TFF 2. ve 3. Lig fikstür çekimi Ankara’da yapıldı, lig 4-5 Eylül’de başlayacak….

İLK HAFTA DEPLASMANDA PAZARSPOR İLE OYNAYACAĞIZ

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) 2. Ligde 2021-2022 futbol sezonu fikstürü çekildi. 19 takımdan oluşan Beyaz grupta yer alan Kırşehir Belediyespor’un ilk rakibi Pazarspor oldu.
4 Eylül’de başlayacak yeni sezon için artık geri sayıma geçildi. Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) grupların ardından fikstür kurasını çekti. Kırşehir Belediyespor’un mücadele ettiği Beyaz grupta ilk hafta 4 ya da 5 Eylül’de oynanacak. Yeşil-beyazlı temsilcimiz son 2 sezondur olduğu gibi yine sezonu deplasmanda açacak. Rakip bu kez Rize ekibi Pazarspor.
2021-2022 Sezonu TFF 2. Lig ve TFF 3. Lig Fikstür Çekimi, Ankara JW Marriot Oteli'nde düzenlenen TFF Genel Kurul Toplantısı sonrasında yapıldı.
TFF Başkanı Nihat Özdemir ve TFF Yönetim Kurulu üyelerinin katıldığı fikstür çekimi, TFF Başkan Vekili Yılmaz Büyükaydın, TFF Genel Sekreteri Kadir Kardaş ve Maç Planlama Müdürü Besim Yalçın tarafından gerçekleştirildi. Fikstür çekimine Kırşehir Belediyespor Kulübü Bakanı Mustafa Bulut ile diğer kulüplerin başkan ve temsilcileri katıldı.
YILMAZ BÜYÜKAYDIN: ALT LİGLERİ HEP TEŞVİK EDİYORUZ
TFF Başkan Vekili Yılmaz Büyükaydın, fikstür töreninde yaptığı konuşmada alt lig takımlarına verdikleri öneme değinirken, "Öncelikle Genel Kurul'a katılımınızdan dolayı hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Dün akşam 2 ve 3. Lig Kulüpler Birliği Derneği başkanlığına yeniden seçilen Sayın Volkan Can'ı ve Yönetim Kurulundaki arkadaşları tebrik ediyor, başarılar diliyorum. Geçen sezon çok ciddi zorlukları geçerek sezonu tamamladık. Yeni sezon fikstürünü de çekerek yeni sezonun heyecanını yaşayacağız. Ben de içinizden gelen bir arkadaşınız olarak alt liglere ne kadar değer verdiğimizi biliyorsunuz. Sizlerin de gençlere ne kadar değer verdiğinizi biliyoruz. Biz de sizleri teşvik etmeye çalışıyoruz. Yeni sezonun hayırlı olmasını diliyorum" dedi.
Fikstür çekiminin ardından bir açıklama yapan Kırşehir Belediyespor Teknik Direktörü Hakkı Hocaoğlu, “Grubumuzdaki maçlar 4-5 Eylül 2021 tarihinde oynanacak maçlarla başlayacak. İlk maçımızı deplasmanda Pazarspor ile yapacağız. İnşallah bu maça çok iyi bir şekilde hazırlanıp, lige güzel bir başlangıçla girmek istiyoruz.  Kırşehir’de herkesin bizlerden beklentisinin yüksek olduğunu biliyorum. Başkanımız ve yöneticilerimizin gayret ve çabaları ile iyi bir takım kurmak için çabalıyoruz. İnşallah bu hafta içinde diğer transferlerimiz de sonuçlanır ve tam kadro lige hazırlanmaya başlarız. Grubumuzda 19 takım yer alıyor ve lig sonunda 4 takım 3. Lige düşecek. Dolayısı ile maçlar çok zor geçecek. Şimdiden Play-off oynamak veya ligi şurada burada bitiririz demek kesinlikle doğru değil. Diğer grupta olduğu gibi bu grupta da iyi takımlar var. İnşallah Eylül ayında başlayacak lige kadar hem iyi bir kadro kurup, hem de çok çalışarak başarılı olmak için bütün gücümüzü ortaya koyacağız. Daha ligin başlamasına bir aydan fazla bir süre var. Bu süreyi çok iyi değerlendirip, lige iyi bir başlangıç yapmak istiyoruz” diye konuştu.
