Kırşehir Belediyespor Teknik Direktörü Taner Öcal, ilk yarıyı galibiyetle bitirmek istediklerini açıkladı:

“Hedefimize ulaşmak için güçlü rakibimizi yenmek zorundayız”

TÜRKİYE Futbol Federasyonu (TFF) 2.Lig Kırmızı grupta ilk yarının son karşılaşmasında evinde grubun güçlü takımlarından Vanspor’u konuk edecek olan Kırşehir Belediyespor’da Teknik Direktör Taner Öcal, önceki gün yapılan antrenmanın ardından açıklamalarda bulundu.
Kendilerinin oldukça zorlu bir karşılaşma beklediğini söyleyen tecrübeli teknik adam, sahada en iyisini yaparak Vanspor’u yenip ilk yarıyı galibiyetle kapatmayı istediğini söyledi.
Kırşehir Belediyespor Teknik Direktörü Taner Öcal, her iki takımı zor bir maçın beklediğini belirterek, “Rakiplerinin bu maçı kazanarak, diğer rakiplerin puan kaybetmesini bekleyecek. Ancak kendilerinin zirve mücadelesi içinde yer alabilmesi için bu maçı mutlaka kazanması gerekiyor. Bizler de Kırşehir Belediyespor olarak sahaya her zaman olduğu gibi galibiyet için çıkacağız” ifadesini kullandı.
Vanspor’un çok güçlü bir ekip olduğunu, ancak her güçlü takımın zayıf bir yönünün de bulunduğunu vurgulayan tecrübeli teknik adam, rakip takımın zayıf yönlerinden yararlanarak sonuca gitmeye çalışacaklarını ifade etti.
Kırşehir Belediyespor Teknik Direktörü Taner Öcal, şu değerlendirmede bulundu:
“Vanspor’un gücü ortada. Haftalardan beri şampiyonluk mücadelesi veriyor. Ancak gücü ne olursa olsun her takımın mutlaka zayıf noktaları vardır. Nitekim biz de geçen hafta Etimesgut Belediyespor gibi önemli bir takımdan 3 puanla dönerek şampiyonluk iddiamızı devam ettirip Vanspor maçı öncesi moral bulduk. Kırşehir Belediyespor takımı olarak rakibimiz Vanspor’un zayıf yönlerini belirledik ve bu yönleri oyuncularımıza anlattık. Her iki takım için zor bir maç olacak. Güçlü, dinamik, güzel bir oyun ortaya koyarak Vanspor’u eli boş göndereceğiz.”
DERSİMİZE ÇOK İYİ ÇALIŞTIK
Kırşehir Belediyespor Teknik Direktörü Taner Öcal, “Gerçekten bizleri zorluk derecesi üst düzeyde bir maç bekliyor olacak. Bizler gerçek gücümüzü sahaya yansıtarak Vanspor gibi önemli bir takımdan galibiyetle ayrılırız. Son oynadığımız Etimesgut Belediyespor maçında aynı futbolu sahaya yansıtarak 3 puan alırız. Güçlü rakibimiz karşısında sahada 90 dakika boyunca pres ve baskı yapan bir takımla sahaya çıkacağız. Hedefimiz kesinlikle 3 puanla ayrılıp ikinci yarıya moralli başlamak. Karşılaşmayı kazanmak için 90 dakika boyunca bütün gücümüzü ortaya koyacağız. Vanspor bu ligin ne kadar güçlü takımı olursa olsun, bizlerde çok iyi bir takımız. İyi bir mücadele olacağına inanıyorum" diye konuştu.
ŞAMPİYON OLACAKSAK, TARAFTARLA OLACAĞIZ!"
Ligin ikinci yarısında şampiyonluk yarışının daha da kızışacağını ifade eden Teknik Direktör Taner Öcal, “Elbette şampiyon olmak istiyoruz ama işimiz kolay değil. Zorlu bir ikinci yarı bizi bekliyor olacak. Taraftarımızdan takıma daha fazla sahip çıkmalarını istiyoruz. Kayıtsız, şartsız takımı desteklesinler. Kırşehir şampiyon olacaksa ki hedefimiz ipi göğüslemektir, bunu başarmamız tribün desteğiyle olacaktır. Bu gururu onlar birlikte yaşamak istiyoruz. Bunu başaracağımızdan asla kuşkum yok" şeklinde konuştu. (HABER: SALİH GÜNER)

Vanspor maçının hakemleri açıklandı

TÜRKİYE Futbol Federasyonu 2.Lig Kırmızı Grup 17’nci hafta maçında temsilcimiz Kırşehir Belediyespor ile Vanspor arasında Cumartesi günü oynanacak olan zorlu 90 dakikayı yönetecek hakem triyosu belli oldu.
Merkez Hakem Kurulu’ndan (MHK) yapılan açıklamaya göre 14 Aralık 2019 Cumartesi günü saat 13.30’da Ahi Stadyumunda oynanacak olan Kırşehir Belediyespor-Vanspor maçını İzmir Bölgesinden Erdem Temel yönetecek.
Erdem Temel’in maçtaki yardımcılıklarını ise yine İzmir bölgesinden Uğur Önay, Hüseyin Kıvanç Durmaz yapacak. Mücadelenin 4’üncü hakemi olarak yine İzmir Bölgesinden Önder Turgay Demirdak atandı.
Öte yandan Ahi Stadyumdaki Kırşehir-Van maçının gözlemciliğini Engin Güner yaparken, Şahin Gizlenci ile Şahin Kaya ise müsabakanın temsilciliklerini yapacak. (HABER: SALİH GÜNER)

