Türkiye Hentbol Federasyonu Kadınlar 1'inci Lig B Grubu’nda mücadele eden ve topladığı 12 puanla ilk yarıyı 3'üncü sırada tamamlayan Kırşehir Belediyespor, bu sezon oynadığı 9 maçta 257 gol attı. Bu 257 golü 11 sporcu paylaştı.

Oynadığı 9 maçta rakip filelere 68 gol atan Berivan Kuş en fazla gol atan oyuncu oldu. Berivan'ı attığı 52 golle Kübra Tümer takip ediyor.

İşte 257 golü atan oyuncularımız, Berivan Kuş 68 gol, Kübra Tümer 52 gol, Gökçe Güney 46 gol, Esra Gözüm 33 gol, Harika Güler 2 gol, Nazlıcan Özdemir 22 gol, Berfin Şen 14 gol, Fatma Yiğit 12 gol, Nuriye Yalçın 2 gol, Eda Nur Özsoy 5 gol, Nisa Erdoğan 1 golle katkı sağladı.

Kadınlar Hentbol 1'inci Lig B Grubu'nda ilk yarı sona ermesinin ardından attığı 89 golle Maltepespor kulübünden Sevilay Ay gol krallığında zirvede bulunuyor.

Sevilay Ay'ı ise Mudanya Belediyespor’dan 76 golle Sude Çiftçi 2'nci sırada, 68 golle ise Kırşehir Belediyespor'dan Berivan Kuş 3'üncü sırada takip ediyor.

Kırşehir Belediyespor ilk yarının son maçında evinde Antalya Gazispor galibiyetinin ardından Ligin 10’uncu haftasında deplasmanda Göktürkspor ile karşılaşacak.

Takım golcü oyuncusu Berivan Kuş, ligin ikinci yarısına güçlü ve şampiyonluğa odaklanmış bir takım olarak hazırlandıklarını söyledi. İlk yarıda, özellikle şampiyonluk yolundaki rakipleri karşısında iyi sonuçlar alamadıklarını belirten Kuş, "Ama avantaj bizde. İkinci yarısı rakiplerimizi kendi sahamız ve seyircimiz önünde yenmek istiyoruz. 1’inci Lig'in en genç, dinamik ve hırslı takımının Kırşehir Belediyespor’dur. Bu hırsımızı ikinci yarıyı herkese göstermek istiyoruz" ifadelerini kullandı. (HABER: SALİH GÜNER)