Kırşehir Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Numan Nafiz Şahin, önceki gün Okçuluk antrenmanı yapan sporcular ile bir araya geldi.
Spor İl Müdürü Şahin, İl Spor Merkezleri faaliyetleri kapsamında Ahi Stadyumunda gerçekleştirilen okçuluk antrenmanına ziyarette sporcularla ve antrenörlerle sohbet edip çalışmalar hakkında bilgi aldı.
Numan Nafiz Şahin, farklı dallarda açılan Yaz Spor okullarını yerinde incelerken, Ahi Stadyumunda antrenman yapan ve ilimizi her kategoride başarıyla temsil eden Okçuluk takımı sporcularıyla biraraya geldi.
Okçuluk Antrenörü Yahya Ulaş’tan bilgiler alan Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Numan Nafiz Şahin, ilimize başarılar getiren Okçuluk takımı ile bir araya gelerek aynı başarılarının artarak devam etmesini istedi.
Ata sporu okçuluğun Kırşehir’de de büyük ilgi görmesinin kendilerini gelecek için umutlandırdığını belirten, Kırşehir Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Okçuluk Antrenörü Yahya Ulaş, “Amacımız okçuluk sporunu ilimizde tanıtmak ve turnuvalarda ülkemizi başarıyla temsil edecek başarılı sporcular yetiştirmektir" dedi.
Yahya Ulaş, okçuluk kursuna ilk etapta 9-12 yaş arası, 50 sporcunun katıldığını, haftanın 3 günü Salı- Çarşamba- Perşembe günleri 9.00' ile 10.30' saatleri arasında kursun yapıldığını belirterek, bu sayının artacağını söyledi. Ayrıca temel okçuluk eğitimi sonunda yetenekli sporcularımızla altyapı çalışma grubu olarak kış dönemi boyunca da çalışmalara devam etmeyi planlıyoruz” dedi.
Ulaş, Ahi Stadı'nda verilen eğitimlerde temel okçuluğa yönelik dersler alan kursiyerlere öncelikle okçulukta kullanılan malzemelerin tanıtıldığını, ardından ok atma eğitimlerinin verildiğini ifade etti.
Öte yandan Kırşehir Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü bünyesinde "İl Spor Merkezleri" kapsamında açılan okçuluk kursu devam ediyor. (HABER: SALİH GÜNER)