SALON: Ahi Evran Üniversitesi (Kırşehir)

HAKEMLER: Ahu Topçu, Ezgi Eğilmez (Kayseri)

MASA HAKEMİ: Burak Köksal-Mustafa Koçak (Kırşehir)

GÖZLEMCİ: Mehmet Fatih Kayman (Kayseri)

KIRŞEHİR BELEDİYESPOR: Nazlıcan Özdemir, Kübra Tümer Akkuş, Melisa Uğuz, Saliha Hatun Çelik, Gökçe Güney, Berivan Kuş, Esra Gözüm, Nuriye Yalçın, Fatma Yiğit, Özlem Taşkın, Zeynep Nisa Erdoğan, Emine Eda Nur Özsoy, Berfin Şen, Gizem Yapıcı

ANTRENÖR: Murat Kılıç, Mustafa Fidan

HOCA AHMET YESEVİ: Melek Özbek, Nisa Nur İnce, Rabia Uçar, Ülker Berra Tekmen, Senanur Tanatar, Sümeyye Durdu, Yıldız Türkmen, Zehra Baysal, Tuğba Kaplan, Zeynep Yıldırım, Ceren Ünaloğlu

ANTRENÖR: Murat Erpolat

İLK YARI SKORU: 16-07 (Kırşehir Belediyespor)

MAÇ SONUCU: 36-17 (Kırşehir Belediyespor)

EN SKORER İSİM: 10 Gol Berivan Kuş (Kırşehir Belediyespor)

(HABER: SALİH GÜNER)

Türkiye Hentbol Federasyonu (THF) Kadınlar 1’inci Lig B grubunda mücadele eden temsilcimiz Kırşehir Belediyespor, Pazar günü kendi sahasında ligin son sırasında yer alan Hoca Ahmet Yesevi ile karşı karşıya geldi. İlk yarıyı 16-7, ikinci yarıyı da 36-17 kazanan Bozkırın Sultanları ligdeki 11’inci galibiyetini alıp son 2 maç kala Play-Off’u garantiledi.

Kırşehir Belediyespor 2021-2022 Hentbol Kadınlar 1’inci Ligi’nde evindeki son maçına çıktı. Bu maçta taraftarıyla vedalaşan Bozkırın Sultanları, galibiyetle Play-Off’a gitti.

Ligin son sırasında yer alan Ahmet Yesevi’yi konuk eden Bozkırın Sultanları zorlanmadan kazandı.

Pazar günü Ahi Evran Üniversitesi Spor Salonu’nda oynanan ve Kayseri Bölgesi hakemlerinden Ahu Topçu, Ezgi Eğilmez’in birlikte yönettiği maça oldukça etkili başlayan yeşil-beyazlı kızlarımız mücadelenin ilk yarısını 9 sayı farkla 16-7 önde tamamladı.

İkinci yarıda da etkili oyununu sürdüren Bozkırın Sultanları 36-17 kazandı ve bu sezon ki 11’inci galibiyetini alıp puanını da 22 yaptı ve 3’üncü sıradaki yerini korudu.

Kırşehir Belediyespor’un Hoca Ahmet Yesevi karşısında aldığı 36 sayının 10’unu atan Berivan Kuş maçın en skorer Berivan’ı 5 golle Saliha Hatun Çelik, 4’er golle Berfin Şen, Kübra Akkuş, Gizem Yapıcı, Nuriye Yalçın, 3 golle Esra Gözüm, 1 golle Nisa Erdoğan ve Eda Nur Özsoy takip etti.

Kırşehir Belediyespor’un Hoca Ahmet Yesevi ile oynadığı karşılaşma dışında grupta 3 maç daha oynandı. Lider Polatlı Belediyespor, deplasmanda İzmir Gençlikspor’u 35-23 mağlup ederek puanını 27 yapıp haftayı lider olarak tamamlarken, liderin en yakın rakibi Mıudanya Belediyespor ise kendi sahasında Bolu Belediyespor ile 29-29 berabere kaldı.

Fikstür gereği Maltepespor’un ligden çekilmesinin ardından Göktürkspor haftayı maç yapmadan bay olarak geçirdi.

Türkiye Hentbol Federasyonu (THF) Kadınlar 1’inci Lig B grubunda mücadeleye 16’ncı hafta elverişsiz hava koşullarından dolayı oynanmayan erteleme maçlarıyla devam edilecek.

Temsilcimiz Kırşehir Belediyespor erteleme maçında deplasmanda Karaman Minik Atılım Spor ile karşı karşıya gelecek.