TFF 2. Lig ve TFF 3. Lig'de yeni sezon 4-5 Eylül 2021 tarihinde oynanacak maçlarla başlayacak. Geçtiğimiz günlere çekilen kur’a sonucu Kırşehir Belediyespor’un grubunda şu takımlar bulunuyor:
Kırşehir Belediyespor, Kırklarelispor, Pendikspor, GMG Kastamonuspor, Zonguldakspor, Ankara Demirspor, Eskişehirspor, Karacabey Belediyespor, Akhisarspor, Bucaspor 1928, Uşakspor AŞ, Nazilli Belediyespor, 1922 Konyaspor, Isparta 32 Spor, Şanlıurfaspor, Tarsus İdmanyurdu, Amed Sportif, Anagold 24 Erzincanspor, Pazarspor şeklinde oluşmuştu.
İLK YARI 112 GÜN SÜRECEK
4 ya da 5 Eylül’de start düdüğünün çalacağı 19 takımlı Beyaz grupta ilk yarı 26 Aralık Pazar günü tamamlanacak. 18 haftalık ilk devre maratonu 112 gün sürecek. Normal planlamaya göre hafta sonu oynanacak maçların 2’si hafta arasına konuldu. Hafta arası maçları 6 ve 12’nci haftaya denk geliyor.
2. Ligde devre arası kısa tutulacak. Normalde 30 gün olan ara tatili bu kez 20 günle sınırlandırıldı. Kısa aranın ardından ikinci yarı 16 Ocak 2022 tarihinde başlayıp, 104 günlük heyecanın ardından 30 Nisan 2022 tarihinde sona erecek. İkinci yarıda hafta arası maçları 22, 27 ve 32’nci hafta olarak belirlendi. 
4 TAKIM KÜME DÜŞECEK
Beyaz grup, geçen sezon olduğu gibi yeni sezonda da yine 19 takımla oynanacak. Dolayısıyla her hafta bir takım maç yapmadan BAY geçecek. 19 takım olmasına karşın grupta son 4 takım bir alt lige düşürülecek. Bu durum sadece Beyaz grup için geçerli değil. 20 takımlı kırmızı gruptan da 4 takım küme düşecek. Burada amaç, 2. Ligde 39 olan takım sayısını 2022-2023 sezonunda 38’e düşürmek.
1.Lige çıkacak takım sayısında ise değişiklik yok. Her zaman ki gibi 3 takım terfi sevinci yaşayacak. Bu takımlardan 2’si gruplarından direkt şampiyon, 1’i ise Play-Off şampiyonu olarak çıkacak. 
Çarşamba günü Ankara’da Kırşehir Belediyespor Kulübü Başkanı Mustafa Bulut’un da hazır bulunduğu fikstür çekimi sonunda 2. Lig, Beyaz Grup’ta ilk yarının maç programı şöyle:
Karacabey Belediyespor-Eskişehirspor, Şanlıurfaspor-Ankara Demirspor, Kırklarelispor-Nazilli Belediyespor, Pazarspor-Kırşehir Belediyespor, Amedspor-Uşakspor, Kastamonuspor-Pendikspor, Zonguldak Kömürspor-Akhisarspor, Bucaspor-Ispartaspor, 1922 Konyaspor-Tarsus İdman Yurdu.
Çekilen fisktür çekimin Kırşehir Belediyespor’un ilk yarı maçlarının fikstürü şöyle: 
1.Hafta: Pazarspor-Kırşehir Belediyespor
2.Hafta: Kırşehir Belediyespor-Amedspor
3.Hafta: Kastamonuspor-Kırşehir Belediyespor
4.Hafta: Kırşehir Belediyespor-Zonguldakspor
5.Hafta: Bucaspor-Kırşehir Belediyespor
6.Hafta: Kırşehir Belediyespor-1922 Konyaspor
7.Hafta: Erzincanspor-Kırşehir Belediyespor
8.Hafta: Kırşehir Belediyespor-Tarsus İdmanyurdu
9.Hafta: Ispartaspor-Kırşehir Belediyespor
10.Hafta: Kırşehir Belediyespor-Akhisarspor
11.Hafta: Pendikspor-Kırşehir Belediyespor
12.Hafta: Kırşehir Belediyespor-Uşakspor
13.Hafta: Maç yapmadan bay geçiyoruz
14.Hafta: Nazilli Belediyespor-Kırşehir Belediyespor
15.Hafta: Kırşehir Belediyespor-Ankara Demirspor
16.Hafta: Eskişehirspor-Kırşehir Belediyespor
17.Hafta: Kırşehir Belediyespor-Karacabey Belediyespor
18.Hafta: Şanlıurfaspor-Kırşehir Belediyespor
19.Hafta: Kırşehir Belediyespor-Karacabey Belediyespor
(HABER: SALİH GÜNER)