Türkiye Hentbol Federasyonu (THF) Kadınlar 1’inci Lig B grubunda 3’üncü hafta Cumartesi günü oynanan 5 karşılaşmayla devam edildi. Ligde 2’de 2 yapan Kırşehir Belediyespor, ilk yenilgisini alırken, zirve mücadelesi içinde yer alan Polatlı Belediyespor ve Mudanya Belediyespor ise galibiyet serisine bu haftada devam etti.
THF Kadınlar 1’inci Ligi’nde 3’üncü hafta maçları tamamlandı. Cumartesi günü oynanan Ligin 3’üncü maçında toplam 276 gol filelerle buluştu. Bu 5 karşılaşmadan 1 ev sahibi, 4’te deplasman takımı galibiyetle ayrıldı.
Önce Göktürkspor, ardından Maltepespor’u deplasmanda devirerek 2’de 2 yapan Kırşehir Belediyespor’a, İzmir Gençlikspor dur dedi. Ligin 3’üncü haftasında kendi sahasında İzmir Gençlikspor’u konuk eden yeşil-beyazlı temsilcimiz, maça iyi başlayıp 5-0 öne geçtiği karşılaşmadan 22-23’lük skorla mağlup olarak ilk yenilgisini aldı. İzmir ise ligdeki 2’nci galibiyetini Kırşehir karşısında alarak puanını 4’e çıkardı ve haftayı 6’ncı sırada tamamladı. Kırşehir ise ilk yenilgisini alıp 4 puanda kalıp haftayı yine 3’üncü sırada tamamladı.
Mudanya Belediyespor, galibiyet serisine bu haftada kaldığı yerden devam etti. Bursa temsilcisi deplasmanda karşı karşıya geldiği Antalya Gazispor’u 41-26’lık skorla devirerek 3’te 3 yapıp puanını 6’ya çıkararak liderliğini sürdürdü. Ligdeki 2’nci yenilgisini evinde alan Antalya ekibi ise 2 puanda kalarak 3’üncü haftayı 7’nci sırada tamamladı.
Ligde yoluna kayıpsız devam eden bir diğer ekip te Polatlı Belediyespor. Başkent temsilcisi deplasmanda karşılaştığı Karaman Minik Atılım’ı 33-27 mağlup etmeyi başardı. Polatlı bu galibiyetin ardından puanını 6 yapıp averajla 3’üncü haftayı 2’nci sırada tamamlarken, ligde henüz galibiyeti olmayan Karaman temsilcisi ise ligde 9’uncu sırada tamamladı.
Geçtiğimiz hafta sahasında temsilcimiz Kırşehir Belediyespor’a yenilerek zirve yarışında yara alan Maltepespor, evinde konuk ettiği Göktürkspor’u 27-22 mağlup etmeyi başardı. Bu sonucun ardından 2’nci galibiyetini alan Antalya Maltespor, 3’üncü haftayı averajla 4’üncü, ligde henüz galibiyet sevinci yaşayamayan Göktürkspor ise 8’inci sırada tamamladı.
Haftanın son karşılaşmasında ise ligde orta sıralarda mücadele eden Hoca Ahmet Yesevi ile Bolu Belediyespor karşı karşıya geldi. Mücadeleden deplasman takımı Bolu Belediyespor, 30-25 kazanarak ayrılarak ligdeki 2’nci galibiyetini alıp puanını 4’e çıkardı ve 3’üncü haftayı 5’inci sırada tamamladı. Ligde henüz puanı dahi bulunmayan 3 takımdan biri olan Konya temsilcisi Ahmet Yesevi Spor Kulübü ise 3’üncü haftayı 10’uncu sırada tamamladı.
Türkiye Hentbol Federasyonu (THF) Kadınlar 1’inci Lig B grubunda 4’üncü hafta 30 Ekim Cumartesi günü oynanacak olan 5 karşılaşmayla devam edilecek. Temsilcimiz Kırşehir Belediyespor, Ligin 4’üncü haftasında lider Mudanya Belediyespor ile karşı karşıya gelecek.
3.HAFTANIN SONUÇLARI: Kırşehir Belediyespor-İzmir Gençlikspor: 22-23, Karaman Minik Atılım-Polatlı Belediyespor: 27-33, Hoca Ahmet Yesevi-Bolu Belediyespor: 25-30, Antalya Gazispor-Mudanya Belediyespor: 26-41, Maltepe Spor Kulübü-Göktürk Spor Kulübü: 27-22
4.HAFTANIN MAÇ PROGRAMI (30 EKİM 2021 CUMARTESİ): Mudanya Belediyespor-Kırşehir Belediyespor, Polatlı Belediyespor-Hoca Ahmet Yesevi, Göktürkspor-Karaman Minik Atılım, İzmir Gençlikspor-Maltepespor, Bolu Belediyespor-Antalya Gazispor
KIRŞEHİR’İN İLK YARI FİKSTÜRÜ
4.HAFTA: Mudanya Belediyespor Kulübü-Kırşehir Belediyespor (30 Ekim Cumartesi)
5.HAFTA: Kırşehir Belediyespor-Bolu Belediyespor Kulübü (6 Kasım Cumartesi)
6.HAFTA: Polatli Belediyespor Kulübü-Kırşehir Belediyespor (13 Kasım Cumartesi)
7.HAFTA: Kırşehir Belediyespor-Karaman Minik Atılım SK (20 Kasım Cumartesi)
8.HAFTA: Hoca Ahmet Yesevi SK-Kırşehir Belediyespor (27 Kasım Cumartesi)
9.HAFTA: Kırşehir Belediyespor-Antalya Gazi Gençlik ve SK (4 Aralık Cumartesi) (HABER: SALİH GÜNER)