu fotoğrafı Arif Çoban çekmiş.  
Arif Çoban Kırşehirspor’u yıllarca takip etti. Kırşehir’deki tüm maçlarında yeşil-beyazlıların 12. adamı oldu. Deplasmanlara gitti, bazen takımın otobüs parasını, futbolcuların yemek paralarını cebinden karşıladı.
1969 yılında kurulan Kırşehirspor’un bütün kadro fotoğraflarını arşivinde gözü gibi koruyan Arif Çoban’da nice yeşil-beyazlı takımımıza ait fotoğraflar bulunuyor.
Bugün Kırşehir’den daha küçük il ve ilçelerin takımları Süper Lig’de, 1. Lig’te başarıyla temsil edilirken, takımımız da belediye Başkanımız Selahattin Ekicioğlu ve ekibinin başarılı bir yönetimi sonucu TFF Birinci Ligi’ne yükseltmek için varını, yoğunu ortaya koyuyor.
TFF 1. Lig yolunda Kırşehir Belediyesporumuzun her zaman yanında olan Sayın Valimiz İbrahim Akın’a, Belediye Başkanımız Selahattin Ekicioğlu’na, Kulüp Başkanımız Mustafa Bulut ve yönetimine, teknik heyetimize, futbolcu kardeşlerimize, maddi ve manevi destek veren bütün hemşehrimize, doktor Gündüz Yücesan’dan malzemecisine, aşçısından temizlikçisine, onikinci adam tüm taraftarlarımıza teşekkür ediyoruz. 
*SALİH GÜNER