Kırşehir Belediyespor’un 1’inci Lige çıkma mücadelesi vereceği Ankara’daki maç takvimi belli oldu. 
Yeşil-beyazlı temsilcimiz, Kızıltepe Spor Kulübü, Karaman Minik Atılım Spor Kulübü, Hoca Ahmet Yesevi Spor Kulübü, Göktürk Spor Kulübü, İzmir Gençlik Hizmetleri ve Gençlik Spor Kulübü ile birlikte 1’inci Lige çıkma mücadelesi verecek.
Kırşehir Belediyespor Hentbol takımımız ilk maçını 11 Haziran Cuma günü saat 14.30’da Ahmet Yesevi Spor Kulübü 2’nci maçını 12 Haziran Cumartesi günü 14.30’da Karaman Minik Atılım Spor Kulübü ile 3’üncü ve son maçını 13 Haziran Pazar günü saat 14.30’da İzmir Gençlik Hizmetleri ve İzmir Gençlik Hizmetleri ve Gençlik Spor Kulübü ile karşı karşıya gelecek.
Türkiye Hentbol Federasyonu (THF) 2’nci Lig Play-Off’tan 1’inci Lige çıkma mücadelesi verecek olan temsilcimiz Kırşehir Belediyespor Hentbol takımımız 11-13 Haziran tarihleri arasında Ankara’da düzenlenecek olan 1’inci Lige yükselme Play-Off müsabakalarına Kındam’da bulunan Spor Salonunda yaptığı taktik ağırlıklı çalışmayla hazırlıklarına başladı.
Antrenör Mustafa Fidan ve Murat Kılıç yönetiminde hazırlıklarına başlayan Kırşehir Belediyespor’da moraller yerinde.
Kırşehir’de düzenlenen 3’üncü etap Play-Off’ta 6 takım arasında 3’üncü bitirerek adını Ankara’daki finallere yazdıran Kırşehir temsilcisi çalışmalarına 4 günlük aranın ardından tekrar başladı.
Kındam’da bulunan Kırşehir Spor Salonda gerçekleştirilen antrenmana tüm sporcular katılırken, ısınma hareketleri ile başlayan antrenman daha sonra 7 metre şut çalışması ve çift kale maçla sona erdi.
Yeşil-beyazlı temsilcimiz 10 Haziran tarihine kadar Güneykent tesisinde kamp yapıp çalışmalarını Kındam’da sürdürecek.
“ÇALIŞMALARIMIZIN KARŞILIĞINI 1’İNCİ LİGE ÇIKARAK ALACAĞIZ”
Yeşil-beyazlı ekibin antrenörleri Mustafa Fidan ve Murat Kılıç, play-off maçlarında bütün güçlerini ortaya koyarak 1. Lig’e çıkmak istediklerini açıkladı. 
Ankara’da düzenlenecek kadınlar Play-Off müsabakalarında ilimizi temsil edecek olan Kırşehir Belediyespor Hentbol takımının antrenörü Mustafa Fidan ve Murat Kılıç Kındam’da bulunan Kırşehir Spor Salonu’nda çalışmalar sırasında gazetemize yaptığı açıklamada, çok çalışarak buralara geldiğini ve Ankara’da ki finallerde de çalışmalarının karşılığını 1’inci Lige çıkarak alacaklarını belirtti.
Genç, koşan ve mücadele eden bir ekiple Ankara’da mücadele edeceklerini belirten tecrübeli hoca Mustafa Fidan ve Murat Kılıç, “Buradaki amacımız Kırşehir’i hentbol dalında en iyi şekilde temsil etmek. Kırşehir’deki 3’üncü etapta herkes takımımız gördü ve hayranlıkla seyretti. Yaş ortalaması bu ligin çok çok altında olan genç, koşan ve mücadele eden bir takımız. Tabiki genç olduğumuz için böylesine üst düzey bir platformda ezilmeden aslanlar gibi mücadele ederek buralara geldik. Şimdi 1’inci Lige çıkabilmek için önümüzde sadece bir engel kaldı. İnşallah emeklerimizin karşılığını 1’inci Lige çıkarak alırız. Gerçekten buralara kadar gelmemizde destek olan başta Kırşehir Belediye Başkanımız Selahattin Ekicioğlu, Hentbol takımımızın idarecilerine çok teşekkür ederiz. Kırşehir Hentbolda 1’inci Ligi kaldıracak tesise ve imkanlara sahip bir il. Bunun içinde bizler gece gündüz çalışmalarımızı sürdürüyoruz. İnşallah Ankara’dan iyi bir sonuçlarla ilimize 1’inci Lige çıkmış bir takım olarak döneriz” ifadelerini kullandı.
Çalışmalarını yoğun bir şekilde sürdürdüklerini vurgulayan Antrenör Mustafa Fidan ve Murat Kılıç, “Şuanda play-off aşamasındayız. Ankara’da Play-Off maçları oynayacağız ve buradan inanıyoruz ki iyi bir skorlar alıp 1’inci lige adım atmış olacağız. Ekibimize yeni katılan arkadaşlarımız oldu. Alt yapıya önem vermiş olduğumuzdan dolayı oturmuş bir kadromuz var. Takviyelerimizle daha güçlü bir ekip olduk. İnanıyorum ki hedefimize bir adım daha yaklaşmış olduk” şeklinde konuştu.
Yeni kurulan bir takım olmasına rağmen Kırşehir Belediyesi Hentbol Takımının büyük ses getirdiğini belirten Fidan ve Kılıç, “Hentbol camiasında da çok önemli bir yerde olduğumuzu düşünüyorum. Amacımız 2’nci Ligden çıkıp 1’inci ligde devam etmek” diye konuştu.
Takımın önemli oyuncularından biri olan Kaptan Melahat Güler ise, “Biz Kırşehir Belediyesi olarak antrenmanlara başladığımızdan beri Covid-19 virüsüne de dikkat ederek, mümkün olduğunca sağlığımızı da düşünerek antrenmanlarımızı sürdürüyoruz. Selahattin Ekicioğlu başkanımızın da desteği ile beraber inşallah bu sene Allah nasip ederse 2’nci lig elemeleri ile beraber 1’inci lige çıkmayı planlıyoruz. Belediyemizin ve vatandaşlarımızın desteği ile inşallah önümüzdeki senelerde 1’inci Ligde boy göstermeyi hedefliyoruz” ifadelerini kullandı.
6 takımın yer aldığı play-off maçları 11-13 Haziran tarihlerinde Ankara’da gerçekleşecek.  (HABER: SALİH GÜNER)