Türkiye Hentbol Federasyonu (THF) Kadınlar 1’inci Lig’inde mücadele eden temsilcimiz Kırşehir Belediyespor’un Türkiye Kupasında oynayacağı takımlar belli oldu.

Buna göre Kırşehir Belediyespor, D Grubunda Yozgat’ın ev sahipliğinde 22-26 Ocak tarihleri arasında Yalıkavakspor, Üsküdar Belediyespor, EGOspor ve Yozgat APS Gençlikspor ile gruptan çıkma mücadelesi verecek.

2021-2022 Hentbol Sezonu Kadın - Erkek Süper Lig ve 1. Lig takımlarının katıldığı ve eleme gruplarının belirlendiği Türkiye Kupası Kura Çekim Töreni, Ankara THF Spor Kompleksi’nde yapıldı.

Kadınlar Türkiye Kupasında kura çekimine katılan toplam 20 takım, 4 grupta mücadele edecek ve eleme gruplarında maçları 22-26 Ocak 2022 tarihlerinde oynanacak. Kastamonu Belediyesi Spor Kulübü’nün yer alacağı grubun müsabakaları ise Şampiyonlar Ligi maç programına göre farklı tarihlerde oynanabilecek.

Çekilen kura sonucunda 1’inci Lig B grubunda mücadele eden ve topladığı 12 puanla 3’üncü sırada yer alan temsilcimiz Kırşehir Belediyespor, Yozgat’ta 22-26 Ocak tarihleri arasında oynanacak karşılaşmalarda Üsküdar Belediyespor, EGOspor, Yalıkavakspor, ve Yozgat APS Gençlikspor ile gruptan çıkmak için mücadele verecek.

İŞTE KADINLAR TÜRKİYE KUPASI GRUPLARI:

A GRUBU: İzmir Büyükşehir Belediyespor, Antalya Anadolu Spor Kulübü, Tekirdağspor Kulübü, Mersin Büyükşehir Belediyespor, Kızıltepe Spor Lisesi Spor Kulübü.

B GRUBU: Yenimahalle Belediyespor, Görele Belediyespor Kulübü, Anadolu Üniversitesi Spor Kulübü, Aksaray Belediyespor Spor Kulübü, Sivas Belediyesi Spor Kulübü.

C GRUBU: Kastamonu Belediyesi Spor Kulübü, Konyaaltı Belediyesi Spor Kulübü, Araç Belediyesi Spor Kulübü, İzmir Gençlik ve Spor Kulübü, beta Transformatör Adasokağı Spor Kulübü.

D GRUBU: Kırşehir Belediyespor, Yalıkavakspor Kulübü, Üsküdar Belediyesi Spor Kulübü, Ego Spor Kulübü, Yozgat APS Spor Kulübü.

Türkiye kupasında kuraların çekilmesin ardından Kırşehir Belediyespor Kadın Hentbol Takımı Antrenörü Murat Kılıç ve Mustafa Fidan gazetemiz “Kırşehir Çiğdem”e açıklamalarda bulundu.

Antrenör Kılıç ve Fidan yaklaşan lig öncesi oynayacakları 5 önemli rakiple olan maçların kendileri açısından güzel bir deneyim olacağını söyledi.

Grupta oldukça zorlu rakiplerin olduğunu belirten Kırşehir Belediyespor Kadın Hentbol takımı Antrenörü Murat Kılıç ve Mustafa Fidan, “Grubumuz gerçekten çok ama çok zor. Kendi liglerinde iddialı olan takımların bir araya geldiği ateşten bir grup olmuş. Bizlerde ligde iyi bir performans sergileyip ilk yarıyı 3’üncü sırada tamamladık. Yani burada mücadele edecek takımlardan hiçbir farkımız yok. Bizler sahaya çıkıp gereken mücadeleyi verip elimizden gelenin en iyisini yapmaya çalışacağız. Gruptan çıkmayı istiyoruz. Kupada gideceğimiz noktaya kadar gidip Kırşehir Belediyespor ismini en iyi şekilde duyurmak istiyoruz” diye konuştu.

Ligin ilk yarısını 12 puanla 3’üncü sırada kapatan Kırşehir Belediyespor Hentbol takımımızın ligteki hedefi de şampiyonluk.  Ligin 2’nci yarısına yoğun bir tempoda hazırlanan yeşil-beyazlı ekibimiz Antrenörleri Murat Kılıç ve Mustafa Fidan “Ligin 2’nci yarısı 30 Ocak’ta başlıyor. İlk maçımızı deplasmanda Göktürkspor kulübüne karşı oynayacağız. İlk maçta rakibimizi iyi bir oyunla mağlup etmiştik. Aynı ciddiyetle bu karşılaşmanın hazırlıklarına devam ediyoruz. Tabii ki bu maça büyük önem veriyoruz. Bu nedenle özellikle evimizde oynayacağımız maçlarda puan kaybetmek istemiyoruz. Çok genç bir takımız. İnşallah ligi 2’nci yarısına da galibiyetle başlarız. Hedefimiz Kırşehir Belediye Başkanımız Selahattin Ekicioğlu’na bir şampiyonluk hediye etmeyi çok istiyoruz” diye konuştular.  (HABER: SALİH GÜNER)