Kırşehir Belediyespor-Vanspor maçı TRT Kürdi’den yayınlanacak

TÜRKİYE'DE ve dünyada spor müsabakalarını çift dilli anlatım seçeneği ile canlı yayınlayan ilk yayın kuruluşu olarak dikkat çeken TRT Kürdi, bu hafta 2.Lig Kırmızı grupta haftanın maçında temsilcimiz Kırşehir Belediyespor’un kendi sahasında oynayacağı Vanspor maçını canlı olarak verecek.
Geride kalan 2018-2019 sezonunda 2.Lig, 3.Lig ve BAL Ligi'nde 40’a yakın maçı aynı anda Kürtçe ve Türk anlatımla ekrana getirerek önemli bir başarıya imza attı.
TRT KÜRDİ geçtiğimiz sezon şampiyon olan Kırşehir Belediyespor’un 5 karşılaşmasının 4’ünü canlı olarak ekranlara taşımıştı. Normal lig maratonunda 2.Lig ve 3.Lig'de her hafta 1 maç olmak üzere 34 maçı canlı yayınla milyonlarca izleyiciye buluşturan,3.Lig ve BAL Play-Off maçlarından da 4 canlı yayın gerçekleştirerek sporseverlerin ilgi odağı oldu. TRT Kürdinin spor yayınları bir çok kurum tarafından ödüllere layık görüldü.
Geçtiğimiz sezon Kırşehir Belediyespor’un Adıyamanspor’u 5-1 ve 3-1, Vanspor’u 2-1’lik skorla yendiği ve Vanspor ile deplasmanda 2-2 berabere kalınan, Elazığ Belediyespor’a 2-0’lık skorla mağlup olduğu karşılaşmaları kesintisiz olarak yayınlayıp milyonlarca spor severleri ekranları başına kilitleyen ve yurt dışından bir çok ödül alan TRT KURDİ spor yayınları ve Dema Futbole (Futbol Zamanı) programı geride kalan sezonda da bir çok kurum tarafından plaketlerle ödüllendirildi.
Bu sezon Kırşehir Belediyespor’un ilk kez maçını canlı yayınlayacak. Cumartesi günü saat 13.30'da oynanacak olan Kırşehir Belediyespor-Vanspor maçını TRT KÜRDİ Spor çift dil seçeneği ile canlı olarak yayınlayacak. Bu mücadeleyi 90 dakika boyunca Usta Spiker Sinan Şaşmaz'ın anlatımı ile ekranlarda olacak. Söz konusu maç TRT Kürdi'den çift dil seçeneğiyle canlı olarak izlenebilecek.
Öte yandan cumartesi günü oynanacak olan Kırşehir Belediyespor ile Vanspor karşılaşması öncesi taraftarlar arası verilen kardeşlik mesajları da dikkat çekti.
Vanlı taraftarlar sosyal medyadan rakip taraftarların güzel dilek ve temennilerinin sevindirici olduğunu söyleyerek, "Bu birliktelik ve örnek gelişme takdire şayandır. İşte sporun güzelliği budur. Ahiler diyarı Kırşehirspor'un vefakâr taraftarlarının Erokspor maçında takımımıza verdikleri destek gönlümüzde yüreğimizde büyük bir yer kapmıştır. Bu destek inanın hiç unutulmayacaktır.Van ve Kırşehir takımlarının yeri kesinlikle 2. Lig değil, daha üst liglerdir. Bu 2 kentin takımlarıyla kenetlenmesi taraftarlarının da desteğiyle nasıl ki geçen sezon 2. lige çıktılarsa inşallah bu sezon da 1. Lige çıkan 2 takım olacaklardır. Çünkü bu iki güzel ve güzide kentimiz bunu hak ediyor. Cumartesi günü oynanacak olan karşılaşmada 2 takıma da başarılar diliyor ve diyoruz ki önce dostluk sonra hak eden kazansın" yorumunda bulundular.
Bu arada iki takımın ilk devre istatistiklerine bakıldığında, Kırşehir Belediyespor 16 maçta 9 galibiyet ve 3 beraberlik elde etmiş. 4 maçta mağlubiyet gören Kırşehir Belediyespor, 30 puanla grupta dördüncü sırada yer alıyor.
Vanspor ise 16 maçta 8 galibiyet, 3 beraberlik elde etmiş. 5 maçta rakiplerine yenilen Vanspor, 27 puanla altıncı sırada yer alıyor.
Cumartesi günkü maça Van'dan da taraftarların gideceği belirtilirken, Kırşehir taraftar grupları da Vanspor taraftarlarına misafirperverlik örneği göstereceklerini vurguladı. (HABER: SALİH GÜNER)