SALON: Kırşehir Spor Salonu (Kındam)

HAKEMLER: Mesut Ateş, Kürşat Kef (Ankara)

GÖZLEMCİ: Hatice Kürkçüo

KIRŞEHİR BELEDİYESPOR: Berivan Kuş, Nilüfer Ecem, Zeynep Nisa Erdoğan, Edanur Özssoy, Melisa Kaya, Nazlıcan Özdemir, Kübra Tümer Akkuş, Melisa, Gökçe Güney, Esra Gözüm, Nuriye Yalçın, Fatma Yiğit, Harika Güler, Berfin Şen

ANTRENÖR: Murat Kılıç, Mustafa Fidan

BOLU BELEDİYESPOR: Kübra Kandemir, Ceyda Körçoban, Gülnur Tosun, Sudenaz Çetinkaya, Sema Şen, Hatice Sağdıç, Buse Nur Orhan, Dilara Kayabaş, Aylin Ergin, Nurçin Kocaman, Sedanur Kurnaz, Seda İrem Güleç, İrem Erkara, Sümeyye Turgut, Feyzanur Erdoğmuş      

ANTRENÖR: Sercan Marangoz

İLK YARI SKORU: 12-11 (Kırşehir Belediyespor)

MAÇ SONUCU: 26-25 (Kırşehir Belediyespor)

EN SKORER İSİM: Kübra Tümer Akkuş, Esra Gözüm (7 Gol)

(HABER: SALİH GÜNER)

Türkiye Hentbol Federasyonu (THF) Kadınlar 1’inci Lig B grubunda mücadele eden temsilcimiz Kırşehir Belediyespor, Ligin 5’inci haftasında sahasında konuk ettiği Bolu Belediyespor’u mağlup ederek 2 maçlık galibiyet hasretini sona erdirdi. Yeşil-beyazlı ekibimiz bu sonucun ardından Ligdeki 3’üncü galibiyetini elde etti.

Bozkırın Sultanları 2 hafta sonra kazandı. Yeşil-beyazlı ekibimiz, İzmir ve Mudanya karşısında mücadeleyi 1’er sayı farkla kaybetmesinin ardından zirve yarışının uzağında kalmıştı. Bolu karşısında sahaya mutlak galibiyet parolasıyla çıkan Kırşehir temsilcisi istediğini alarak güçlü rakibini 1 sayı farkla 26-25 mağlup etmeyi başardı.

Cumartesi günü Kındam Spor Salonunda oynanan ve Ankara bölgesi hakemlerinden Mesut Ateş, Kürşat Kef tiriyosunun birlikte yönettiği maça üst üste attığı sayılarla başlayan yeşil-beyazlı temsilcimiz karşılaşmanın ilk yarısını 12-11 önde tamamladı.

İkinci yarıda, ilk yarı gibi karşılıklı atılan sayılarla devam ederken, oyuna sonradan ağırlığını koyan yeşil-beyazlı kızlar, maçı 1 sayı farkla 26-25 kazandı ve 2 maçlık galibiyet özlemini sona erdirdi.

Bolu Belediyespor karşısında alınan galibiyette 7’şer sayı ile Kübra Tümer Akkuş ile Esra Gözüm en skor isim olurken, Kübra ve Esra’yı 3 sayı ile Fatma Yiğit, Berivan Kuş, 2 sayıyla Gökçe Güney, Nazlıcan Özdemir, 1’er sayıyla da Harika ile Nuriye Yalçın takip etti.

Bu sonucun ardından Kırşehir Belediyespor, 3’üncü galibiyetini alıp puanını da 6 yaptı.

Yeşil-beyazlı temsilcimiz, THF Kadınlar 1’inci Lig B grubu 6’ncı hafta maçında deplasmanda Başkent ekibi Polatlı Belediyespor ile karşı karşıya gelecek.