Türkiye Hentbol Federasyonu (THF) Kadınlar 1’inci Lig B Grubunda ilk hafta maçları oynandı. Ligde temsilcimiz Kırşehir Belediyespor olmak üzere Maltepe Spor Kulübü, Mudanya Belediyespor ve Polatlı Belediyespor haftayı galibiyetle kapattı.
Ligin ilk haftasında temsilcimiz Kırşehir Belediyespor kendi sahasında Göktürkspor ile karşılaştı. Mücadelenin ilk yarısını 14-9 önde tamamlayan Bozkırın Sultanları, ilk yarıdaki etkili oyununu 2’nci yarıda da sürdürdü ve maçı da 33-26 kazanmasını bildi. İlk haftayı galibiyetle kapatan yeşil-beyazlı temsilcimiz 2 puanla 3’üncü sırada tamamladı. İlk haftayı Kırşehir karşısında aldığı yenilgiyle tamamlayan Göktürk ise puan cetvelinde 8’inci sırada yer aldı.
Deplasmanda Antalya Gazispor’la karşı karşıya gelen Maltepe Spor Kulübü maçın başından sonuna kadar üstün oyununu 30-19’luk skorla taçlandırarak 2 puan alıp haftayı lider olarak tamamladı. Maçı 11 sayı farkla kaybeden Antalya ekibi ise 1’inci haftayı puansız olarak son sırada tamamladı.
Mudanyaspor’da lige galibiyetle başlayan ekiplerden oldu. Bursa temsilcisi deplasmanda karşılaştığı Karaman Minik’i 8 sayı farkla 28-20’lik skorla mağlup ederek ilk haftayı 2 puanla 2’nci sırada tamamladı. Karaman ekibi ise ilk haftayı 9’uncu sırada bitirdi.
Başkent temsilcisi Polatlı Belediyespor kendi sahasında konuk ettiği Bolu Belediyespor’u 24-20’lik skorla mağlup ederek haftayı galibiyetle tamamlayıp 2 puanla 4’üncü sırada tamamladı. Bolu ise ilk hafta almış olduğu 4 sayı farkla yenilgi sonrası puansız başladı.
Haftanın son karşılaşmasında ise kıran kırana geçen maçta İzmir Gençlikspor, deplasmanda karşılaştığı Hoca Ahmet Yesevi’yi tek sayı farkla 25-25 yenerek 2 puanla haftayı 5’inci sırada tamamladı. Hoca Ahmet Yesevi ise puansız olarak haftayı 6’ncı sırada bitirdi.
Türkiye Hentbol Federasyonu Kadınlar 1’inci Ligi’nde heyecan 2’nci hafta oynanacak olan 5 karşılaşmayla devam edilecek. Ligin 2’nci haftasında temsilcimiz Kırşehir Belediyespor deplasmanda Antalya ekibi Maltepe Spor Kulübü ile karşı karşıya gelecek.
1.HAFTANIN TOPLU SONUÇLARI: Kırşehir BLD.Spor-Göktürkspor: 33-26, Antalya Gazispor-Maltepe SK: 19-30, Polatlı BLD-Bolu BLD: 24-20, Karaman Minik-Mudanya BLD: 20-28, Hoca Ahmet Yesevi-İzmir Gençlikspor: 25-26
2.HAFTANIN MAÇLARI (16 Ekim 2021 Cumartesi): Maltepe SK-Kırşehir BLD, Mudanya BLD-Hoca Ahmet Yesevi, İzmir Gençlikspor-Antalya Gazi, Göktürkspor-Polatlı BLD, Bolu BLD-Karaman Minik
KIRŞEHİR’İN İLK YARI FİKSTÜRÜ
2.HAFTA: Maltepe Spor Kulübü-Kırşehir Belediyespor (16 Ekim Cumartesi)
3.HAFTA: Kırşehir Belediyespor-İzmir Gençlik ve Spor Kulübü (23 Ekim Cumartesi)
4.HAFTA: Mudanya Belediyespor Kulübü-Kırşehir Belediyespor (30 Ekim Cumartesi)
5.HAFTA: Kırşehir Belediyespor-Bolu Belediyespor Kulübü (6 Kasım Cumartesi)
6.HAFTA: Polatli Belediyespor Kulübü-Kırşehir Belediyespor (13 Kasım Cumartesi)
7.HAFTA: Kırşehir Belediyespor-Karaman Minik Atılım SK (20 Kasım Cumartesi)
8.HAFTA: Hoca Ahmet Yesevi SK-Kırşehir Belediyespor (27 Kasım Cumartesi)
9.HAFTA: Kırşehir Belediyespor-Antalya Gazi Gençlik ve SK (4 Aralık Cumartesi) 
(HABER: SALİH GÜNER)