Yeşil-beyazlı kulübün Başkanı Mustafa Bulut, gelecek hafta başlayacak ikinci yarı öncesi konuştu:

“İKİNCİ YARIYA ÇOK İYİ GİRMEK İSTİYORUZ”

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) 2’nci Lig Kırmızı Grupta ilk yarıyı 33 puanla 5’inci sırada tamamlayan temsilcimiz Kırşehir Belediyespor’un Antalya kampı sona erdi.
Antalya’da verimli bir kamp dönemi geçirdiklerini ve zor geçecek olan 2’nci yarıya hazır hale geldiklerini söyleyen Başkan Mustafa Bulut, “Ligin ilk yarısını 33 puanla tamamladık. Gerçekten zorlu ve güçlü takımlarla mücadele ediyoruz. İkinci yarı hazırlıklarına yarından itibaren Kırşehir’de devam edeceğiz. Artık evimizdeki hazırlıklarımızı Turgutluspor maçı üzerine yapacağız. Ligin ilk yarısında hiç ummadık puan kayıpları yaşadık. İlk yarıyı daha iyi bir noktada bitirebilirdik. Ligin 2’nci yarısı gerçekten çok ama çok zor geçecek. İlk yarıdan tecrübemiz var. Bunun için Turgutluspor maçının her maçtan çok daha zor olacağını biliyoruz" diye konuştu.
Ligin 2’nci yarısı itibariyle takımdan giden ve gelen oyuncular olduğunu söyleyen Kırşehir Belediyespor Başkanı Mustafa Bulut, “İkinci yarıda gerçekten takıma oyuncu transfer etmek oldukça zor. Geçtiğimiz sezon ikinci yarıdaki yaptığımız birçok transferde yaptığımız hatayı bu sezon yapmadık ve transfer ettiğimiz futbolcular şuan takımla birlikte yer alıyor. Bu transferleri birkaç gün içinde basın mensuplarıyla bir araya gelip açıklayacağız. Takımımızda giden oyuncular da oldu. Ben şahsım adına giden futbolculara takımımıza vermiş olduğu emeklerden dolayı teşekkür ediyorum. Ligin ikinci yarısı Çarşamba günü başlıyor. Geçekten ilk 5 ve 6’ncı hafta alacağımız skorlar bizleri doğrudan etkileyeceğiz. Bizler Kırşehir Belediyespor olarak ilk 5 maçta 13 puan hedefliyoruz. Bu hedefimizi tutturarak kalan maçlardan da az kayıpla çıkıp istediğimiz noktada ligi tamamlamayı hedefliyoruz. İkinci yarılar her zaman zor olur. Çünkü herkes kendini daha iyi tanıyor. O yüzden biraz detaylar üzerinde çalışılması gerektiğini düşünüyorum. Biz onu yapmaya çalışıyoruz. İkinci yarı iyi bir başlangıç yapıp bu durumu istikrarlı bir hale getirebilmek bizim adımıza çok önemli olacak" açıklamasında bulundu.
27 Ocak’ta başlayacak ligin ikinci yarısında oynayacakları ilk 5 maçın çok önemli olduğuna dikkati çeken Başkan Bulut, “Bütün çabamız ligin ikinci yarısına daha güçlü ve eksiksiz bir kadro ile girip seri galibiyetler elde ederek zirve yarışında üst sıralarda yer almak. Oynayacağımız 4 maç hayati önem taşıyacak. Bu süreçte toplanacak her bir puan, haneye artı olarak yazılacak. Hedefimiz en az 5 maçta 13’ünü kazanmak. Bu rakamlara ulaştığımız takdirde zirve yolunda çok önemli virajları geride bırakmış olacağız.  Aksi durumda ise sıkıntılı bir lig sürecine girebiliriz. Çünkü sonraki haftalarda oynanacak rakiplerin büyük bir bölümü, ya play-off’u kovalayan, ya da play-off’ta tutunmaya çalışan takımlar olacak” diye konuştu. 
Öte yandan Antalya kampını sürdüren Kırşehir Belediyespor’da Teknik Direktör Ercüment Coşkundere, iyi bir kamp dönemi geçirdiklerini gelecek hafta başlayacak lige en iyi şekilde hazırlandıklarını ifade etti.
Coşkundere, 27 Ocak’ta Ahi Stadı’nda karşılaşacakları Turgutluspor’nun grubun güçlü ekiplerinden biri olduğunu, hedeflerinin ikinci yarıya galibiyetle başlayarak rövanşı almak olduğunu ifade etti.
12 gün süren kampın oldukça yararlı geçtiğine dikkat çekin Coşkundere, “Ligin 2’nci yarısının zor geçeceğini biliyoruz. Antalya kampı takımımız için hem kaynaşma, hem de forma rekabeti için çok iyi olduğu inancındayız. Hem takım oyunu hem de fizik kondisyon üzerinde çalışmalar yaptık. Ligin ikinci yarısının oldukça zorlu ve geçeceği düşüncesindeyiz. Gerçekten çok iyi bir takım olduk ve play-off hedefimizi sonuna kadar sürdürmek istiyoruz. Bizler teknik ekip olarak işimize bakacağız. Çekinmeden sahada en iyi şekilde mücadelemizi ortaya koyacağız. Artık tek düşüncemiz var o da galibiyet, bütün çalışmalarımızı o yönde yapacağız. Turgutluspor bu ligin güçlü ekiplerinden biri. İlk yarıyı iyi bir noktada bitirdiler. Gerçekten zor bir karşılaşma olacak. İnşallah o maçı kazanarak 2’nci yarıya moralli başlamak istiyoruz” şeklinde konuştu.
Kırşehir Belediyespor Teknik Direktör Gürses Kılıç ile yollarını ayırıp, takımın başına Ercüment Coşkundere’yi getirdikten oynadığı ilk maçta Kardemir Karabükspor’u 4-0 yenerek ilk yarıyı 33 puanla 5’nci sırada kapatmıştı. (HABER: SALİH GÜNER)