Okçuluk çalışmaları devam ederken, sporcular şampiyonaların başlamasını sabırsızlıkla bekliyor

Hedefi 12’den vurup, şampiyonaları bekliyor

Kırşehirli Okçular, antrenmanları hijyen ve fiziki mesafe kurallarına uygun bir şekilde Okçuluk tesisinde devam ediyor.
Kırşehir Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Okçuluk antrenörü Yahya Ulaş, Okçuluk antrenmanı ile ilgili yaptığı açıklamasında, ailelerin çocuklarıyla birlikte verimli vakit geçirmelerini ve spor yapma alışkanlığı kazanmasını sağlamak için bu imkânlardan faydalanmaya davet etti.
Ulaş şunları söyledi; “Ülke olarak zor günler geçiriyoruz. Bu zor günlere hep birlikte atlatacağımıza yürekten inanıyoruz. Antrenmanlarımız başladı. Hijyen, Maske ve Sosyal Mesafe kurallarına uyarak genç arkadaşlarımız ile birlikte antrenmanlarımız başladı. İnşallah Pandemi süreci en kısa zamanda biter ve bizlerde kaldığımız yerden devam ederiz” açıklamasında bulundu.
Kırşehir Gençlik ve Spor İl Müdürü Numan Nafiz Şahin, İl Spor Merkezlerinde antrenmanlara devam eden sporculara destek ziyaretlerini sürdürüyor.
Şahin, ziyaretleri sırasında önceki gün Ahi Stadyumunda bulunan Okçuluk tesisine giderek genç okçular ile bir araya geldi.
Gençlik ve Spor Bakanlığının, gerek dev tesisleşme hamlesiyle, gerek uluslararası spor organizasyonlarında elde edilen başarılarla, gerekse Türk sporunun marka değerinin artış göstermesiyle beraber sporcu yetiştirme alanında da önemli adımlar atıyor. Bu amaç doğrultusunda Bakanlığı 81 ilde bulunan Gençlik ve Spor İl Müdürlükleri’nde başlatılan eğitimlerden, 5-18 yaş gruplarındaki çocuk ve gençler faydalanabiliyor. Sporu sevdirmenin, spor kulüplerine sporcu kaynağı oluşturmanın, toplumda spor kültürünü güçlendirmenin ve sporun daha geniş kitlelere yayılmasının amaçlandığı proje, değerlendirmeler sonucunda başarılı olan ve gelecek vaat edenler ise spor kulüplerine yönlendirilerek, profesyonel spor yaşamlarına ilk adımlarını atıyorlar.
Bu kapsamda Kırşehir Gençlik ve Spor İl Müdürü Numan Nafiz Şahin, İl Müdürlüğü Ahi stadyumunda Geleneksel Okçuluk antrenmanlarına devam eden sporcular ile bir araya geldi.
Devam eden kurs ve antrenman hakkında bilgi alan İl Müdürü Şahin sonrasında antrenmanlara katılan sporcular ile sohbet edip ok attı.
Öte yandan Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü sitesinde, “05-18 Yaş arası çocuklarımıza ve gençlerimize yönelik eğitimler Bisiklet, Geleneksel Okçuluk Wushu kurslarımızın yanı sıra, Atletizm, Badminton, Basketbol, Boks, Cimnastik, Engelliler, Futbol, Güreş, Halk Oyunları, Halter, Hentbol, Judo, Kick Boks, Muay Thai, Masa Tenisi, Okçuluk, Pilates, Satranç, Taekwondo, Tenis, Voleybol, Yüzme olmak üzere 25 branşta ücretsiz olarak açılan İl Spor Merkezleri devem etmekte…” açıklaması yapıldı.
ULAŞ, “OKÇULUK SPORUNA OLAN MERAK, BİZLERİ MUTLU EDİYOR”   
Kırşehir Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Okçuluk Antrenörü Yahya Ulaş, “Yıllardır bu sporun içindeyim. Aynı zamanda okçuluk sporcusuyum. Ahi Stadyumunun içinde bulunan Okçuluk Spor Kompleksi’nde kurslarımız devam ediyor. Okçuluk sporuna olan talep çok yoğun. Özellikle küçük yaştaki sporcular, yaz-kış spor okullarımıza ve yaz spor okullarımıza çok ilgi gösterdiler. Buradan da seçtiğimiz, performansa uygun olan öğrencileri, kendi performans antrenmanlarımıza dahil ederek, yarışmalara hazırlanacak şekilde çalıştırıyoruz. Şu an Kompleksi’nde 15 yaş ve üzeri grupla bir aradayız. Hedefe yönelik olarak yaptığımız çalışmalarla, çocukları yarışmalara hazırlıyoruz” diye konuştu.
8 yaş ve üzeri herkesin kurslara katılabileceğini aktaran Antrenör Yahya Ulaş, “Makaralı ve klasik olmak üzere iki çeşit yayla çalışıyoruz. Çocukların yetenekleri ve kol boyu uzunluklarına göre çocuklarımıza uygun olan yayları veriyoruz. Bu sene 8 yaşından itibaren çocukları kurslarımıza alıyoruz. Böylece 9-10 yaşlarında çocuklarımızın bu sporda daha da gelişmesini amaçlıyoruz. 8 yaş ve üzeri okçuluğa ilgi duyan herkesi kurslarımıza bekliyoruz.
Kırşehir Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü bünyesinde yetişen ve Türk Milli Takımı ile başarılara imza atan sporcuların olduğuna dikkat çeken Antrenör Yahya Ulaş, “Geçtiğimiz yıllarda, gençler ve büyükler kategorisinde kazandığımız  madalyalarımız var. Bayan takım, erkek genç takım ve erkek büyük takım. Aynı zamanda bireysel de de bir sürü başarılı olan sporcumuz oldu. Milli takıma sporcu yetiştirdik. İki tane çok başarılı sporcumuz var. Önümüzdeki sene inşallah, sporcularımızla birlikte Milli Takım yarışmalarına katılacağız” diye konuştu. (HABER:SALİH GÜNER)