Kırşehir Belediye Başkan Yardımcısı Osman Uçar:

“Hentboldaki başarı Kırşehir'in başarısıdır”
        
Türkiye Hentbol 1. Lig'te mücadele eden ve ilk yarıyı üçüncü sırada tamamlayan Kırşehir Belediyespor Hentbol takımının başarısı Kırşehir'de herkesin göğsünü kabartırken, Kırşehir Belediye Başkan Yardımcısı ve Hentbol Federasyonu Disiplin Kurulu Başkanı Osman Uçar, Kadınlar Hentbol 1'inci Ligi'nin sona ermesinin ardından açıklamalarda bulundu.
Kırşehir Belediyespor Hentbol takımına alt yapıda büyük önem vereceklerini ve bu konuda tüm velilere çağrıda bulunan Başkan Uçar, “Salon sporlarındaki hayallerimiz gerçekleştirmek için yola çıktık. Bu yolda bana destek veren, hep yanımda olan ekibime çok teşekkür ederim. Kırşehir'deki antrenör arkadaşlarımızla birlikte ortak akılla yöneteceğiz. Hiçbir şekilde ötekileştirmeyen bir yönetim sergileyeceğiz. Belediyemizin desteği ile hentbolumuzu ileriye taşıyacak projelerle ilerleyeceğiz. Kırşehir'deki tüm kulüpleri ile hep birlikte hareket edeceğiz. Hentbola hak ettiği değeri vererek, milli takımlara oyuncular çıkarmak istiyoruz. Belediyemizin desteği, iş birliği ve kulüplerimiz ile koordineli bir şekilde alt yapıya büyük önem vereceğiz. Okullarda hentbolu canlandıracağız. Hentbolu herkese ulaştırabilmek için salonlardan açık alanlara çıkacağız. Amacımız her zaman her yerde hentbol oynanması olacak. Bizlerde buradan Kırşehirli gençlere seslenmek istiyorum. Bizimle birlikte bu yola çıkıp hayallerine ulaşmak istiyorlarsa işte sizlere büyük bir fırsat. Gelin bu işi hep birlikte yapalım” diyerek sözlerini noktaladı.
 Ligin ilk yarının son maçını kendi evlerinde oynadıkları Antalya Gazispor'u konuk ettiklerini ve güzel bir oyun ortaya koyarak maçı kazandıklarını belirten Başkan Uçar yaptığı açıklamada şunları ifade etti:
“Bu galibiyetin ardından puanımızı 12 yapıp ilk devreyi 3'üncü sırada bitirdik. Tabi ki spor dallarında inişli-çıkışlı grafikler olur. Nasıl ki 2 maç üst üste kaybettiysek, 3 maçta ta 3 üste kazanmasını bildik. Kazandığımız her hafta seyirci sayımızda da artış olmaya başladı. Zaten bu takımı kurarken ilk hedefimiz salon sporlarına önem vermek, Kırşehir gençliğinin de yanında olmaktı. Şuan takımımızda Kırşehirli kızlarımız var. Velilerden de büyük destekler geliyor. Bizler bu yola çıktığımızda hep mutlu olmak istiyoruz dedik. Gerek kazandığımızda gerekse de kaybettiğimizde de mutlu olan bir ekip olduk ve bugün Hentbol liginde tüm antrenörler ve idareciler tarafından ilk yılımızda ve ilk yarıda takdir gördük. Bu başarı Kırşehir'in başarısı, bu başarı hepimizin başarısıdır. İlk yarıyı acısıyla tatlısıyla güzel bir noktada tamamladığımızı düşünüyorum. Belki de 12 puan değil de 15 puan toplayabilirdik fakat olmadı. İnşallah Ligin 2'nci yarısına da aynı ciddiyet ve aynı disiplinle devam ederek hedeflediğimiz noktada ligi tamamlarız.” (HABER: SALİH GÜNER)